Сервус Джордж!
Колкото повече човек става дрът кактусар, толкоз по-малко почва да пише, щото повече почва да разбира.
А аз съм се запътил баш натам.
Начи ако земем класическото определение на Ники: ""старите", отглеждащи няколкостотин растения с дълги полеви номера и красиви табелки, квадратни немски саксии с лава и пемза, и огряни от лампи "Силвания". "
Аз съм вече почти вътре.
както обикновено започнах отзад напред. Купих си лампи Силвания. Като казах купих, та се сетих. Значи ти, като истински дрът кактусар си потаен и лукав и не земеш да кажеш кви са ти лампите и установката, а я тестваш при едно информационно затъмнение. И след 2-3 години ще цъфнат едни кактуси. Аз все още не съм така. Ма то и е нормално де. Все още не съм станал дърт. Дърти кактусар.

В същност, като казах купих та се сетих да споделя с теб, моя личен опит. За съжеление той може да се ползва само от теб. Значи аз не можах да намеря по евтини ... полилеи за флуоресцентни тръби от Уолмарт.Там тяло за две тръби по 4 стъпки (48 инча) т8, но влизат и т12, пробвал съм, е 17.96 преди такси - Лайт оф Америка модел 8045Е , а лампите дето ги снимах по-горе са най-широкия спектър неон ГЕ т8 32вата 2600 лумена,20 000 часа живот, цветна температура 6500К, кри 78, 2 броя за 13 .46 преди такси. Обаче в Уолмарт нема меркюр лампи. Такива намерих само в рено Депо по 11.50 едната. Е ... Купих си две и още едно тяло от Уолмарт. Меркюрните лампи са на Силвания т8, 32 В, 48 ",гро-лукс - F40/GRO/AQ/WS,PAR.
Крушките с нажежаема жичка и по един филтър отпред, дето ги купих отначало, ги ползвам да си осветявам кактусите. Те дават една синьо-зелена светлина, която е много .... интересна. сложих на равни разстояния до един домат флоуресцентна крушка с 4100К и тези ГРО-СПОТ на силвания и домата се обърна към обикновената крушка.

Аз вече сума разсад за домати съм отгледал. И понеже не се каня да го хвърлям, май ще правя нови градини. Напролет де.

Начи!
Как се държат доматените семена при мен?
кат ги посадя в еднолитров съд пълен до половината с почва за стартиране на семена и ги удавя и на 3-4 ден почват да излизат едни нещастни бели растения, които са превити по средата. Всичко се оправя като ги изкарам от херметичния плик и ги прасна под лампата. Те си се изправят и замязват на доматен разсад, доколкото гласи моя опит от предишните три домата. Това е втората генерация домати, който вадя:

Третата трябва да излезе утре -други ден.
Вече имам повече от достатъчно домати.
Но нямам достатъчно опит със семена та ще видим. Чудя се дали таз вечер да не прасна 5 мамиларии. АКо карат като доматите, ще се появят събота- неделя и ще е фън. Туй, което ме плаши е че семената на мамилариите са толкоз малки ... приблизително 1/4 до 1/8 от семената на ферокактусите. По-скоро ще ги прасна утре.
Така че сега се очертава да събирам опит, а някъде средата на февруари да садя в серьозен люпилник. може би до туй време ще имам още едни лампи, щото процеса ми се струва 3 етапен. Излюпване, поотрастване и свикване с нормалния живот. Та май и аз ще направя 3 етажа, е ся не чак 4 като най-можещите и знаещите, а само 3.

Ма нема повече да говоря, щото се превръщам вече в стар дърти кактусар, значи.