здравей Джордж!
Аз по всички стаи имам двойно осветлление на ключ на стената - енергоспестяващи на филипс - и то 2700к - малко жълти, ма по ни харесват.Друигите са халогенни. Халогенните хубаво светят. Имам и няколко лампи с онез ампули по 300-500 вата. Изобщо не е тъмно в къщи и има голям избор какво точно да пуснеш.
Обаче винаги съм ненавиждал флуоресцентните лампи. (то енерго спестяващите са точно такива ма подобрени). АКо искаш да разбереш защо земи си фотоапарата и го насочи към флуоресцентния източник и ще видиш пулсациите. Начи флуоресцентната тръба е ефтина и гадна.
Но тук говорим за кактуси.
Ся няма да им купя лампа с нажежаема жичка в живачен облак, която струва 140 пари и харчи на месец по 650 пари.
Ходих в един магазин за такива лампи и хората ма обслужиха много професьонално и направихме един мъничък проект. Дойде 3500.И по едно време пича вика: "А компютъра????" Викам "Къв компютър?". Той ме гледа втренчено и вика: "Ми компютър с уайфай датчици, който през интернет ще ви осведоми ако някой влезе и вие няма да ходите да берете .... кактуси". Викам "Ааааааа!". Та го докарахме до 4000, по-малко де. а освен туй имам отстъпка 100 за поръчки над 3000. Бе въобще далаввера. От една страна е добре дето тука се гледа толкова хашиш, пот или както там му викат, ма от друга страна е досадно, малко.
За една седмица сума домати изкарах. Включително и онуй дето нещеше да расте.
Проблемът е че докато мамиларията има различни на цвят и големина семена, то в микса на ферокактусите сички са едни и същи и с еднакъв цвят.... бе въобще смятам, че за 1.83 няма да имам много и различни ферокактуси.

Ма на сиромах човек и половин ферокактус стига!