Автор Тема: Докога си нов кактусар?  (Прочетена 56083 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
Re: Докога си нов кактусар?
« Отговор #45 -: Януари 05, 2013, 07:20:43 am »

пп Тук се работи до 65 години мъжете и пенсията, която имат всички е около 3.7% по-висока от социялната помощ, а соц. помоща е ... ъъъ... много ниска, но ако са двама и има разни фатки и се стискат се живее, ма не добре.
 (rofl)
Всичко е така. Оня кактус.. не е важно какъв е точно.
Нас ни фаща нов закон за 67 години пенсиониране, ако не знаеш - бил си по форумите. Така че се стягай...
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен vagrantsf

• Публикации: 497
  • Activity:
    0%
  • СВОБОДА , РАВЕНСТВО , ПИРАТСТВО !
« Отговор #46 -: Януари 05, 2013, 01:24:51 pm »
Начи, сега ще ти говоря на теб, Джордж, ма да слуша Склери.
Когато човек прави бизнес с кактуси, трябва да разбира от бизнес, а не от кактуси.
Иначе то има неизброими разбирачи и то големи на кактуси, дет стартират бизнес и фалират.
И банката им зема къщите, дето са ги ипотекирали и прочие салати. А то те за да праят бизнес са си напуснали и работата и я ги земат обратно, я - не. Така че крачка у лево и в първи клас, а когато това се случи на петдест и няколко години .... има неизброими места , които те очакват.За минимална заплата де. Примерно Рено-депо. Там некой 24 годишен ще ти е началник и ще ти се кара цяла седмица, че си наредил едни крушки на втория рафт, а той ти е казал да ги наредиш на третия рафт.
 Бедни, бедни Македонски, защо не умря при Гредетин!
 (rofl) (rofl) (rofl)
пп Тук се работи до 65 години мъжете и пенсията, която имат всички е около 3.7% по-висока от социялната помощ, а соц. помоща е ... ъъъ... много ниска, но ако са двама и има разни фатки и се стискат се живее, ма не добре.
 (rofl)
...

Troll-е ... ти си знаеш вече :

Слаб 2   ;)   (rofl) (rofl) С такива генерални заключения дето от време на време ги правиш, ме караш да се смея от сърце. И за да не се впускам в дълги излияния, ще ти дам простичък съвет :

Прочети повече за сериозните търговци на кактуси, имат страници в нет-а, там пише много неща.

Ако не знаеш къде да четеш, е ти  мат'риал начи :

www.kakteen-haage.com
www.succseed.com
www.mesagarden.com
www.wessner-kakteen
www.uhlig-kakteen.com
www.kakteen-plapp.de

Aй ся , приятно четене  8-|

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #47 -: Януари 05, 2013, 04:43:18 pm »
 (rofl)
Много ти благодаря за връзките!
Там на wessner kakteen има едно .de отзад.
 (clap)
+1
пп Меса ми ги прати и Склери.
« Последна редакция: Януари 05, 2013, 04:49:23 pm от troll »
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #48 -: Януари 05, 2013, 07:38:52 pm »

Интересни линкове към онлайн магазини са семена и кактуси можеш да намериш в раздела - Групово пазаруване, тема - Интернет магазини за поръчка на кактуси. Само че тези адреси / по разбираеми причини / са предимно на европейски доставчици.
Аз ще ти пусна един линк към страница пълна с линкове. Там има доста американски производители. Макар че както разбирам нищо че са съседи Канада и САЩ все пак са си отделни страни и фитосанитарната бюрокрация май е неизбежна. Поне транспортните разходи ще са по-малки в сравнение с доставките от Европа.
Без излишни приказки. Ето го и адреса - http://www.cactus.cz/cgi-cactus/links/en/prodej_rostlin.pl?category=%22prodej_rostlin%22&sort_a=title

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #49 -: Януари 06, 2013, 01:31:16 am »
Кактуси за "нови кактусари" - за да бъдат загубите минимални...  ;)

== Лятото идва! ==

Неактивен rjf

• Публикации: 225
  • Activity:
    0%
« Отговор #50 -: Януари 06, 2013, 02:46:08 am »
Кактуси за "нови кактусари" - за да бъдат загубите минимални...  ;)

джордж,аз гледам кактуси от 15 години и все още съм нов кактусар,защото постоянно научавам нови неща за тях,и постоянно се уча от грешките които съм допуснал,вземам поука от съветите тук и сам се обеждавам в предимствата и недостатъците им.това понятие нов или стар според мен не е точно казано,може би начинаещ и напреднал е по добре.за тези 15  години стаж мисля че малко съм напреднал,придобил съм някъкъв опит изграден на съвети и поуки от грешки,както и лични наблюдения.а колко си напреднал ще го покаже здравето на колекцията ти до момента,а за загубите независимо стар или нов,те са неизбежни рано или късно.въпроса е колко бързо възприемаш и учиш за да ги сведеш до минимум (y)това мисля аз
..И няма да спра,когато се уморя
..Ще спра, когато постигна целта си!!

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #51 -: Януари 06, 2013, 03:34:10 am »
Scleri, благодаря за линка!

Всякакви линкове и информация е добре дошла.

Ето! СемьГеоргии се е потрудил да ни прати снимка на кактусчета по един лев!
Благодарим ти СемьГеоргии!

Ние, тук се справяме някак. Ех трудно ни е, но пък вълненията са по големи и се научаваме да ценим повече трудно получените кактусчета. Бе нещо като Склери едно време.

Местим кактусчетата, така че хем да можем да ги виждаме зимъска, хем да им е добре, а и малко място да се отвори така.

купихме си ново кактусче със снежец отгоре. Според мен, мамилария некаква ма не съм ровил още.
То си има израстаче. Предполагам, че мога да го резна и засадя или присадя. Ще чета.

освен туй си купихме лампи Силвания :

на тях дословно пише следното:
Try our SPOT-GRO and GRO-LUX product line for all your indoor plant lighting needs.
Който се интерсесува особенно може да зумва и да види кво пише под мощноста 60W, 65w.
 (rofl)
т.е. аз смятам да си купя обикновени флуоресцентни лампи или да си светя и топля с туй:

(rofl) 500W
Единствения смисъл на тръбите е че не греят толкова и можеш да ги приближиш, но пък и светят по-малко.
Утре ще ида да си зема една живачна от филипс.

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #52 -: Януари 06, 2013, 03:43:47 am »
Освен туй днес повиших силно квалификацията си.
Разбрах отде се зима керамиката в почвите за кактуси.
Днес както разнасях насам натам нещата и .... хопппаа. едни саксиики паднали от метър и половина и се понатрошили. Събрах ги аз и таман да ги изфърля се сетих, че ще ми потрябват.
Киреч!
Ех умен съм аз!
Иначе трябваше да троша други саксиики за да си направя почва!
 (rofl) (rofl) (rofl)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #53 -: Януари 06, 2013, 05:07:18 am »
Да, всички се учим от грешките си.  И от тези на другите кактусари. За това сме тука също.
(hi)
Чудна Mamm. bombycina си имаш на горната полица. Аз щорите ги държа отворени под 45 гр., та да влиза слънце, зимното слънце не е за пренебрегване.  (sun)
== Лятото идва! ==

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #54 -: Януари 06, 2013, 02:12:57 pm »
Искам да поздравя със следващата снимка всички, които харесват "омразното" за мнозина, а именно: The plant, called Mammillaria /растението, наречено Мамилария/! Слагам снимката тук, защото, прекарвайки във форума около 3 дни, 23 часа, 15 минути от 30-годишния си живот, и, изчитайки всичко от "Правила за използване на форума" до "Обща дискусия с руски заглавия", установих за себе си, че това растение е подходящо изконно за Начинаещи, а аз не мога да се нарека Напреднал, защото гледам кактуси от лято-есен 2008.

Поздрав за нерегистриралите се все още Начинаещи, жадно попиющи всяка буква, напечатана тукъ! Дерзай, млади кактусарю!!!
Благодарение на прочетеното в този форум, установих, че тези растения са ми все по-любими  ;)

Mammillaria knippeliana/т. нар. "холандска конфекция"/

Неактивен Andromir Popov

• Публикации: 1064
  • Activity:
    0%
« Отговор #55 -: Януари 06, 2013, 05:40:11 pm »
Ники,отглеждането на бели мамиларии също е за напреднали.Растението е чудесно,но единствения недостатък е че е холандче. (f)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #56 -: Януари 06, 2013, 08:27:19 pm »
Ники,отглеждането на бели мамиларии също е за напреднали.Растението е чудесно,но единствения недостатък е че е холандче. (f)
И кога да му се не види, едно холандче ства българче, и къв е проблема на цялата тая работа...  (think)
== Лятото идва! ==

Неактивен Andromir Popov

• Публикации: 1064
  • Activity:
    0%
« Отговор #57 -: Януари 06, 2013, 08:32:01 pm »
Основният проблем на всички холандски кактуси,че са гледани като деца в кувиоз и като ти хване някой окото и решиш да си го купиш в един момент като го присаждаш ,установяваш че той е с много слаба коренова система и трябва да го адаптираш в нормалните условия за определения вид.Всичко при тях е биотехнология. (f)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #58 -: Януари 06, 2013, 10:42:09 pm »
Аз пък съм забелязал, че кактус, гледан при коренно различни условия и попаднал при мене, може примерно цяла година да се "чуди" как и накъде да я подкара. След това ако е жив още, обикновено се приспособява и тръгва.

Режете им корените на тез холандци, що ли.
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #59 -: Януари 06, 2013, 11:22:44 pm »
Ето:

Туй са лампите, а като настаня уредите и тествам се получава, че при 8,5 сантиметра отдалеченост от лампите температурата е точно 5 градуса по-висока от околната среда и като държа 24 в стаята на това ниво под лампите 29. е понеже зависимисто не е линейна шава с 0.15 от градуса , ма мисля, че туй се яде.

Ся четох, че професьоналните системи имитират зора, сутрин, пладне и залез, ма туй ша го оставим за по-нататък. Обаче си мисля, че ако светлината се пали почти веднага, то температурата има малко по-широк хистерезис и мисля да прасна вътре разни неща дето се греят по-бавно.
 :)

Кактус БГ

« Отговор #59 -: Януари 06, 2013, 11:22:44 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33