Автор Тема: Докога си нов кактусар?  (Прочетена 56211 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен troll

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
Re: Докога си нов кактусар?
« Отговор #240 -: Април 21, 2013, 07:27:59 pm »
Мерси Ники!
Мерси!
 (rofl)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
« Отговор #241 -: Април 21, 2013, 07:35:09 pm »
Специално на Тролл!  (f) (handshake) (d)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #242 -: Април 21, 2013, 09:00:28 pm »
От утре почва затоплянето:
http://weather.gc.ca/city/pages/ab-52_metric_e.html

Някой ден мога да зглобя и пробвам оранжерията след работа, ако не духа много. А през май и сланите ще изчезнат (почти).  (sun)  (f)

Няма да пъшкаш - и в Троян не са изнесли още кактусите навън.  8)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #243 -: Април 21, 2013, 09:12:35 pm »
...

Няма да пъшкаш - и в Троян не са изнесли още кактусите навън.  8)

(rofl) В Троян обаче, изнесохме вече пикираните домати навън, на перваза на прозореца.  (y)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #244 -: Април 21, 2013, 11:05:29 pm »
Благодаря melaleuca! (handshake)

7Джордж! Аз не пъшкам! Аз въздишам! (whew)

Тия от Троян са заети да пишат енциклопедия и немат време за "думат"-а, както казваше Склери!  8)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #245 -: Април 21, 2013, 11:44:57 pm »
В нашия Уолмарт гледам, имат разсад домати, да ти скърши количката... Кога ли ще ми омръзне да ям пластмасови хидропон-ГМО и ще си купя от ония чудо-дърво-лиана-домат, дето дават по 5 кофи на сезон от корен...
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #246 -: Април 22, 2013, 04:56:19 am »
<Знам, че не четеш дълги постове, но това не е дълъг пост, а много постове на едно място, за да не смущаваме редколегията.>

Бе ше стоплиш ти, че доматите са също като кактусите, но без бодли и по-червени.
Но лично мойто съвсем професьонално мнение е че плода на домата не трябва да е много едър.
Щото, аз примерно, обичам да поседна сред водичката, дето пръска тревичката с чаша червено вино с бяло сирене фета, което всички тук наричат, поради неосведоменост, гръцко и да си откъсна домат, който да си нарежа. Ся всичко е във мярката. Сиренцето е като за чаша вино, а домата - не повече от 100-150 грама. Стегнат, червен и добре ухаещ.

А преди 3-4 години имах един дето раждаше по 1-2 домата на ден всеки по 500-600 грама. И тук съм слагал снимката на онзи рекордьор дето беше 3/4 кило. Да не говорим, че ги закачах с въжета и трябваше да го подпирам с колци за ограда. Абе досада... друго си е хармонично развития и вкусен, пресен червен домат.

С доматите е също като с кактусите. Един път ако хапнеш от твой домат и уйде коня в ряката ...
След туй ще намираш онез от магазина ...ъъъъ.... безвкусни. И цяла зима ще си мислиш за твойте си.

Аз някак си таз година не можах да вържа плод, което ме натъжи.
Единия стана около 1.40м до момента, но освен онуй цветче, което направи като стигна тавана и му стана по-топло според мен, а и то увяхна само на шума го докарва. На другия му резнах върха на около 60 см и той го удари на хоризонтала, но нема цветчета.
Останалите ги позарязах в един ъгъл и са по 40-45 санта, щото ако и тях ги бях направил като първите два щеше да стане опасно.
Но аз смятах през март-април да ям домати, а не се получи точно така. Имам известни съмнения, но защо е така - не зная. Но опита продължава де.
Обаче да знаеш, че домат се праи със слънце и вода, а ти на слънце го докарваш.

А аз сега съм в процес на преосмисляне на цялата си растениевъдска политика...
Щото повечето растения, дето съм зел от върхови разсадници се скапват бърже, щото са гледани при спецусловия, а тез дето ги зимам от Канадска гума са страшно непретенциозни и даянят квото и да ги праиш.
Философия на растениевъдството един вид...

Същото важи за сладката, щото в кварталния магазин дето работи едно семейство си правят сладка и ни ги продават и нямат нищо общо с магазинските, но това са тяхни сладка, а аз искам да си  направя аз. Ние на година ядем по 10-15 буркана, малки така, че няма да се разоря, но пък искам и аз да съм отгледал плода, та ще видим ...

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
« Отговор #247 -: Април 22, 2013, 08:26:53 pm »
Аз правя сладка само от горски плодчета - горски ягоди , боровинки , а понякога -малини. Та в тая връзка ми е интересно дали в Канада можеш да идеш в гората , да си набереш боровинки и да си направиш нещо....

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #248 -: Април 23, 2013, 03:17:54 am »
Троле, домати съм гледал дълги години, ма не в канада. Знам, че и при тях плода узрява 2 месеца след цъфтежа, знам и как са вкусни. На пазара тука има по-истински, ма още няма де. Въпроса е, кога ще се наканя.

Аз правя сладка само от горски плодчета - горски ягоди , боровинки , а понякога -малини. Та в тая връзка ми е интересно дали в Канада можеш да идеш в гората , да си набереш боровинки и да си направиш нещо....
Ами зависи кой си и какъв си. Щото наоколо не знам да има "просто гора" - има частна гора, има национален парк, провинциален парк, индиански земи, има офф-роуд зона, за каране на АТВ-та, други защитени обекти. Та зависи кой си там - собственик, гост или .. нарушител. Ако си турист, може да си напълниш буркана и го сложиш в раницата, ако не те видят - няма проблем. А за кофи е по-сложно, трябва да си местен и наясно с обстановката и правилата в района.
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #249 -: Април 23, 2013, 03:20:29 am »
Здравей Спини!
Квебек, не Канада, а Квебек има население колкото България и територия колкото Европа.
Има спецялни патрули, които облитат териториите, щото то може да заселиш 100 000 и никой да не разбере.
Тук по гората има едно нещо дето мяза на кръстоска между грозде касис и капина ма е доста по-дребно. Ароматично е, ма не е сладко.Диви Ягоди аз не съм виждал, но казват, че има. А виж, вълча салата валяло. Тича навсякаде, ма ние сме едно охранено и хуманно общество.
Но не бива да бъда вземан за капацитет, щото примерно, аз не познавам такива като Джорджа, дето ходят така по баирите. Познавам много хора, които ходят с пушки и едни малки машинки, които са по 200-300 коня де, и донасят всяка година по месо от елен, карибу и мечка. И правят като по нашенско консерви с туй. Бе сигур човек може да оцелее като пасе, ма аз предпочитам сандвич.
 (rofl)
Ма той, Джорджа го е обяснил добре!
 (rofl)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #250 -: Април 23, 2013, 03:32:35 am »
Целия проблем, с теб, Джордж, е че ти си добре подготвен теоретично ботанически, относително, а и имаш личен опит от половината земя, дето си гледал какво ли не и е сложно човек да ти каже нещо, без да му отговориш сърцераздирателно.
 (rofl) (rofl) (rofl)
Винаги съм бил сигурен, че си гледал думати, но не си си признавал. Е що се срамиш, да кажеш, че си гледал думати? Туй да не е обидно, за истинския катусар? Казвай ги овреме тез работи, щото думатите ей ся ги изскубах! То и от тях файда няма, а докато дойде време за разсад в градина аз ще направя друг.
 (rofl)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #251 -: Април 25, 2013, 07:32:27 am »
Целия проблем, с теб, Джордж, е че ти си добре подготвен теоретично ботанически, относително, а и имаш личен опит от половината земя, дето си гледал какво ли не и е сложно човек да ти каже нещо, без да му отговориш сърцераздирателно.
 (rofl) (rofl) (rofl)
Винаги съм бил сигурен, че си гледал думати, но не си си признавал. Е що се срамиш, да кажеш, че си гледал думати? Туй да не е обидно, за истинския катусар? Казвай ги овреме тез работи, щото думатите ей ся ги изскубах! То и от тях файда няма, а докато дойде време за разсад в градина аз ще направя друг.
 (rofl)
Като дойде демокрацията, едно пустеещо място в двора на института, го разделихме на квадрати по 100 квадрата. Сички, заедна с директора се дупехме в обедната почифка, и след работа, да покажем старание... Постепенно народа взе да се отказва и да не си губи времето. С годините мясттоо пак запустя. Купите със салатата и бурканите не станаха по-празни...

Грешките трябва да се признават. Примерно, ония дребните семеначета съвсем покафеняха и се сбръчкаха, неска ги фърлих. Пристигнаха обаче семeната от SB.  8-| Трябва да се гледа напред, и надалече, и къде стъпваме...  :)
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #252 -: Април 26, 2013, 04:18:21 am »
То не е така ся ...
Важно е да се отчитат и приемат грешките, но най-важно е да се анализират, та ако може да се избягват. Обаче аз съм достатъчно препатил, та знам, че има едни неща дето не са грешки, а тъй се е получило.
Например, ако са ти кофти семената можеш да се праиш колкото искаш на велик - ефект няма.
А туй със семената не е твоя грешка ...
Вяра в търговеца се нарича тоз параметър. (rofl)
Другото е спецификата на вида.
Аз не съм видял никой тук да е направил отделни люпилни за мексиканци и чилиици, примерно, а май трябва. Щото иначе всички оцеляват, ма не са оптимални.
Сигурен съм, че любознантелния ми читател се интересува от ква позиция ги пиша тез работи.
 (rofl)
Аз си харесвам един определен тип ферота и си го отглеждам. Семенаците ми са шампиони. Другите хем ги сея по-малко, хем растат по-малко. Обаче си купих страшно расови и готини макродискуси засадих 5 за проба - нито един не поникна. (shake) (devil)
В същност сичките ми феноменални успехи са със семената на една фирма ферокактуси. От мене ли е? От семената ли е? От фирмата ли е? Кой да ти каже?!?!?!
 (rofl)
Обаче резултата ме кефи и ме радва и ми е гот. И догодина пак ще си купя за 2 лева 100 семена и пак ще ги садя. Па ще видим. Честно казано изобщо не ми пука, ако е от семената.... аз се радвам на процеса и резултата.
Утре ще водя 4 семенака на работа да ги покажа на колегите. (rofl) (rofl) (rofl)
Имам нов началник. Иска да ме гони. Като всички нови началници. До ся съм сменил 8 за 9 години. Тия се не наиграха.Разликата между детската градина и при нас е в големината на играчките. :x

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #253 -: Април 26, 2013, 06:24:25 am »
---
А туй със семената не е твоя грешка ...  Твоя е - избрал си грешен доставчик.
Вяра в търговеца се нарича тоз параметър. (rofl)
Другото е спецификата на вида.  Така е, някои ще покълнат догодина, други след захлаждане, трети са изфирясали вече...
Аз не съм видял никой тук да е направил отделни люпилни за мексиканци и чилиици, примерно, а май трябва. Щото иначе всички оцеляват, ма не са оптимални.
Сигурен съм, че любознантелния ми читател се интересува от ква позиция ги пиша тез работи.
 (rofl) Аз почти му знам името на тоя читател...   (rofl)
Аз си харесвам един определен тип ферота и си го отглеждам. Семенаците ми са шампиони. Другите хем ги сея по-малко, хем растат по-малко. Обаче си купих страшно расови и готини макродискуси засадих 5 за проба - нито един не поникна. (shake) (devil)
В същност сичките ми феноменални успехи са със семената на една фирма ферокактуси. От мене ли е? От семената ли е? От фирмата ли е? Кой да ти каже?!?!?!
 (rofl)
Обаче резултата ме кефи и ме радва и ми е гот. И догодина пак ще си купя за 2 лева 100 семена и пак ще ги садя. Па ще видим. Честно казано изобщо не ми пука, ако е от семената.... аз се радвам на процеса и резултата.
Утре ще водя 4 семенака на работа да ги покажа на колегите. (rofl) (rofl) (rofl)
Имам нов началник. Иска да ме гони. Като всички нови началници. До ся съм сменил 8 за 9 години. Тия се не наиграха. Разликата между детската градина и при нас е в големината на играчките. :x
Нещо ти е паднало активити %%-та напоследък. Ако та изгонят, ще се вдигне ли?  8)  (bear)

Цитат
Обаче си купих страшно расови и готини макродискуси засадих 5 за проба - нито един не поникна.
Запази семките и пробвай пак след известно време.  (wait)
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #254 -: Април 27, 2013, 05:59:53 am »
Здраствуй Жора! Как тьи себя чустваеш? (не се старая с руските букви)

Според мен, ме държат на работа заради способноста ми да говоря дивотии, което високо се цени в кебекарското общество. Е! И работя де... Туй не се гледа с толкоз добро око тук!
Ся докато научим новия началник да работи ... сума проблеми ще има.
Днес мина един от старите началници и ми вика: Помниш ли това? А това?
Викам: Не!
Той се стресна: Е как така?!?!?!?
Викам: Аз помня само, че имам ипотека!
 (whew)
Изобщо съм забелязал, че хората се чустват много добре комуникирайки с мен. Но се очакват нещо неочаквано. И са прави, де...
 (rofl) (rofl) (rofl)

Кактус БГ

« Отговор #254 -: Април 27, 2013, 05:59:53 am »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33