Автор Тема: Докога си нов кактусар?  (Прочетена 56077 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен troll

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
Re: Докога си нов кактусар?
« Отговор #255 -: Април 29, 2013, 03:29:36 am »
Семенаците ми пожънаха невероятен успех на работното ми място. Всички почнаха да заръчват. Викам добре де, ма тез неща зимат време. Плащаш сега и получаваш 2015. (sun). проблеме е, че аз си правя за мен си и нямам за раздаване. Политиката на хората от форума е друга, но моята философия е индивидуална, тъй да се рече. Индивидуален подход и уважение (rofl).
А ако ме изгонят не зная дали ще ми се дигне активитито. Щото ще имам екстра активитис.
Важното е че реших, кво ще правя с оранжерията.
Ша си я направя долепена до къщата. Мойта къща е нестандартна за тук. Тя е дълга и нямам прозорци към улицата, а само една врата. То туй ми и допадна де. Един колега се бъзика, че мяза на църква. Та от едната страна, в един момент става по-широка т.е. имам едно пространство от 7.8м х 1.2м заградено от две страни с къща а от третата с ограда. Закътано и топло. Там вече имам глухарчета и цветя. Без да съм ги сял де. Та си мисля, че ако прасна там един дървен фрейм и го затворя с поликарбонат, а пред него малк настрани направя площадка, а срещу нея към съседа зелени храсти с рози и ще се утепе. Даже ще зема да си сложа второ барбекю там.
Ще изкарам от къщата ток и вода.
Естествено имам много проблеми. Не мога да оценя колко ще ми струва тока за сезона. А туй е важно. Ма може първата зима да го направим пробно и ако не стане както го мислехме проекта от зимна ша го обърнем на летна оранжерия.
 (rofl)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #256 -: Април 29, 2013, 06:54:39 am »
Семенаците ми пожънаха невероятен успех на работното ми място. Всички почнаха да заръчват. Викам добре де, ма тез неща зимат време. Плащаш сега и получаваш 2015. (sun). проблеме е, че аз си правя за мен си и нямам за раздаване. Политиката на хората от форума е друга, но моята философия е индивидуална, тъй да се рече. Индивидуален подход и уважение (rofl).
А ако ме изгонят не зная дали ще ми се дигне активитито. Щото ще имам екстра активитис.
Важното е че реших, кво ще правя с оранжерията.
Ша си я направя долепена до къщата. Мойта къща е нестандартна за тук. Тя е дълга и нямам прозорци към улицата, а само една врата. То туй ми и допадна де. Един колега се бъзика, че мяза на църква. Та от едната страна, в един момент става по-широка т.е. имам едно пространство от 7.8м х 1.2м заградено от две страни с къща а от третата с ограда. Закътано и топло. Там вече имам глухарчета и цветя. Без да съм ги сял де. Та си мисля, че ако прасна там един дървен фрейм и го затворя с поликарбонат, а пред него малк настрани направя площадка, а срещу нея към съседа зелени храсти с рози и ще се утепе. Даже ще зема да си сложа второ барбекю там.
Ще изкарам от къщата ток и вода.
Естествено имам много проблеми. Не мога да оценя колко ще ми струва тока за сезона. А туй е важно. Ма може първата зима да го направим пробно и ако не стане както го мислехме проекта от зимна ша го обърнем на летна оранжерия.
 (rofl)
  (clap)
Направо си запази и 1 електронен магазин..  (beer)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #257 -: Април 29, 2013, 11:49:04 pm »
Амии!
Аз съм правил ИНетмагазини преди повече от 13-15 години и следващия магазин, който ще направя ще е пред моя гараж. Аз тъй си представям пенцията. Ще си работя в гаража на отворени врати и отпред наредени, дървении и кактусчета, а може и домати и рози де. Ако някой мине и му хареса, ще се осъществи транзакцията натурална размяна на пожелания продукт срещу някой долар. Ако не мине никой - се тая! ма цените, така тънки, да има за матрял. А обемите още по-тънки, щото туй не е работа.
 (happy)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #258 -: Май 02, 2013, 03:20:14 am »
При мен се стопли!
Патките се върнаа!

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #259 -: Май 04, 2013, 04:36:36 pm »
Амии!
Аз съм правил ИНетмагазини преди повече от 13-15 години и следващия магазин, който ще направя ще е пред моя гараж. Аз тъй си представям пенцията. Ще си работя в гаража на отворени врати и отпред наредени, дървении и кактусчета, а може и домати и рози де. Ако някой мине и му хареса, ще се осъществи транзакцията натурална размяна на пожелания продукт срещу някой долар. Ако не мине никой - се тая! ма цените, така тънки, да има за матрял. А обемите още по-тънки, щото туй не е работа.
 (happy)
   :D  Така де, ама на младини трябва да си обиколил полета и баири и да си им разхвърлял №№-ра, че да ти се връзва после народа на тръните.. Плюс тва, от такава седнала работа ще (о)станеш 100 кила! Аз не си се представям да се закотвя на едно място, поне докато мога да шавам.. Нямате и задна алея, гледам - можеше да си чоплиш нещо в градината и като мине някой оттам, да звънне звънеца. У наше село гаражните/дворни сейлове са ограничане да 2 - 3 на сезон с подзакон. Ама с обява в Киджиджи може.
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #260 -: Май 06, 2013, 05:28:23 am »
Джордж!
Нещо не съм обяснил па както трябва!
Тук купуваме нещата, щото ни харесват, а не щото са с полеви номера.
Не се каня да се издържам с продажба на кактуси и дървени лъжици.
Просто споделих, че се каня, като се пенсионирам да работя умерено дърво и ако на някой му хареса да го споделя с него. Нищо друго.
Никой не говори за гаражни разпродажби и прочие простотии. Аз като не ми трябва нещо го изхвърлям, а не го изкарвам с цена 10 лева. Впрочем при нас гаражните разпродажби са с разрешително, което струва 10 пари и нямат ограничения.

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #261 -: Май 22, 2013, 04:32:23 am »
Ами то, всъщност аз си носех инструментите в една щайгичка от мандарини, ма тя се разглоби и бях принуден да работя. То и само това е начина да ме видите да работя. Само ако съм принуден. (rofl)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #262 -: Май 22, 2013, 05:55:18 am »
Здравейте!
Аз се притеснявам много да си изнеса семенаците навън, щото ясно осъзнавам, че туй ще е голям стрес за тях. И трябва правилно да ги привикна към новите условия. не търся съвети, щото самия аз давам по-лесно пари отколкото съвети... не че пари давам лесно де (rofl). ма ме стяга чепика, тъй да се рече. (rofl)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #263 -: Май 27, 2013, 12:01:55 am »

Ще ги броим пак наесен!
 (rofl)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #264 -: Май 27, 2013, 03:11:08 am »
 (handshake) Браво! Като за първи опити - отлично. Слагаш ги в парника, нали? Щото ще им е хладно, аз до 2 -годишни не бих ги изнасял, освен ако не се преместя в Бразилия. И при тоя стил... по ена карфичка в делва, няма да ти стига и двора, и плевнята за кактуси след някоя година. Лек приятелски коментар, нали.  (bear)  :) Щом пишеш тука, значи искаш коментари, предполагам.

П.П. Тва субстрата да е на полвината на саксията е удачна идея - няма дя ги брули оня студен вятър от Северния полюс през Хъдзан Бей, нали?
« Последна редакция: Май 27, 2013, 03:17:49 am от 7george »
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #265 -: Май 27, 2013, 03:55:50 am »
Ами не е точно така. Изнесох ги за един час и заваля и пак си ги внесох под лампата. (rofl)
А от добронамерени и позитивни коментарии като твоите няма как да се обидя.
Радвам се, че имаш забележки за всичко, но не за кактусите, де. А то туй е важното. Кви са кактусите. А как и докъде е второстепенен въпрос.
 (rofl) (rofl) (rofl)
За мен в момента мексиканците не са проблем. Без да се изфърлям, така, мога да посадя и изгледам 80% от посадените и то отлични кактуси.
Не тъй седи въпросът с чилииците!
Там резултата винаги е един и същ, което значи , че грешката е в мен. Склери, щеше да ми е много полезен сега, щото и той споделяше подобни проблеми.
Начи аз като турна семе на чилиец и на 3-4 ден то пробива и расне и като стане около 2 милиметра и се скапва и се разкашква и го изфърлям, а и раснат около 1/3 от семената.
 (devil)
Явно на пустиня се прая успешно, ма нещо с планините ми куца начи.
 (headbang)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #266 -: Май 28, 2013, 02:51:08 am »
А в  петък ми обещаха днес по радиото 31-32.
На сайта пише 29!
Начи там ще е някъде!
в момента проектирам регулируема сянка.
Колебая се между устроойство тип бленда на старите апарати т.е. например три дето засенчват 30% всеки и комбинацията им ще даде нужното, а другото е отделни ламели, които се въртят около оста си и засенчват от 10% до 100%.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #267 -: Юни 03, 2013, 05:21:59 pm »

Култивар на Оп. полиаканта, от колекцията на Karen & Martin Ostler, - Cactus & Succ. J., 84, 2.
По-скоро кактуса, не снимката.
Като бях малък баба ми гледаше една такава (само изглеждаше толкова космата) опунция с човешки ръст. После и баща ми ме запали, с 10-та си кактуса... излиза, че съм потомствен кактусар..  8)
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #268 -: Юни 04, 2013, 04:12:57 am »
С изводите не бива да се прибързва, щото едната ми баба гледаше прасе, а баща ми много обичаше, а и аз си падам, така, по прасето, ма то туй нищо не значи. (rofl) (f)
Жора!
Кактусите си седят в зимника!
След като уикенда имахме 37.5 сега утре сабале ми обещават 6-8 градуса! (devil)
Преустройвам парника и до две-три седмици ще ги изкарам, ако трябва ще им пусна печка вътре! (wait)
Всичко ми се побърка! Розите ми се побъркаха. Почнат да цъфтят, ма стане студено и те спрат. Имам снимка на пъпка във роза, щото растението се чуди за кво иде реч.
 (headbang) (headbang) (headbang)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #269 -: Юни 09, 2013, 06:45:28 am »
Изкарвай, изкарвай, смело - те са станали канадци. Големите, де. Даже новият канадец, има същите права...  Да не живей в бейзмънта. :D
Преди 10-на дни имах мраз по колата, а в "парника" беше  +4 градуса. Не им мигна бодила..  8)
== Лятото идва! ==

Кактус БГ

« Отговор #269 -: Юни 09, 2013, 06:45:28 am »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33