Автор Тема: Къде отглеждаме нашите кактуси и сукуленти:На открито,оранжерия,балкон и др.  (Прочетена 75039 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен NIKI

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 452
  • Activity:
    0%
Има на къде да уплътняваш още тази тераса. На прима виста като гледам може да поемеш още толко.
    И аз съм на същото мнение, но майка ми се оплаква, че няма къде да простира лятото :D, а иначе като цъфне някой кактус и тичат да снимат  :D

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2857
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
Има на къде да уплътняваш още тази тераса. На прима виста като гледам може да поемеш още толко.
Така е, аз като ги държах на балкон, имаше саксии и отдолу, под горните, на перваза отвън и отвътре, един ред отпред до перилата + някои висяха на парапета...

Лошото е зимата, ако трябва да ходят всички в избата - това решение много не ми харесва.
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
Аз се готвя за лятото.
Направих си туй:

побира сегашните ми саксиики, но смятам да направя още едно.
Ще ги вмъкна в дървена рамка, която ще затворя отстрани с найлон, а отгоре с поликарбонат. ще имат и отвори за проветрение, а и може би ... стоманени мрежи. ще видим. Може би ще направя само едно и ще го изнеса пробно, а после другото. Изобщо, както каза 7георгии, "ще видим..."
 (think)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
Slkad s parket .... v bg nikoga nqma da se vijda tova :P :D
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
винаги съм се възхищавала на оранжериите на чехите и немците - с теракота  (wasntme) чисто като в аптека  :) за моята първобитна оранжерия просто не искам да говоря  :D може би пък на чужденците ще им се види първично и екзотично (rofl) (rofl) (rofl)

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
винаги съм се възхищавала на оранжериите на чехите и немците - с теракота  (wasntme) чисто като в аптека  :) за моята първобитна оранжерия просто не искам да говоря  :D може би пък на чужденците ще им се види първично и екзотично (rofl) (rofl) (rofl)
Някои си нямаме дори и с найлон,  :D (f) а ако някой ден имам оранжерия, то тя ще бъде по-скоро като пустиня  (nod)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
 :^)
Къв склад, бре?
Това ми е тезгяха, дето дърворежа и който е временно (от един месец) зает от семки и растения. Това създаде малко неразбория в иначе наредената ми работилница. А паркета се вижда, щото дигнах персииския килим за почистване.
 (rofl) (rofl) (rofl)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2857
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
Превърнал си хола в работилница..  временно, нали?  :D

Неска и аз инсталирах полвин полица, уморих се, и ся отпускам по форуми...  ;)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен troll

• Activity:
    0%
Да! Как позна?
А хола преди туй беше спалня, която стана такава от банята.
Така че ся спя в кенефа.
 ;)

Чукча получил новую квартиру и показывает гостям. Первая комната: "Здесь у меня
тундра." Вторая комната: "Здесь у меня тундра." Кухня: "Здесь у меня тундра."
Туалет: "Здесь мой чум." Его спрашивают: "А куда же ты в туалет ходишь?" - "В
тундру!"

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
Някои си нямаме дори и с найлон,  :D (f) а ако някой ден имам оранжерия, то тя ще бъде по-скоро като пустиня  (nod)

(y) (y) (y) Във високобюджетните оранжерии наистина е чисто като в аптека , но и те изглеждат като аптека. Никога не са ме кефели.
Другият месец съм в отпуск. Ще се опитам да ви представя реализирана , макар и частично идеята ми за перфектната `оранжерия`.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
:) А аз тази година ще се нанеса в оранжерията на доматите :) Найлонка е, ама е обширна :) И ще има място и за баварска маса с пейки и барбекю ;)

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
:) А аз тази година ще се нанеса в оранжерията на доматите :) Найлонка е, ама е обширна :) И ще има място и за баварска маса с пейки и барбекю ;)

Кмете,Направи ми специални рафтове за отлежала балабенска ракия  (d)

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
kysmet imash pesho :) moi tysht ne mi dava golqma oranjerq za domat za da slagam kaktusi :D tq e okolo  8x4  shtqh da slagam Mnoooooogo pove4e vytre :D
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен troll

• Activity:
    0%
След дълго чесане там дет не ме сърби, щото чат, пат се къпя, стигнах до извода, че трябва да си направя нещо, оранжерия де, дето да го ползвам цялата година и да не го складирам и да ми пречи насам натам.
След големи размишления реших да го направя такъв размер, че да се налузва на едната от мойте градинки, дето садя домати от двете страни на ягодките. А ако направя две, за всяка по една зимата мога да предпазвам с тях голямата градина с цветятата. Е ще артисват две стъпки т.е. към 60 санта на метър и двейсе и две,, ма ще измислимм нещо. А сега ако ги направя, мога веднага да изнеса минирозите, щото те траят до -20, а сега е значително по-топло. После като дойде време да засадя минирозите в земята, ще е време да засадя домати там и те ще пазят младите домати, а като поотраснат доматите ще настане време за изнасяне на кактуси и ще приютят кактусите. А после по обратния ред: прибиране на кактуси, държане на домати докато може и после зимна протекция на цветята.
Речено-сторено.
Днес свърших работа към 14:00 и към 14:45 се прибрах с дървата. После почна оназ церемония по изнасянето на всичко , което ще ми трябва и на всичко, което съм забравил и като дойде време да режа по размер, си викам така.... а колко точно е градинката. Обръщам се, а тя цялата под снега.
Ш.....§ Ф.....! и мамата.
Земах въглищарската лопата и ...
Разрових само половината та да премеря (rofl)

и след туй към 16:30 - 17:00 слънцето почна частично даа се скрива и застудя и аз се скрих.
Ето резултат:

Ще я свърша утре, ако не ми мине котарака на съседа път.Много ми е тънък найлона, ма ще видим.
 (rofl)

Неактивен nimich

• Публикации: 108
  • Activity:
    0%
Троле, конструкцията ти е грешна. Едната вертикална стена е направи напр. 2 пьти по висока от другата. На по високата стена сложи пантите на капака. Успех.

Кактус БГ

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33