Автор Тема: Къде отглеждаме нашите кактуси и сукуленти:На открито,оранжерия,балкон и др.  (Прочетена 74711 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vagrantsf

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 497
  • Activity:
    0%
  • СВОБОДА , РАВЕНСТВО , ПИРАТСТВО !
Доколкото знам еринацеа е доста държелив на студ вид :-) Миналата зима ги изпуснах за малко , държах ги на остъклен балкон и малко се издължиха , сега се  надявам да наваксам. Урсина пък освен масивен бодил , цъфти с огромни виолетови цветове ( другата е жълта ). Обикновено се удържам с поръчките на северноамерикански опунций , защото стават много големи , на тези обаче не можах да устоя  :$ .

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
Нашия студ не би трябвало да им е проблем. В Юта зимата е доста по-студена и продължителна от нашата , но е суха. Въпросът е за зимната ни влага и киша - ако се окажат и влагоустойчиви ще ги туря веднага в листата ми на най-издирвани кандидати за Бг - гражданство.  Между другото имам няколко еринацеи ютаензиси , които са на път да завладеят целия баир.

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
Нашия студ не би трябвало да им е проблем. В Юта зимата е доста по-студена и продължителна от нашата , но е суха. Въпросът е за зимната ни влага и киша - ако се окажат и влагоустойчиви ще ги туря веднага в листата ми на най-издирвани кандидати за Бг - гражданство.  Между другото имам няколко еринацеи ютаензиси , които са на път да завладеят целия баир.

Ivane,Kakvi vidove studoustojchivi ima pri was?

Неактивен debel65

• Публикации: 361
  • Activity:
    0%
  • живота ми е трънче
А ето най бедничките като мен къде си ги гледкаме в момента :(

Неактивен melaleuca

• Activity:
    0%

Koga shte me pokanish da gi vidja oranjerijata i da piem pri barbekuto?

Неактивен debel65

• Публикации: 361
  • Activity:
    0%
  • живота ми е трънче

Неактивен melaleuca

• Activity:
    0%

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
[/quote
Ей това е ! Винаги най-простите решения са и най-ефективни. Изключително ме кефи. Ако някога имам възможност да правя оранжерия ще е точно от този тип. Не ти трябват рафтове , не ти трябват и саксии дори ! Сееш директно в минерален грунд и постигаш максимални резултати. Това ще е !!! Благодаря debel65 за споделеното !

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2857
  • Activity:
    0.4%
  • Какторжник, по лесните видове
Айде и аз да кажа - местните видове са на двора, както им се полага. Всички други са ми по прозорците, вътре в къщи. Зиме и лете, с малки изключения. Щото се оказа, че нашето лято тука е, като зимата в Мексико - през нощта пада до 10 - 12 гр. или повече. Но има доста слънце. Оранжерия нямам засега.
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
Ако си имаха крачета, отдавна щяха да избягат от тъмната си североизточна стая, макар и с прозорци от двете външни стени и да се настанят на тераската си  :D ИСКАМ ДА Е ПРОЛЕТ!!!

Неактивен nimich

• Публикации: 108
  • Activity:
    0%
Две готови решения от Баухаус (картинките са скан от брошурката)

Неактивен NIKI

• Activity:
    0%
     Мил спомен от пролет-лято 2012! За радост, или не, сега любимците са два пъти повече и май ще трябва друга тераска :D

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2857
  • Activity:
    0.4%
  • Какторжник, по лесните видове
Чудна компактна колекция, Ники! Все още ги разполагаш в кръгли саксийки, значи има накъде да ги уплътняваш.  :)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен NIKI

• Activity:
    0%
Чудна компактна колекция, Ники! Все още ги разполагаш в кръгли саксийки, значи има накъде да ги уплътняваш.  :)
     Благодаря ти, Джордж! Не мисля, че е нещо особено, като виждам кой с какво разполага и на какво се обръща внимание, но пък ги гледам с истинско удоволствие и ги обичам всички до един! В общи линии съм прекалено невеж, но все пак, ако успея да отчувам половината от онова, с което се сдобих/сдобивам, от есента насам/~60 нови гадини ;)/, мисля, че ще има и по-интересни "експонати" за показване (nod)! Просто тази снимка ми довя хубав момент от предната пролет (f)
     А за кръглите саксийки: не зная защо, но ми харесват повече от квадратните, защото са кафяви, пък другите са черни  :D. А и не съм срещал квадратни на живо, за да си купя, инак явно са "по-комфортни" и предпочитани...За сега така ще е! Благодаря ти още веднъж!

Неактивен asensy

• Група БЕК
  • Публикации: 1288
  • Activity:
    0%
Има на къде да уплътняваш още тази тераса. На прима виста като гледам може да поемеш още толко.

Кактус БГ

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33