Автор Тема: Предложения за организация на форумЪт  (Прочетена 113031 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zmei4o

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 911
  • Activity:
    0%
Re: Предложения за организация на форумЪт
« Отговор #105 -: Август 22, 2012, 03:57:29 pm »
Ето ;) Направих ви нова тема да си пишете 'лични съобщения' пред всички (wait)
http://cactus-bg.com/forum/index.php?topic=410.msg4324;topicseen#msg4324

Неактивен Галин Моряка

• Публикации: 124
  • Activity:
    0%
« Отговор #106 -: Август 22, 2012, 05:39:26 pm »
да ви кажа и аз моето мнение, мислех че ще си говорим за техники за отглеждане и култивиране на растенията, а то май почва да избива на другаде...  опитвам се да споделя част от натрупания опит от мен през годините и да понауча нещо от други като мен, ама то пусто тука е пълно с  хора които знаят всичко бе...... то да не напишеш нещо, веднага ще скочат да ти обясняват ама то така ама то иначе... както казах аз съм учил всичко по метода проба грешка(не съм чел книгите) и съм си изработил система подходяща за моите БГ условия която работи успешно, който е идвал при мен знае за какво говоря :) . та надявах се в тоя форум да обменя опит с други такива хора като мен, няма нужда да ми цитирате книжки аз и сам мога да си ги прочета, мене ме интересува практиката не теорията. и друго също съм против публикуването на снимки със кебапчетата и салатата, това е за купинарния форум, на професора хиляди пъти съм му казал че не искам да публикува снимки с мене, ама той си прави каквото реши...

Неактивен tania1704

• Публикации: 148
  • Activity:
    0%
« Отговор #107 -: Август 22, 2012, 05:53:08 pm »
Здравейте,май от всички само аз не съм сложила на манджата мерудия...та да взема и аз да споделя мнението си по "темата".На всички е ясно,че сме в този форум не защото сме красиви,грозни,ниски,високи,слаби или дебели...Също така е ясно,че даже не сме длъжни да се харесваме...Тук сме заедно само поради една единствена причина-всички обичаме кактуси,имаме желание да научим повече за тях и да споделим опит по грижите за тях...а също и да се изфукаме понякога с някое трънче или друг постигнат успех в хобито.Смятам,че всеки може да споделя всякакви мнения и да публикува каквото му харесва.В случая с общите снимки е редно да се съобразяваме с желанията на участниците да бъдат или не показвани на всички.Има хора,които не се притесняват от публичност има и такива,за които тя е смущаваща.Нека уважаваме желанието им.
Нещо,което е абсолютно задължително за подобни места обаче е спазването на добрия тон дори и в споровете.За да бъде мястото приятно за всички,които влизат и четат тук.Разбира се,че ще има теми,които са "важни" за някои и "безинтересни" за други.Но ми се струва,че прекалено безмислени спорове се завъртат точно около това,кое някой смята за важно и кое не.Аз лично просто подминавам темите,които не ме интересуват и чета с интерес тези които ми допадат.С ясното съзнание,че няма как всичко да ми харесва,но трябва да съм толерантна и да уважавам мнението на другите.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #108 -: Август 22, 2012, 06:43:22 pm »
Акцентът следва да се поставя върху кактусите, а не върху хората, а тук това не е  така, защото има частен домакин и той решава накъде да върви неговия проект.
Напоследък гледаме снимки на кактуси с малко полезна информация и много сбирки, разпивки, спомени, трепети, преживявания, избиване на комплекси и колективистични напъни.
Сори, ама така ще се потвърди фактологично и скоро заглавието "сбирка на форума" с 6-7 участника.

Привет, Клечо!  (hi)

На първото ти изречение се засмях искрено и от все сърце!  (rofl) Изкефи ме фразата "частен домакин".. верно, сега не е както беше едно време когато кремвиршите по 4 лева килото а бозата 6 стотинки, но съм сигурен че държавен кактусарски форум с поне 51% държавно участие никога няма да има в България.  (nod)
Бъзикам се де. Усещам те че биеш на другаде, не ти харесва администрирането на форума може би? Или пък липсата на пишман модератори които да тормозят и без това малцината дето се осмеляват да напишат по някой ред..  :D

Относно втората засегната от тебе точка - сБирки и купони ще те уверя, че всичко върви съвсем нормално и то в правилната посока. Няма форум или каквото и да е действащо сдружение на хора с общи интереси което се е зародило и възникнало в интернетя (пък и не само там), дето да не скрепява дружбата между потребителите му на масата под формата на редовни сБирки и запивки. Мога също така да те уверя, че във всички тем подобни сдружения и форуми има и потребители които странят и избягват подобни групови занимания на живо и предпочитат да си останат анонимни, не се сещам как беше точната дума, как им викаха на такива хора... пф-фф от ЕГН-то ми е, много бързо започнах да забравям като минах 40-те..  :D Та да не се отплесвам, мен като не ме кефи някоя тема, не я чета. Забележимо е обаче, че СПАМ ЗОНАТА е един от многото подфоруми задължителен за и съществуващ като раздел във почти всички форуми под различно име.. демек там разтоварят хората след горещите дискусии из другите теми. (rofl) Та какво да се прави, че този месец е отпускарски и купонджийски.. не сме виновни, че ни е било кеф като сме се сбирали и искаме да споделим с тази които не са успяли да присъстват. (y)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #109 -: Август 22, 2012, 06:52:36 pm »
...
Наложена глобализация не е необходима - особено с хора дето не знаят кога да пишат и-кратко.

Мдам.. интересна връзка между глобализацията и българската филология надушвам тук.  (rofl) Все пак не сме форум по български език и литература, нали? (y)

Та като се заговорихме за литература се сетих за поговорката: Кучетата си лаят, керванът си върви

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
« Отговор #110 -: Август 22, 2012, 07:18:50 pm »
Я се спри до тук! Намали добрия тон на този форум! Виждам ги,нямате никакъв хубав екип! Как да не ви срам! Тук в малка българска държава има около 20 истински кактусари в този форум! Ние събираме за среща на кактусова сбирка и да седим българска трапеза(кебапчета,кюфтета и други месни ястие)  и така да пием напитки и да побъбрим за кактуси,видове,почва и други разни неща! Така се прави приятна среща!
Между другото,може ли някое гости от кактусар да черпим само вода,кафе и бонбони?
Професор!
« Последна редакция: Август 22, 2012, 08:01:26 pm от melaleuca »

Неактивен kle4o

• Публикации: 210
  • Activity:
    0%
« Отговор #111 -: Август 23, 2012, 09:04:41 am »
Здравей Джони,

между форум на Джони и "държавен" такъв, има и други форми, които в БГ едва ли са възможни в близките години.
Виж напр. страницата на ДКГ.
Тук модератори не трябват, а домакин, който да "бутне" форума към кактусите, а не към театъра около тях.
Правете си купони колкото искате, но да ги афиширате като сбирка на форум е смешно.
7-8 човека от 100 не правят сбирка, а приятелски кръг. Като събереш поне половината, ще бъде.

Подчертавам за последно - акцент моля върху хобито и най-вече върху трънчетата.

Неактивен zmei4o

• Activity:
    0%
« Отговор #112 -: Август 23, 2012, 11:03:18 am »
Откога чакаме в София да се организират :D
Първо на местно ниво да се направят малки сбирки и след това ще ги обединим с времето (nod)
Има време за 'Конгрес на Кактусистите' 8-| :D
Значки, календарчета, малки брошурки за информация, членски карти и членски внос
Има и такива форуми в България  (nod)
Правят се общи изложения, лекции на открито за гражданите и тн (rock)
Визирам 'бонсайския форум'
Сбирките не са задължителни - просто на срещите идват толкова хора  (wasntme)
А и все пак са в дома на някой от нас - не е лесно да събереш примерния брой от 100 човека (shake)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #113 -: Август 23, 2012, 05:29:01 pm »
Цитат на: kle4o linеk=topic=8.msg4355#msg4355 date=1345701881
...
Правете си купони колкото искате, но да ги афиширате като сбирка на форум е смешно.
7-8 човека от 100 не правят сбирка, а приятелски кръг. Като събереш поне половината, ще бъде.
...

(rofl) Това ли било, дето те гризе отвътре?! Ще сменя името на темата на Кактусарски сБирки!  (y) Това обаче едва ли ще промени твоето негативно отношение.. (think)

Неактивен exotica

• Група БЕК
  • Публикации: 1531
  • Activity:
    0%
  • Кактопат чепат
Най-хубавите, занимателни, информативни, шарени, живи и интересни форуми са "частни" - еднолична собственост на притежателите им. Собствениците или администраторът (ако не е самият собственик) са и запалени фенове на КИС. Във всеки форум има конфликти. Във всеки форум има публикувани послания от член към член изразяващи харесване или нехаресване. Не съм видял нищо по-различно в тези форуми от това, което се развива в този форум! Този форум е прекрасен! Както са прекрасни и форумите cactiguide.com, КИС секцията на thegardenforums.org и т.н. Не разбирам немски, но ако ДКГ нямат подобен форум като характер и съдържание, то сигурно е жалка кастрирана и по социалистически полирана гротеска на общуване… ДКГ е същото като всяко друго Сдружение. И стига неадекватни примери и неразбираеми коментари, продиктувани от, съжалявам за острото влизане, интелектуален дисбаланс и социопатия! Стига неадекватни упреци към собственици и администратори на подобни места!
Стига негативи!
Общност на хора със сродни интереси се създава и поддържа с добронамереност, търпимост, разбиране и съпричастност в името на една по-добра частна среда на общуване и разбиране! И никъде по света няма изискване към някой, който харесва и отглежда КИС, да е въздържател, вегетарианец, пуритан и к'во ли не друго неприсъщо човеку.
Ако един иска във форума да е академик, супермен, индианец, космонавт - нека! Важна е любовта към трънчетата или дебеланковците и споделянето на впечатления, опит, информация и любов!
Поздрави, Андрей

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #115 -: Август 24, 2012, 09:52:40 am »
Интересно. Всеки казва стига, а след това продължава да пише по тая тема  дето вече е дотегнала на всички. Хайде наистина да спрем.

Аз имам предложение точно по темата свързана с организацията на форума.

Оня ден / щото нямаше  нищо  ново из другите теми / случайно влезнах в справочната част на форуми и прочетох материала за Ехинокактусите. Както Джони е посочил источника на този материал беше един от многобройните цветарски сайтове, и както е нормално за тези сайтове пълен с грешна информация.  В тази връзка имаше няколко коментара, но си мисля че не им е мястото там, за това в момента пиша тук. 

Подобни енциклопедични секции има и в други форуми. Най-вече руски. Тяхната поява е продиктувана от факта че преди години по-голямата част от любителите нямаха достъп до сериозната научна, задгранична,  литература. За това администраторите на тези форуми са публикували къде по-подробна, къде по оскъдна информация свързана най-вече с класификацията и определянето на видовете кактуси.
Моето скромно мнение е че в момента тази нужда е отпаднала. Всеки който иска може да намери в нета най-точната и най-новата информация в това отношение.  Включително и да си изтегли кактусарските библии - " The Cactus Family " и новия THE NEW CACTUS LEXICON .

Идеята ми е ако има такава справочна част във форума то тя да е по - скоро за споделяне на личния опит на отделните любители по отношение на конкретен род, или даже вид кактус.  Не е задължително тази секция на форума да се напълни за една седмица. Кой когато има време може да напише нещо, а останалите да коментираме и допълваме.  Аз лично не бих се наел дори да коментирам нещо на тема гимнокалициуми например, но смея да имам самочувствие на човек с опит над средния на тема Ферокактуси и Копиапоа. 
Една такава секция събрала есенцията на личния опит при конкретни български условия би била по-полезна за начинаещия, а и не само за начинаещия,  любител отколкото сухата научна информация съдържаща се в справочниците.

Неактивен zmei4o

• Activity:
    0%
« Отговор #116 -: Август 24, 2012, 10:04:48 am »
Да :) Има нужда от енциклопедична част по азбучен ред на кактусовите родове :)
При инка бях почнал да пиша за астрофитуми..
По-скоро да правя картинки с имената на дивите видове и култивари  (angel)
Но както знаят всички там всичко се загуби  :|
Можем да почнем тук такава енциклопедия  (nod)
Първата тема да е като нагледно приложение за разпознаване и към него да се прибавят само снимки на видове с имената - нещо от сорта 'Астрофитум от А-Z'
може снимките да са събрани от нета, а които ги имаме да са наши снимки
Нашите да са с гласуване, за да има и външен вид 8)
И последно - трудно е да се опишат всички видове, които съществуват
Постоянно излизат нови култивари и има такива които откриваме :)

Неактивен vagrantsf

• Публикации: 497
  • Activity:
    0%
  • СВОБОДА , РАВЕНСТВО , ПИРАТСТВО !
« Отговор #117 -: Август 24, 2012, 10:20:38 am »
Skleri , от къде може да се изтегли "The Cactus Family " ? Би ли пуснал линк моля те ?
Аз имам на pdf Lovivia  на Walter Rauch . Ако някой иска , да каже ... или да каже как да я кача тук.

Неактивен kle4o

• Публикации: 210
  • Activity:
    0%
« Отговор #118 -: Август 24, 2012, 01:44:34 pm »
Xa-xa - Андрейчо, Андрейчо!
Най-лесно е да наплюеш другите, та ти да си 100% в бяло, но така е наивно приятелю.
Така нареченото ти "остро влизане" си го запази за теб - смешно е и невярно.
Бих обърнал част от написано от теб обратно - "там, където хората могат да проявяват повече добронамереност, разбиране, съпричастност и разбиране, там естествено възникват и чудесни форми на сдружаване".
Нима не съм бил добронамерен към Галин, години наред или към теб?
Приемам различността за нещо нормално, но не всяка различност може да бъде приета със знак плюс - някога има простотия, някога лъжа, някога дребнавост - не всичко е рози.
PS. Лозунгите ти са впечатляващи - аз спирам до тук.

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
« Отговор #119 -: Август 24, 2012, 01:49:52 pm »
Xa-xa - Андрейчо, Андрейчо!
Най-лесно е да наплюеш другите, та ти да си 100% в бяло, но така е наивно приятелю.
Така нареченото ти "остро влизане" си го запази за теб - смешно е и невярно.
Бих обърнал част от написано от теб обратно - "там, където хората могат да проявяват повече добронамереност, разбиране, съпричастност и разбиране, там естествено възникват и чудесни форми на сдружаване".
Нима не съм бил добронамерен към Галин, години наред или към теб?
Приемам различността за нещо нормално, но не всяка различност може да бъде приета със знак плюс - някога има простотия, някога лъжа, някога дребнавост - не всичко е рози.
PS. Лозунгите ти са впечатляващи - аз спирам до тук.
[/quote
Ти какъв си бе? До кога спре заяжда пред начинаещи кактусари? Ти кога ще ми направиш кактусова сбирка у вас в София?

Кактус БГ

« Отговор #119 -: Август 24, 2012, 01:49:52 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33