Автор Тема: Като станеш стар кактусовед  (Прочетена 25170 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
Re: Като станеш стар кактусовед
« Отговор #45 -: Януари 31, 2013, 04:04:29 am »
Цитат
Джорджа, обаче пак не е доволен, щото не съм насял половината семена, но ме разбира.
На някои истината им се дава лесно - от 4 - 5 семки само.  (devil) А на други ни трябват хиляди успешни  случаи, преди да се похвалим. Няма справедливост.  ;(

2 години викаш, и парите свършват. Съгласен, кой ти ги дава. На един градски прякора му, Август, от там идвал - че успял да ги профука за месец, по който въздишъл после да края на дните си...  (beer)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен kle4o

• Публикации: 210
  • Activity:
    0%
« Отговор #46 -: Януари 31, 2013, 04:50:54 pm »
..."същност, не е проблем, дето сме различни. Проблем настава, като някой казва, че другите са лоши, щото не са като него. А и как го казва.

Гледна точка:
Чудесно е, че сме различни и разбира се, че е хубаво да търсим общ път, въпреки това.
Но човешката природа включва и завист и простотия и ограниченост и хитрост и глупост и егоизъм.
Има разбира се и положителния полюс на човешката природа.
Въпросът е - кое преобладава и защо?
Моят личен отговор:
- стилът тук е прекалено либерален, т.е. единият полюс е привилегирован - дали това е стилът на Джони, знае само той. Но стилът зависи и от изборите на 100-та посетители тук. Кое мнозинството допуска, кое търпи, кое премълчава, какво отстоява
- например положителни поведения, за които се сещам, че може да се видят тук - да науча нещо, да споделя емоции, успехи, да си купя нещо, да продам нещо, да разменя нещо, да намеря приятели, да получа помощ
- например отрицателни поведения - да изявя егото си, да използвам другите, да се разтоваря, да завидя, да лицемеря, сплетнича, да получа място за изява на личната си проблематика, да получа потвърждение на профила си, да си мълча, да лаская
Ето и конкретен пример - ако един бълва общи приказки, колкото всички останали, за единица време - право му е, но кой да му каже, че е досаден - Джони не смята така, май и мълчаливото мнозинство също, значи моя милост е извън мярата, сиреч крив.
Тази среда няма как да ме мотивира положително, това е.
А какво иска мнозинството:
- да има поръчки, щото повечето нито могат, нито искат да направят нещо сами, а за това са готови на всякакви пируети.
- да получава потвърждение на собствената си мяра, като в глутница кучета
Ще попита някой, защо съм все пак, все още тук - заради някаква малка надежда - имах такава за Инка и форума, имам и за Джони и форума, но най-вече заради няколкото човека тук, които са на ниво.

Поискайте да се махна и ще го направя - аз си организирам нещата сам и нямам горните зависимости, така че съм свободен да бъда различен, което, както писах в началото, харесвам.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #47 -: Януари 31, 2013, 05:45:16 pm »
Хех.. пак негативизъм прозира между редовете. Не бива човек да се взема много на сериозно.. и да лети на високо.  (shake) Постоянното чувство на неудоволетвореност се придобива от прекалено много наизпълними амбиции и прави живота горчив и нещастен..
Аз реално определено виждам само плюсове от създаването на форума до сега, защото съм оптимист вероятно... (nod) Намерих нови приятели, научих много за кактусите, уча се и започнах да сея кактуси даже,  (happy) споделям радостта си от хобито с останалите тук и това ме прави щастлив.
Определено не разбирам Клечо и неговите терзания, но не се и мъча де. Знам със сигурност обаче че общуването в този форум със сигурност не е навредило на никого, нали?
Предполагам, че за краткото време малко повече от година през което съществува форум Кактус БГ - много от потребителите му са получили някакво удоволетворение, научили нещо или намерили приятел.  (y)
Форумчето ни си е пъстро, имаме си Трол, имаме си Професор, имаме си и Клечо! ;) Важното е да не се мъчим да се променяме един друг, да не си търси постоянно кусурите а да помним какво ни свързва.
Всъщност, интересно ми е дали някой се мисли за по-умен от всички останали тук? :P

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #48 -: Януари 31, 2013, 05:58:00 pm »

Всъщност, интересно ми е дали някой се мисли за по-умен от всички останали тук? :P

"Естествено, че 99% се мислим за по- умни от останлите, но не сме толкова прости, че да си го признаем публично." 
Франк Лойд Райт

:P :P :P

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #49 -: Януари 31, 2013, 06:03:10 pm »
...
Франк Лойд Райт

:P :P :P

Тва, онзи архитектът ли беше?  (rofl) Или композиторът?  :P

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #50 -: Януари 31, 2013, 06:59:25 pm »
Не знам със сигутрност, но "Лунната соната" е негова- гаранция  :)

Както и: "- Вървиш по улиците — фонтани. Някъде в ефира се чува лунната соната. Няма полиция, няма милиция."

"- Каква е програмата?
- Дуо Пластик, Сиси боата, Шведките и фолклорен състав."

"- Сиси боата тази вечер да излиза без змията.
- Тя боата избяга... то всъщност беше смок."

Но пък винаги може да се реализира и една оранжерия тип "Висяща градина на Семирамида"

http://citatnik.appspot.com/movie?mid=aghjaXRhdG5pa3ILCxIFTW92aWUYFww

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #51 -: Февруари 01, 2013, 12:36:16 am »
Моята позиция е кратка: това е частен сайт, не е институция или национална асоциация някаква. На който не му харесва... сещате се. Форума има и една чудесна опция, която не съм ползвал, но приветствам - игнориране на потребители. Поръчките не ме интересуват, значи съм от малцинството. Това ме радва, щото държа да покажа, че не съм като другите. Наздраве!  (beer)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #52 -: Февруари 01, 2013, 12:48:28 am »

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #53 -: Февруари 01, 2013, 02:21:02 am »
Ако се бориш за себе си, си ... мдам... борбен.
Ако се бориш за идеите си, си герой!
Аз ще направя всичко, обаче не искам тук да се разделите на стари и млади.
А е показателно името на темата, в която пишем.Щото Джони е повече дипломат, докато аз съм ...ъъъъ... подривник-провокатор, обаче с градивна цел. Докато бях "Нов кактусар", можех да пиша дивотии,  а когато вече, така, почти почнах да се питам "докога ще бъда нов кактусар" и почнаха да се появяват некои ... слънчеви изригвание, които прерастнаха в вулкан от емоции в темата, която обевяваше, че съм станал стар кактусар.
 (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)
Да има търкания - може!
Но да се говори за напускане - не!
Щото тогава няма приемственост, няма традиция и няма "ноу хау", както казва кле4о.
Успокойте се!
Аз не съм станал още най-стария кактусар! (Но скоро ...)
Щото не знам как да си сабудя кактусите и кога да почна да ги поливам и как да ги приспя после.
Ма имам идея!
 ]:)
Аз не искам кле4о да напуска!
Ако го няма него, кой ще се възмущава от мен?
 (rofl).
Ние всички разбираме, че Джон ме харесва, което ще използваме най-пълно, даже може да прекалим.
т.е. аз съм с връзки, а кле4о е пи4.
Обаче няма достойнство в туй да бягаш, трябва да стоиш и да се бориш за идеите си. Бягат страхливците!
 (nod)
 (think)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #54 -: Февруари 01, 2013, 02:27:36 am »
..
Аз не искам кле4о да напуска!
Ако го няма него, кой ще се възмущава от мен?
 (rofl).
..

Аз  мога да го правя.. за 1$ на пост..  :P (rofl)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #55 -: Февруари 01, 2013, 02:44:42 am »
Понеже мисля, че ще ти праи удоволствие, ще кандисаш и за без пари.
 (rofl) (rofl) (rofl)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #56 -: Февруари 01, 2013, 02:56:38 am »
Понеже мисля, че ще ти праи удоволствие, ще кандисаш и за без пари.
 (rofl) (rofl) (rofl)

Цъ! За без пари си търси Клечо!   (rofl)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #57 -: Февруари 01, 2013, 03:09:11 am »
Всъщност като се замисля, Троле... ние си се шегуваме с теб с персоната Клечова..  (think)
А не трябва да е така, защото ако той започне да пише извън "Спам зоната" с неговите познания, ние едва ли ще можем да му опо или УПУ нираме.. Даммз!
Той обаче май не иска да пише за кактуси а за нас.. ?? Лесна е неговата, защото или има, или няма цел.. а ние имаме много цели :) 8)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #58 -: Февруари 01, 2013, 03:23:48 am »
Аз изобщо не се шегувам с Кле4о.
Кле4о е изразител на цяло крило хора.
Той просто пише, публикува, изразява се.
Другите четат и коментират у тях си.
В тоз смисъл, кле4о е кат един айсберг т.е. надводната му част, де.
Ти наеш ли колко си напред с матряла? Другите още по министерствата се мотат.
 (rofl)
Ама Кле4о, не ще да пише за кактуси, а за теб, щото аз съм само повод.
 (rofl)

Неактивен kle4o

• Публикации: 210
  • Activity:
    0%
« Отговор #59 -: Февруари 01, 2013, 04:09:07 pm »
И Трола е пич!
Та - не пиша за, а до Джони и то по две причини:
- първо се надявах той да прави по-сериозен форум (%-но), но видях, че избира друго, намалих очакванията си и с това и разочарованието си. Но човек винаги може да се изненада - достатъчно е да се появи още по-либерален фен и наклонът по посоката става още по-динамичен - ама Джони освен кактуси май събира и типажи - колкото по-голям калабалък, толкова по-добре, за Джони де. Още намалявам очакването и така.
- влизам тук и гледам вчерашните мнения вече не са видими в лентата "последни мнения". те и повечето днешни също, щото като са се заредили едни нови кактусари, пък стари кактусари, пък музикални поздрави, пък готварски, пък вицове - словесна, фото и видео диария. Ма на Джони му е добре - активността скача.
А на мен ми става все по-трудно да намеря какво ново по заявената от Джони основна тема - кактуси.
Форумът си е на Джони и той го реди според вкуса си и моженето си, а на мен казва къде директно, къде не - мой си е и ще правя, каквото си искам.
Съгласен, но това определя и моето поведение тук, или липсата на такова.

Впрочем голям признак за позитивизъм е да обвиниш някой, който изказва лично мнение, във високомерие, защото за да извлечеш полза от друга гледна точка се иска едно друго.

А Трола е пич!

Кактус БГ

« Отговор #59 -: Февруари 01, 2013, 04:09:07 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33