На мен ми е много приятно из форума, дето има много снимки на цъфнал кактус, един. Многото кактуси ме разсейват. Тогава ги възприемам като група и почвам да смятам колко са, ква площ заемат и изобщо не ми пука кактуси ли са или чаени чаши. Аз съм фен на уникалната индивидуалност, а туй класа-маса-партия някак не можах да свикна.
Обаче, вече почвам да си мисля за ... за къща за кактусите навън. Аз смятам, че просто не може да ги оставя така на едно място, дето климата е съвсем друг. Искам да имам пълен контрол в поливането и слънчасването.
Значи най-добрата рамка, според мен е терасовидната, стъпаловидната, щото така всички виждат небе и ако човек иска може да отвори отгоре и да пусне малко дъжд. Точно колкото иска. Въпреки, че аз не съм много фен на нашия дъжд. той е много далеч от природата с толкоз много коли и комини.А празното пространство под стълбата може да се използва за шкаф. Освен туй стълбата трябва да е ориентирана изток запад, а най-ниската част да е на юг, щото не живеем на екватора и слънцето не свети точно отгоре. Сега мисля как да осигуря регулируема сянка.
Аз понеже съм мързелив, което е двигател на човешкия прогрес, веднага си представям, че саксиите ги редя на земята и правя един навес с найлон, а сенките ги праве с картони, които редя в ребрата на навеса.
Само че аз искам да ги защитя от буби и животинки. Щото ракуна може и нищо да не направи на кактуса, но може да бутне къщичката.
Ракуните или миеща мечка са много интересни животни. Има само едно нещо, което ги интересува и туй е храната. Е сигурно се размножават, щото видях майка с малки, но туй е за кратко. Според мен ако дадеш на един ракун да яде можеш да му отрежеш ухото. Той ще квичи, ще се дърпа, но ще продължава да яде.