Автор Тема: Ако си нов кактусар  (Прочетена 38121 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен troll

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
Re: Ако си нов кактусар
« Отговор #120 -: Януари 02, 2013, 07:24:17 am »
Ми то само ти пишеш в един форум!
На мен ми трябват поне дестина!
Ма сегашния ми компютър е много нещастен и издъхва на 5-6 още и аз се нервя. А тук неска беше 0 градуса , а сега е -15 и аз съм набримчил печката и си попиивам от онуй уйски от тенеси, което са го кръстили на теб -Но 7!
 (rofl)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #121 -: Януари 02, 2013, 07:31:15 am »
 (beer) Ти май си още ъв..във ваканция, пък мойта свърши...  Иначе аз като си сипвам, не гледам термометъра!
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #122 -: Януари 02, 2013, 07:33:09 am »
Хе-хе!
Чак до 7 януари!
А ти върви се наспи, че утре си на тръстиката!
Айде! И сънувай как с редосеялката меташ семена в браздите!
 :D

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #123 -: Януари 02, 2013, 08:33:38 am »
Амии... аз щото е -15 съм набримчил печката. Обикновено около таз температура го правя, щото около -15 Ц климатика, с който се утоплявам, нормално, почва да губи ефективността си.
Никъде не пише, че пия виски за да се сгрея.
Та извинявай, че не си сфанал. Аз съм се изказал неясно.
 (rofl)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #124 -: Януари 03, 2013, 07:25:28 am »
Пак съм набримчил печката, ма тоз път повече, щото ся е -25 на термометъра. И пак подпиивам, щото е топло.
Аз съм от старо сеяческо семество. Още като семеначе съм сял неща между жълтите плочки. БТВ между тях слагаха пясък.
А сега, съм сред най видните зеленчукопроизводители по източното крабрежие:

Та зад стола има една седра ... таз зима я объркахме и забравихме да я овържем. Тя не се бои от студа, но снега като и замръзне в клоните и ги чупи. та ще видим. След нея, надясно са големите домати. 9 корена. бях се подготвил с 2.20м бамбукови тояги да ги овързвам, ама не. После са ягодките. Триисетина корена. Многогодишни. Като ги завия добре през зимата и почвам да ям ягодки през май-юни. А после са малките домати-черешки, 9 корена, които израстнаха два пъти повече от големите домати и надрастнаха значително колците дето ги бях приготвил за тях.Зад тях има два-три корена чушки и лук. Е! Набрахме нещо и оттам ама не беше често.
Всеки ден туй ми е реколтата:

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #125 -: Януари 03, 2013, 11:02:29 am »
Давам десет процента от колекцията си кактуси/ Растенията по избор на контрагента / за дворче като твоето. 

Срам не срам, ето как изглеждаше моето в средата на лятото. За свое оправдание ще кажа че тези две години усилията бяха хвърлени по довършването на горската ми къщурка. Двора / заедно с оранжерията в него / е на ред тази година. Приемам с пре голямо благодарение всякакви  експертни съвети какво, къде, как. На въпроса с какво ще се опитам да си отговоря сам.

Неактивен kalinaalena

• Публикации: 1017
  • Activity:
    0%
« Отговор #126 -: Януари 03, 2013, 11:19:29 am »
 :) Доста ти е голяма или скъпа колекцията, Склери, или и двете.

Неактивен scleri

• Activity:
    0%
« Отговор #127 -: Януари 03, 2013, 12:00:52 pm »

Аз имах в предвид оформяне на моето дворче, а не парцел в Квебек. Щото за парцел в Квебек вероятно няма да ми стигне и колекцията на ботаническата градина в Балчик, камо ли десет процента от моята.

Неактивен vagrantsf

• Публикации: 497
  • Activity:
    0%
  • СВОБОДА , РАВЕНСТВО , ПИРАТСТВО !
« Отговор #128 -: Януари 03, 2013, 12:15:35 pm »
O Skleri , имаш прекрасно място и къща ! На такова слънце ще има ейй такива бодли !! На Асенси съм расказвал , че най-щасливи съм си виждал кактусите само на село. Такива ще са и твоите ако ги преместиш на новото нясто. Тръни като колове , епидермиса ще е червен нато нагорещен тиган .. абе убавиня !

Неактивен kalinaalena

• Activity:
    0%
« Отговор #129 -: Януари 03, 2013, 12:59:14 pm »
Извинявай Склери, ако съм те обидила, просто се пошегувах /не че не си го мисля за твоята колекция, че ако не толкова голяма, то поне е отбрана/.А къщата ти е супер.И дворчето също, но когато пръснеш бодилите из него ще е по-красово от всички други с  храсти, цъфтящи дръвчета и не знам какви треволяци и листаци.

Неактивен scleri

• Activity:
    0%
« Отговор #130 -: Януари 03, 2013, 01:55:30 pm »
Сега пък аз се притесних. Притесних се защото съм те притеснил да си мислиш че си ме притеснила. 
По принцип трябва доста усилия да положиш за да разсърдиш Склерито. Аз съм женен вече двайсет и кусур години така че съм дресиран отдавна, а и в поста ти не виждам нищо което да ми даде повод да се засегна.

Иначе проблема с оформянето на двора наистина стои пред мен с цялата си тежест. Тънката подробност която усложнява доста нещата е водичката. Имам зад къщата кладенец, но той е изкопан от предишния собственик на местото в годините когато аз съм бил тинейджър. Сега в него има вода колкото да си измиеш зъбите. Иска сериозно почистване, а хората дето това им е бизнес станаха по-дефицитни и от коминочистачите. В чешмата вода колкото щеш ама по нашия край я харчат три лева и нещо кубика. Гордеем се с най-скъпата вода в цяла България. Дори в безводна Добруджа водата е по-евтина. В последно време за дъждовна вода можем само да мечтаем. Така че ща не ща двора трябва да е със сукулентна ориентация. Да, ама на мен душицата ми иска дворче като това на Трола.  Разбирам че това е като да искаш млада девствена жена с богат сексуален опит. Разбирам че е трудно постижимо / не невъзможно / , ама душицата ми не я интересува какво разбирам. Тя си иска.  Та затова съм отворен към съвети всякакви.

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #131 -: Януари 03, 2013, 01:59:31 pm »
Тролчо, личи си, че си българин  :D немож устиска на изкушението да забучиш няколко коренчета зарзават  (rofl) за такава градинка като твоята аз и немога да си мечтая... то се подразбира  -водата спрямо заплатата е голям лукс да се изразходва за поливане на трева (:| обаче си мечтая за такива камъчета дето си ги насипал зад барбекюто си. Искам да си посипя така пътеката в оранжерията, но няма от къде да си ги открадна пък на топливо струват 30-40 лева тона, ама това като го обърна в тръни ....  (rofl) ехххххххххх отиде си комунизма мръсен  (rofl)
Срам не срам, ето как изглеждаше моето в средата на лятото. ....Приемам с пре голямо благодарение всякакви  експертни съвети какво, къде, как. .......
какъв срам пък те е подгонил тебе - къщичка мечта си си построил  (bow) и как си я тертипосал само  (y) аз виждам мястото за алпинеум  :$ и камъните за алпинеума ги виждам нейде из шубраците зад къщата и първите растения за алпинеум също ги виждам, само живот и здраве и пари и всичко ще си дойде на мястото. Тази година изневерих на себе си да бъда оригинална и поздравих приятелите си като им пожелах, туй-онуй и пари да се постигне туй-онуйто, щото без здраве не може, ама вече и без пари не може  (whew)

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
« Отговор #132 -: Януари 03, 2013, 03:22:42 pm »
Склери , доста ме учудваш със `зелените` си мераци. Бе какви са тия треви , тия морави.... Е , аз да ти имах дворчето - камък , скала , камък , скала .... и между тях щяха да се подават тръни / пардон - кактуси/.
Сега ще се опитам да ти бъда  малко от полза - с конструктивна идея относно водата. Вярно , е че летата ни станаха пределно сухи , но също така е вярно , че в късна пролет си капе дъждец. За справка - през месец Май. 2012. са паднали в цялата страна двойно до тройно повече валежи от обичайната месечна норма. Дори и да не са повече от месечната норма валежите през Май и началото на Юни могат да се използват като водата се складира някъде. Примерно във вкопани в земята големи бидони /улуците на вилата могат там да се отичат/. И поне в началото на горещото лято би имал складирана вода - при това дъждовна .  Сондажите са безсмислени в горната част на Кенана и затова нямам друга водозапасяваща идея.

Неактивен kalinaalena

• Activity:
    0%
« Отговор #133 -: Януари 03, 2013, 03:56:47 pm »
 (y) Нещо такова

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
« Отговор #134 -: Януари 03, 2013, 04:19:49 pm »
Malee Scleri :) strahotno mqsto imash :) haresvam kadyr , s gora za teb :) 4estito :) haresvam  kyshta ! bravo na teb !!!
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Кактус БГ

« Отговор #134 -: Януари 03, 2013, 04:19:49 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33