Неприятно ми е че в този форум аз се очертавам като " задното колело ", или по - скоро като спирачката дето се опитва да ви върне на земята, но.
Кактусите не са от групата на така наречените инвазивни растения. Тоест не завоюват агресивно територията на която са се появили. Дори в родината си, където се предполага че трябва да са се адаптирали максимално към условията на околната среда, от хиляди кактусови семенца единици успяват да достигнат до възрастни растения.
Това че при нашите климатични условия някои видове успяват да оцелеят / това е точната дума / в природата повече от една година не означава че и техните семена ще успеят да покълнат, поникнат, и семеначетата да пораснат до степен самите те да станат плододаващи възрастни растения. Знаете че един кактус оцелява при доста широки граници на условията на околната среда, и в същия момент знаете че когато говорим за отглеждане на семеначета говорим за температурен диапазон от десетина градуса за доста продължителен период от време, и влажност също в доста тесни граници. Вероятността тези условия да се случат в природата, и да се задържат достатъчно дълго е минимална.
Това разбира се не означава че не може да се пробва, но аз като разумен човек не бих. То не е забранено човек да пробва и да подскочи високо, високо и да стигне до луната, ама никой не го прави.