Автор Тема: Кактуси на открито у нас  (Прочетена 126588 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен SPINY

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 977
  • Activity:
    0%
Re: Кактуси на открито у нас
« Отговор #90 -: Декември 21, 2012, 12:19:59 pm »
Винаги е интересно Kle4o  (y) (clap) когато се вижда нещо в повече и то е от източник, с когото човек има реален контакт. На мен ми направиха впечатление няколко цилиндропунции -  (inlove) , а този гараж сигурно е голямо удоволствие да се види напролет.

Неактивен SPINY

• Activity:
    0%
« Отговор #91 -: Януари 10, 2013, 09:52:33 pm »
Имайки днес свободен ден , просто нямаше как да не отпраша към баира  (happy)  (happy)
Нямах никакво , ама никакво търпение да видя как са педиотата. Живи са , все още  :) и ми изглеждат в добра форма. Дори ми се стори , че нолтонито почва да формира пъпчици  (dance) (rock) (rock) (rock)
Ето ги :

малко не е фокусирана добре снимката , но само една направих. Ей ги и другите две :

Вятърът беше отвял снега от скалите и те почти си бяха безснежни. Исках да направя и някоя и друга снежна кактусова снимка , но успях само на едно - две места , където все още имаше някакъв снежец.

Единствения Е. русантус , до който имаше сняг :

И една вивипара :

Беше си една супер освежаваща разходка. Искаше ми се само да има повечко сняг по скалите , но колкото толкова. А може би и минималната задръжка на сняг там е ключът към оцеляването на моржчетата  :) :)

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
« Отговор #92 -: Януари 10, 2013, 10:11:12 pm »

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
« Отговор #93 -: Януари 10, 2013, 10:37:50 pm »
Russantus  kogato  spi e strahoten !!! omg !! Merci Spiny !!!
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен vagrantsf

• Публикации: 497
  • Activity:
    0%
  • СВОБОДА , РАВЕНСТВО , ПИРАТСТВО !
« Отговор #94 -: Януари 11, 2013, 08:58:25 am »
Maлее Спини ,
Страхотни неща показваш  (clap). Само да не вземеш да изглупиш да пуснеш 'адресът' на баира дето са засадени тръните ти, защото подозирам че доста кактусари иманяри ще го посетят  :D
Ще се радвам да прочета рано напролет и историята с цъфтежа на Педиокактусът.

Неактивен kalinaalena

• Публикации: 1017
  • Activity:
    0%
« Отговор #95 -: Януари 11, 2013, 09:19:37 am »
Спини, страхотен русантус, дали има такъв в оранжерия?Все повече ме тормози  въпросът какво отглеждам в тези мои саксии... подобия на кактуси :(

Неактивен bricki

• Публикации: 444
  • Activity:
    0%
  • новобранец ;)
« Отговор #96 -: Януари 11, 2013, 12:17:09 pm »
Малко в зоната на спама...
Направо се замислям да си купувам такъв имот!!!
Но най-близки скали има на 50км  (wasntme)
И въпреки всичко не съм сигурен как ще им се отразят едни -30 градуса тук  (tmi)

Неактивен zmei4o

• Публикации: 911
  • Activity:
    0%
« Отговор #97 -: Януари 11, 2013, 03:28:12 pm »
Аз все повече се навивам да взема семеначета Ехиноцереус и Ескобарии и да ги засадя на някоя поляна тука из кварталите  (rofl)
Из тия треволаци и бурени кой ще ги види  :D
Идеи за малки лесни студоустойчиви за подобна цел ?(wasntme)

Неактивен kalinaalena

• Публикации: 1017
  • Activity:
    0%
« Отговор #98 -: Януари 11, 2013, 04:17:13 pm »
 (think)Гимно bruchii?

Неактивен zmei4o

• Activity:
    0%
« Отговор #99 -: Януари 11, 2013, 05:19:13 pm »
Gymno bruchii имам много  (wasntme)
Ако при теб издържа (think) - мога да направя опит с такова  (y)

Неактивен SPINY

• Activity:
    0%
« Отговор #100 -: Януари 11, 2013, 05:21:55 pm »
Гимно брухии държи на студ , но не и на влага през зимата - един мой  изгни преди няколко години . Кой знае , може да има и някои по - влагоустойчиви разновидности.
Бих препоръчал на Змея да пробва с еск. мисуриензис - това е кактус , който си расте в тревите и обича полусенчести места , и зимната влага не му вреди. Защо да не опита и с някоя и друга вивипара.
По отношение на ехиноцереусите , може би виридифлорус е надеждна опция за `градската поляна`. На градска поляна , сред треви и шубраци - малко съм скептичен... но това няма никакво значение - аз никога не съм пробвал да сея кактуси сред варненските поляни и опитът ми в това отношение е нулев
 :D :D     Абе , важното е да се пробва !! Дерзайте !  :) :)  Пък после и споделяйте  :) 

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #101 -: Януари 12, 2013, 06:01:30 am »
С риск да ви заспамя темата, ще ви покажа откъде си изкопах едната си ескобария вивипара преди време. Зелените площи вътре в магистрална детелина, в едно градче в южна Албърта. на 5 м от асфалта, под редовно машинно косене е оцеляла. Вижда се в десния долен ъгъл на снимката.

Скоро след това започнаха ремонт на пътя на това място и изкопаха всичката пръст оттам. Излиза, че съм я спасил!

Но, в Канада е доста по-безлюдно и малко хора щъкат ей така без работа в градовете. И кактусарите са по-малко май. За София, не знам, трябва да е забутано и скрито някъде...
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен Makc

• Публикации: 252
  • Activity:
    0%
« Отговор #102 -: Януари 12, 2013, 03:21:55 pm »
SPINY, ако някой ти обере градинката, да знаеш, че не съм аз!

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #103 -: Януари 12, 2013, 03:44:26 pm »

Неприятно ми е че в този форум аз се очертавам като " задното колело ", или по - скоро като спирачката дето се опитва да ви върне на земята, но.
Кактусите не са от групата на така наречените инвазивни растения. Тоест не завоюват агресивно територията на която са се появили. Дори в родината си, където се предполага че трябва да са се адаптирали максимално към условията на околната среда, от хиляди кактусови семенца единици успяват да достигнат до възрастни растения.
Това че при нашите климатични условия някои видове успяват да оцелеят / това е точната дума / в природата повече от една година не означава че и техните семена ще успеят да покълнат, поникнат, и семеначетата да пораснат до степен самите те да станат плододаващи възрастни растения. Знаете че един кактус оцелява при доста широки граници на условията на околната среда, и в същия момент знаете че когато говорим за отглеждане на семеначета говорим за температурен  диапазон от десетина градуса за доста продължителен период от време, и влажност също в доста тесни граници.  Вероятността тези условия да се случат в природата, и да се задържат достатъчно дълго е минимална.
Това разбира се не означава че не може да се пробва, но аз като разумен човек не бих. То не е забранено човек да пробва и да подскочи високо, високо и да стигне до луната, ама никой не го прави.

Неактивен zmei4o

• Activity:
    0%
« Отговор #104 -: Януари 12, 2013, 04:03:40 pm »
Трудно ескобариите от Канада ще стигнат до България като се размножават сами (rofl)
Хубаво е да се четат книжки и да се цитира, но опита няма кой да го замени  (nod) 8-|
А опитите на хора с друго мислене различно от общоприетото води до това да живеем в свят, който е по-развит от този на кроманьонците  (nod) (dance)
Аз винаги пробвам - затова и имам резултати (wasntme)

Това звучи кат един виц:
 - Абе как успяваш да спиш толкова жени
 - Ми питам дали искат да правят секс с мен
 - Сигурно много шамари си изял
 - Да ама и много пъти съм ....

Кактус БГ

« Отговор #104 -: Януари 12, 2013, 04:03:40 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33