Благодаря за хубавите коментари

Нямам купени камъни. Предполагам, че са варовикови то тук при нас само такъв камък има. Ще се отплесна с малко предистория. … Та, мъжът ми реши да майстори чешма в двора и я зида от камъни с отвори, големи колкото мъжки юмрук, че и като два юмрука. Та ходи той специално да ги събира до свинарниците на Кубрат и натрупа една камарка за градежа. Галинчо обаче точно в този момент ми дойде на гости и си откраднахме от камъните на мъжът ми за първото алпинеумче което имах. Затуй сега чешмата стои до половината иззидана и недовършена, че и аз немога да мрънкам, защото съм виновна. Ние сме в постоянни строежи и градежи, ама кога ще се довършат и господ не знае, и пясък и камъни пред нас колкото щеш. Реши мъжът ми да зида дувар, защото си построи барбекю, каменна маса направи и пак една камара камънак от дет свари довляка. Той Галинчо докато не дойде два-три пъти в годината на гости в Кубрат, значи годината е лоша и тъй, камара камъни в комбинация с присъствието на Галин, алпинеумът бе преместен на по-широко място. То аз си го бях започнала, ама специалиста, като насмете мъжете на цялата махала да мъкнат камъни, зарина мястото с камънак. Та камъните в алпинеума ми са от нашият си края, от гори, от поляни. Дойдоха си с мъхчетата и лишеите. През есента и зимата се раззеленяват през лятото малко поувяхват, ама си живеят прекрасно в моя алпинеум. Имаме и камъни около езерцето, там вече неможах да се оттърва от събирането на камъни за наказание, че крада от камарата определена за друго. Беше голяма жега, като ни опна онзи ми ти мъж на един баир без грам сянка и вика:- а сега ритайте, което се откърти хвърляте по баира надул докато стигне черният път, да видите вие как се събират камъни и да видя аз как ще ми крадете камъните за глупости.
Понеже имаме къщурка на морето близо до Каварна, а там брегът е отвесен и скалист и точно на нашето село плажът е с един червеникъв камък не пропускаме да си донесем по някой камък и от там.Даже сме си примъкнали ялаците дето дядо ми е хранил прасетата в тях, от морски камък от мидени вкаменелости издълбани. Камъни у нас бол, всеки със своя история. Сега има проект за дувар с ехиноцереуси върху него, там ще падне едно събиране на камък, абе на село тъй си уплътняваме свободното време.
Не му е тук мястото но немога да се въздържа да не сложа снимка на райското кътче от местността Болата край нос Калиакра