Автор Тема: За Градината  (Прочетена 72825 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
Re: За Градината
« Отговор #165 -: Декември 16, 2013, 09:20:35 pm »
Моайто дворче е доста малко за тва магаре, иначе бих зи взел някое, само с вида си да плаши апашите и съседските маст..ии, за респект един вид. Чудесен избор, Склери!  :)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #166 -: Декември 23, 2013, 01:02:43 am »
Аз много обичам кучета, а и животинки изобщо, но няма да си взема куче и да го заеба в къщи. Ако ще е така бих си взел две, та поне да си играят. Щото ега ти тъпнята е да затвориш една животинка за 8-10 часа да кука сама. Ама кат се изпенця т.е. се пенсионирам ша си зема. Или немска овчарка или некакав шнауцер. Тук има доста хъски и лабрадорци.
Кефят ме нюфаундлендците и Сан бернарите!
В софия преди години като излизах рано за работа един пич си разхождаше бебето Сан Бернар. Едномесечно.
10-15 кг. и главата му колкото моята.
Много хубаво куче. Силно и спокойно!
Аз някак не харесвам пинчерите.
 (rofl)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #167 -: Февруари 09, 2014, 01:21:36 am »
Преди месец хапнах няколко плодчета Личи и после им боднах костилките в чашки с торф без дупки на дъното, завих ги в торбички и ги мушнах в най- топлата част на люпилната  инсталация... и те пък взеха че почти всички се пръкнаха  :P

То това не е много за градината, освен, ако не сте на тропиците, ама нищо де. Нали е листно и не е сукулент- значи е за градината  :P

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #168 -: Февруари 09, 2014, 06:06:34 am »

Много хубаво куче. Силно и спокойно!
Аз някак не харесвам пинчерите.
 (rofl)
Доказано е, че хората си харесват кучета по свой обараз и подобие.  ;)
== Лятото идва! ==

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #169 -: Февруари 09, 2014, 07:16:23 pm »
 Доказано е, че хората си харесват кучета по свой образ и подобие.  ;)
[/quote]

Това е вярно, но явно аз съм изключение защото окото ми все залепва по по-едрите породи. А аз в никакъв случай не съм едър. 
Какво ще кажете за ей това кутре.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #170 -: Февруари 24, 2014, 08:32:25 am »

Зайците пак ме изработиха да нагризат черешата. Няма да ям моя продукция пак...  ;)
== Лятото идва! ==

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
« Отговор #171 -: Февруари 24, 2014, 09:46:52 am »
Kolko cm snqg imash oshte ???
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #172 -: Февруари 25, 2014, 12:23:56 am »
Kolko cm snqg imash oshte ???
Към 2 педи там дето не го грее много слънце. И -27 гр. тая сутрин беше... няма лабаво.
== Лятото идва! ==

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
« Отговор #173 -: Февруари 25, 2014, 07:27:52 am »
Za tova nikoga nqma da jivea v Canada :)
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #174 -: Март 05, 2014, 07:00:50 pm »
стоплихме се  :)

в алпинеумът имам и бижу :)

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #175 -: Март 05, 2014, 07:54:35 pm »
     Нели, при вас днес май е гряло слънце  ;). При нас само вали. Изоставам драстично с план-графика.

М/у другото, много харесвам сини теменужки, минзухари, цъфнал мъх и охлюви, а ето ти даваш всичко това на камара  (happy).

А това е от мен :

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #176 -: Март 05, 2014, 09:40:15 pm »
стоплихме се  :)
в алпинеумът имам и бижу :)

Нелка, мислих, мислих как да коментирам тая снимка и стигнах до заключението че тя просто не се нуждае от коментар. Който има сърце ще я види.

Аз лично имам нЕколко въпросителни свързани с нея.
Камъните връз които се въди тая красота варовик ли са, или некви други? В ляво има малко чупнато и това дето се вижда отдолу ми бие на пясъчник, ама от де по вашия край пясъчник.
Вторий не по малко важен въпрос. Тия сиво зелени лишеи дето покриват камънака летно време как устискват на жегите? По нашите камъни ги няма. Виждал съм ги само в Пирин и Рила по високото.
И трето - целата тая зеленинка колко време и беше нужно да се оформи. Предполагам си си купила, или са ти подарили една стиска от тоя мъх / или може би е некаква тревичка. Прости мен неукия / Как се размножава и с какво темпо?

Минзухарите ти и те са просто разкошни, ама от тях по магазините при нас луковички колко щеш.

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #177 -: Март 06, 2014, 09:07:56 am »
Благодаря за хубавите коментари  :)  Нямам купени камъни. Предполагам, че са варовикови то тук при нас само такъв камък има. Ще се отплесна  с малко предистория. … Та, мъжът ми реши да майстори чешма в двора и я зида от камъни с отвори, големи колкото мъжки юмрук, че и като два юмрука. Та ходи той специално да ги събира до свинарниците на Кубрат и натрупа една камарка за градежа. Галинчо обаче точно в този момент ми дойде на гости и си откраднахме от камъните на мъжът ми за първото алпинеумче което имах. Затуй сега чешмата стои до половината иззидана и недовършена, че и аз немога да мрънкам, защото съм виновна. Ние сме в постоянни строежи и градежи, ама кога ще се довършат и господ не знае, и пясък и камъни пред нас колкото щеш. Реши мъжът ми да зида дувар, защото си построи барбекю, каменна маса направи и пак една камара камънак от дет свари довляка. Той Галинчо докато не дойде два-три пъти в годината на гости в Кубрат, значи годината е лоша и тъй, камара камъни в комбинация с присъствието на Галин, алпинеумът бе преместен на по-широко място. То аз си го бях започнала, ама специалиста, като насмете мъжете на цялата махала да мъкнат камъни, зарина мястото с камънак. Та камъните в алпинеума ми са от нашият си края, от гори, от поляни. Дойдоха си с мъхчетата и лишеите. През есента и зимата се раззеленяват през лятото малко поувяхват, ама си живеят прекрасно в моя алпинеум. Имаме и камъни около езерцето, там вече неможах да се оттърва от събирането на камъни за наказание, че крада от камарата определена за друго. Беше голяма жега, като ни опна онзи ми ти мъж на един баир без грам сянка и вика:- а сега ритайте, което се откърти хвърляте по баира надул докато стигне черният път, да видите вие как се събират камъни и да видя аз как ще ми крадете камъните за глупости.
Понеже имаме къщурка на морето  близо до Каварна, а там брегът е отвесен и скалист и точно на нашето село плажът е с един червеникъв камък не пропускаме да си донесем по някой камък и от там.Даже сме си примъкнали ялаците дето дядо ми е хранил прасетата в тях, от морски камък от мидени вкаменелости  издълбани.  Камъни у  нас бол, всеки със своя история. Сега има проект за дувар с  ехиноцереуси върху него, там ще падне едно събиране на камък, абе на село тъй си уплътняваме свободното време.
Не му е тук мястото но немога да се въздържа да не сложа снимка на райското кътче от местността Болата край нос Калиакра  (angel)

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #178 -: Март 09, 2014, 01:23:40 pm »
     Нели, много ми беше харесала една твоя снимка със старо каменно корито, пълно със семпервивуми...
     Страшно харесвам старите каменни корита, както въобще предмети от обработен камък, незнаещи годините си...
     Ето част от моите камънаци, разхвърляни къде ли не из градината ;)

По-интересните - само на живо  (nod)

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #179 -: Април 09, 2014, 03:43:26 am »
« Последна редакция: Април 09, 2014, 03:49:08 am от troll »
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Кактус БГ

« Отговор #179 -: Април 09, 2014, 03:43:26 am »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33