Автор Тема: Къде отглеждаме нашите кактуси и сукуленти:На открито,оранжерия,балкон и др.  (Прочетена 75036 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен troll

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
Nimich, здравей!
Ного си ми е правилна конструкцииката!Аз винаги съм предпочитал два капака, вместо един. Ягодките са с 4 капака.
 (clap)
Тук с лекота натрупва 1,5 м сняг. С оглед на туй покрива се прави с над 15 градуса наклон или 0.
Таз конструкциика, дет я виждаш е 1,5 х 1,5 м. Дъсчиците, с който я правя са 16мм х 63мм и определено няма да издържат3,5 кубика сняг, за найлончето не отварям дума.А ако я направя с един капак, знаеш ли колко голям ще стане? КОнструкцията за която говориш  е ОК до метър и нататък е сложно да се пресягаш до другия край.
Освен туй не живеем на екватора та слънцето да е отгоре. С оглед на туй всички дъсчици са ориентирани с малкия си размер към слънцето, та да няма засенчване. (rofl). Когато много малки неща се натрупат се получава голям ефект. (rofl)
Тъй, че решението е друго.
Проблемът е , че и днес времето ме изненада и застудя и се наложи да оставя капаците за друг път.

А за да не ме напусне при някой порив на вятъра взех, че я завързах за стълбите:

Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен nimich

• Публикации: 108
  • Activity:
    0%
Убеди ме. Тури и един вълчак да я пази от ония гадини дето се навъртат по ваште ширини. Поздрав!!

Неактивен nimich

• Activity:
    0%
Да не си помислиш че намеквам за някаква прилика с кучешка колиба, далеч съм от тази мисъл. Аз за мойте си имам верен пазач, денонощно е на страж. 

В мое отсъствие им хвърля и по едно око
http://i50.tinypic.com/osd0lc.jpg

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2857
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
Аз бих сложил 1 термометър вътре още отсега да видя с колко вдига найлона по сравнение с околната среда.  (sun) (f)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
Еми и аз бих турил, ама не го правя. Ягодите не би трябвало да оцеляват под нулата, а щом оцеляват вече 4-5 години значи е над нулата при тях. Искам там да бучна един термометър, ма никога не го правя. Щото ако така завити е около 0-та, то аз много неща мога да изкарам навън. Тука според закона земята замръзва на 1.15 метра. Лошото е че нямам данни., а ме мързи наесенес да заложа неща та да ги събера.
Бе въобще бляд!
 (rofl)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен nimich

• Activity:
    0%
Ето и моята соц-тераска.

Не знам дали личи, как "бейлито" се е навело към залеза (Echinocereus reichenbachii baileyi - DJF 1308 Granite OK). То следи слънцето през целия ден като слънчоглед, не знам при вас как е?

А ето и вярната охрана на тераската

Не дава инсект да прехвръхне, за пиле да не говорим.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
Вече се нанесохме в "големиот" парник. Цели 6 х 4 метра!  :D

Неактивен vladimir124

• Публикации: 58
  • Activity:
    0%
Честит нов дом!!! След година нов- 8/8 м!!!Вярвам че ще се чувстват отлично.Спесиално да бъде полят при рязане на лентата!!!  (d) (d) (d)

Неактивен Valyo

• Публикации: 446
  • Activity:
    0%
Честито и поздравления! (clap) Изпитвам благородна завист но...който си има, си има. :D Да ти растат, цъфтят и те радват дълги години. А през 2014 почвай да мислиш за разширение (rofl) (rofl) (rofl)
Valyo

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
Честито и поздравления! (clap) Изпитвам благородна завист но...който си има, си има. :D Да ти растат, цъфтят и те радват дълги години. А през 2014 почвай да мислиш за разширение (rofl) (rofl) (rofl)

Всъщност оранжерията е 10 х 4 метра. ;) Покрил съм я цялата, но е оградена само 6 х 4 м.   (nod)

Неактивен P-run

• Публикации: 88
  • Activity:
    0%
Ползвам полиетилен отдавна, но напоследък ме озадачават някои негови съставки, вероятно вложени за по-бърз разпад от UV лъчите, или пък слънцето пече различно/най-вероятно по малко от двете/Както и да е, най-важното при моето отглеждане е да пази от градушки, после от най-силното слънце, така че отвреме на време трябва да се проверява дали се е спекъл. Последният го купих от известна верига магазини и стана на парчета от слънчевото греене за 4 месеца.

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
     Има още два месеца, докато изкараме отново кактите навън, та се чудя в тази топла зима /не броя последните 2 седмици студ/, дали няма да тръгнат да си растат вътре...
     Иначе, лека-полека започнах да пресаждам в нов субстрат и нови, забележете, квадратни саксии "старите" ми кактуси. Сега пръстта се "пече" кротко в архаичния "Раховец", а зеолита тече из пръстите ми като стара броеница  :D

"Нек за трънчетата наши
     да надигнем пълни чаши  (happy)"

Кажете и вий как се чувствуват вашите кактуси зиме, та щракнете ги да им се порадваме...
     Сега ще рекне някой отново: "Пет кактуса има на кръст и все ги снима". Сори, обичам ги, не ги крия! ;)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
Аз също се замислям да им направя едно ранно предсъбуждащо опръскване с топсин. ;) Дневните температури при кактусите достигат 15 градуса.  (y)

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
5, ама кактуси  :) Не е важна бройката, важно е да са здрави растения и да те радват  (y)

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
     Както е известно, тази година ги прибрах по-рано от обичайното, защото нямаше как да ги обикалям, когато се налага и от тогава до днес не съм ги поливал изобщо. Ам те като се надули като топчета за пинг-понг /от вермикулита ще да е/ и си викам: "То остава сега да ги полея и да хукнат да растат, та да се чудя къде да ги дяна априля"... Да ми се смеят колегите кактусари ;)
     Пешо, при мен също тази зима е 15 градуса, за разлика от предишните, когато пада до 5... (nod)
     Нели, скъпа колежке и другарко, мой да са 5, ама ма радват /за здравето ще поспорим, щот намерих на 2 в кореньете, скрити въшки, ако и по мен да не видя таквизи :D.

Кактус БГ

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33