Уважаеми Г- да Шмит и Цефалиус ,
Не знам защо но от няколко дни си въртим една и съща плоча със страна А и страна Б постоянно.
Естествено , че се пише на Латински всичко / половината свят също ползва латиница/.
Естествено , че почти всички имена на кактуси са написани с латински букви , имат латински /или старогръцки/ корен , имат латинска наставка и това правило се отнася както за родовото име , така и за видовото име. Кой оспорва това ?
Аз през цялото това време ви говоря за ИЗКЛЮЧЕНИЯТА !! Защо си затваряте очите за тях ?
Те не са едно или две. Ако ми кажете какво значат от` латински` изброените от мен по-горе имена на родове, вие ще сте първите в света.
Затова твърдението , че `` латинските имена нямат алтернатива`` е грешно. Латински ли са имената на немските учени , чехите , на испанците ....? Несериозно е.
Честно казано на мен вече ми дойде до гуша тази тема и повтарянето на едно и също. Още повече , винаги съм смятал , че имената на моите любими растения са нещо, на което последно бих обърнал внимание. Не знам защо толкова се впрегнах в подобни разяснителни дивотии.
Прощавайте ако неволно някой съм засегнал. Със сигурност не съм го искал.
Бъдете здрави и щастливи.