Автор Тема: Осветление, отопление... редосеялки и други джаджи  (Прочетена 144867 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ceco-meco

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 55
  • Activity:
    0%
Re: Осветление, отопление... редосеялки и други джаджи
« Отговор #360 -: Октомври 27, 2015, 08:18:17 pm »
Ами не я контролирам. През деня е 25 градуса, а вечер към 20 за сега. Кутията е поставена до тръбите на парното и се надявам тази температура да остане постоянна . Кутията е от обувки и си има  дупка от страни, откъдето се проветрява :)

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #361 -: Октомври 27, 2015, 09:28:30 pm »
Клеман, оказах се голям мързел и така и не си навързах диодите вече цяла година... може и да ги вържа пък... някога.
А имам и разни семки непосяти 3-4 години вече  (headbang)

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
« Отговор #362 -: Октомври 27, 2015, 11:26:47 pm »
maleeeeeeee :D

as shte po4vam da mislq da si pravq edin etaj s Ledove . mnogo mi e liubopitno da probvam :)
see 4e skoro nqma da se hubavi :) ako iskash da gi vyrlesh , shte ti dam moi adress :D
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
pravih malyk upgrade na liupilnik :)

ve4e i as sym na NASA level  :D pone za edin etaj :D

blagodarq na Pesho za pomosht i syveti :)

kaktusi za prodavane

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #364 -: Ноември 10, 2015, 05:21:44 pm »
 (party) (y) Добре дошъл в НАСА! :) Ако имаш проблеми с настройката на хистерезисът на контролера свиркай, ще ти ударим едно рамо.

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #365 -: Ноември 27, 2015, 12:15:08 am »
Пуснах китайските ледчета в употреба  :)

Смятах да публикувам повече снимки от етапите на сглобяване, ама ще е след няколко дена, че не мога сега да подбера и изпляскам подходящите снимки и да дам обясненията.
След някой и друг ден ще ги пусна  (y)

П.П. 5 броя 10 ватови, пуснати на 9,6 волта нагряват по- малко от 2х 18 вата Силвания Гро лукс- само ни плашат с това греене  ;)

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
Shto ne gi si slojil na //  ?
kaktusi za prodavane

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #367 -: Ноември 27, 2015, 01:19:16 pm »
Щото ми е за 48 волта захранването и не може да се мърда.
По- нататък ще обясня- а сега отивам по спешност да си взема едно друго по- кекаво захранване за резерва и за допълнителни 2 диода, че ги пуснали на промоция от В Так окло 10 кинта парчето, а сега са под 8... има ги и в онлайн магазина им... малко ампеража е двойно по- слаб вместо (1 е 0,55 А), ама ще подкара светоидиотчетата, защото същия драйвер го окачат на техни панели с 4 сетодиода от 10 ватовите  ;)

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #368 -: Декември 11, 2015, 12:51:49 pm »
Не съм довършил още съвсем проекта, защото остават още два етажа от люпилнята на ШКАФАСА, но поради захлаждането на времето и замяната на ламБите с LED, които така усърдно обгрижих с радиаторна шина, че съвсем не греят и температурата вътре не надминава 18-19 градуса, няколко пъти беше и 16.5-17,  при околна в стаята в която са 15-16... т.е. с мъка качват 2 градуса над околната температура, докато за Гролукса и шините не бе проблем да качат поне 8-10 над околната.  А вечер при изключване на осветлението температурите си падат до стайните на тази неотоплявана стая.  И затова се поразрових из тераристките сайтове и магазини в търсене  на изгодни откъм цена нагревателни килимчета.
 И преди съм гледал за такива глезотии, но цените им все не ми харесваха, но сега за късмет открих едни в Плевен, които са 3 пъти по- евтини от аналогичните по други магазини ЦЪК Взех си тази сутрин двете килимчета, всяко по 12 лв, вместо по 36-44лв... не съм рекламно лице на магазина, но ако ме възнаградят за PR-а няма да се сърдя.  (rofl)
Ще ги вържа към треморелето и ще подсигуря минимланият праг на темература да не пада прекалено ниско.   А някои от вас гледат и терариумни жУотни, може би вече ползвате някакви подобни приспособления?

П.П. Maй се зарибих да си вземам Гекон  :P
Аз преди години гледах едно нашенско бебе Геко, искочило измежду кашоните в един склад, ама беше много матьорско всичко и не продължи дълго.

П.П. 2. Относно по- горният ми пост за евтините захранвания- на място в магазина ми направиха още едно намаление и излязоха в крайна сметка само по 6 кинта парчето  ]:)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #369 -: Декември 11, 2015, 09:40:31 pm »
И аз ползвам килимче, вътре, на дъното, ама е малко ватове, няма и 20, и така ми пасва на малкия аквариум/инкубатор/ да поддържа 21 - 22 минимална зимата за през нощта. Лампите ми /2 х 23 W) вдигат до 28 или 34 градуса през деня, зависи как им наглася таймерите да включват. И дали капака е затворен плътно отгоре или наметнат с кърпа отгоре. Отстрани - изолация със стиропорни плоскости, външно. Просто и безметежно.

На тебе може би ще ти трябват 2 килимчета - 1 за през деня, че тия ламби не топлят твоите.

Да, и които саксийки им е далеч и значи слаба светлината, са ми вдигнати буквално на дървени трупчета.
« Последна редакция: Декември 11, 2015, 09:52:01 pm от 7george »
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #370 -: Декември 12, 2015, 04:11:17 pm »
Тез дни ще сетна и аз един етаж от люпилника със светодиоди (2600К) дневна светлина. Мисля да използвам три парчета по 10 вата. За разлика от Пистолеро аз съм сигурен че моите диоди които ще монтирам  на стари процесорни радиатори ще греят достатъчно, че и предостатъчно... така поне показаха предварителните тестове. Диодите ще  "храня" със специализирано 100 ватово захранване - https://vikiwat.com/product/19816/zahranvasht-blok-by02-1000-220vac-12vdc-8.3a-100w-ip20.html

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #371 -: Декември 12, 2015, 04:18:47 pm »
Tрички ми се струват малко- за каква площ ще ги ползваш?  Моите са за площ 28 х 70 см и ми се струват слаби (4 топло бели като твоите + 2 сини).
Трички ми се струва, че за максимум 50 х 30 см ще стигнат.
Аз смятам да докача още 1-2 към шината за да видя какво ще стане.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #372 -: Декември 12, 2015, 04:24:37 pm »
Tрички ми се струват малко- за каква площ ще ги ползваш?  Моите са за площ 28 х 70 см и ми се струват слаби (4 топло бели като твоите + 2 сини).
Трички ми се струва, че за максимум 50 х 30 см ще стигнат.
Аз смятам да докача още 1-2 към шината за да видя какво ще стане.

Площа на етаж е 70х30 см, ако се наложи ще добавям :) Твоите диоди по колко вата бяха?

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #373 -: Декември 12, 2015, 04:33:54 pm »
10 W, като лумени ги дават 800-900 lum  всеки. Тия 10 ватовите са реално 9 ватови, защото плочката е състевена от 9 едноватови 3х3 за да стане квадрат, а 20 ватовете са си от 20 малки светодиода 5 х 4 и си отговарят на ватовете, но 10- ватовите ги разписват с ват повече от реалното и съоответно и лумените ще са с 1/10- по- слаби от описаното.
освен това аз моите не ги пуснах на максималните 12 V, a са на 9.6 V- затова не светят на пълна мощност, ма и не греят на макс, съответно се надявам и да поживеят по- дълго   :)
Може от 9 до 12 V да се пускат- най- добре на 10-11 V.

A на сините светодиоди лумените са не повече от 400.
« Последна редакция: Декември 12, 2015, 04:38:56 pm от el pistolero »

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #374 -: Декември 12, 2015, 10:35:06 pm »
Тез дни ще сетна и аз един етаж от люпилника със светодиоди (2600К) дневна светлина. ===
Мисля, 2600К си е доста жълта светлина, ако не я смесвате с други лампи. Аз ползвам 4100 или 6500К и са добре на нея. Нищо не пречи да се пробва и с оня спектър, де.  8)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Кактус БГ

« Отговор #374 -: Декември 12, 2015, 10:35:06 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33