Разкош.
Браво Ники. Една перфектна, стегната, добре подредена колекция / не сбирка / съставена от здрави и добре оформени растения. Какво повече може да иска човек.
И понеже склерито не може да се обади без да даде съвет. Започвай от сега да мислиш за разширение, или за втора оранжерия. Доста от кактусите ти са все още млади и тепърва ще растат, а като гледам свободното ти място е съвсем малко. А какво ще е пролетно, есенното пренасяне след десетина години направо не ми се мисли. Моите съболезнования още от сега. Ама както казва народа всяко зло за добро. След такова пренасяне цяла година няма да имаш нужда от фитнес.
Благодаря ти, Склери! Радвам се, че ги харесваш! Освен опит в кактусарството, с годините си придобил някак си една приятна ясновидска далновидност, защото докато старата ми мечта беше да имам оранжерия, новата ми е да имам още една

. За моя радост съм си оставил малка "резерва" в оранжерийното пространство и е въпрос на време да я запълня. Бебетата също заемат доста място, а сеенето ми стана като ухапано от комар - колкото по го чешеш, по сърби!
На място са и съболезнованията, защото ми отнема един пълен работен ден /без почивките/ да ги пренеса от лятната до зимната им квартира.
Всичко е прекрасно!
И ни ги показвай редовно. Вертикално или хоризонтално, ти ще си решиш.
Благодаря, Джордж!
Мислил съм и вариант с втори етаж или нещо подобно, защото така не съм се увличал по нито едно от другите ми хобита, та да не ми стига мястото...

Средната ми "маса" е всъщност хранилка за овце, където едно време дядо ги хранеше и, която умело адаптирах към кънтри условията ми. Отдолу има място и за семеначета, абе, идеи имам - изпълнението ми куца

.