Автор Тема: Предложения за организация на форумЪт  (Прочетена 113113 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен GaBOSS

• Герой на Кактус БГ
  • Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 135
  • Activity:
    0%
  • Кактузар
    • НеСиПрав
Re: Предложения за организация на форумЪт
« Отговор #60 -: Март 06, 2012, 07:52:54 pm »
И аз като ветеран в социалната комуникация (почти наравно с johnstalker) , бил съм свидетел в други форум на следната грозна картинка - 'обиден' потребител, с примерно 1-2 годишен стаж във форума, удря 2 ракий и решава, че форума не заслужава неговото присъствие, опретва ръкави и забърсва всичките си мнения, а за десерт си трие и профила.
Е представете си на какво приличаха теми от по 10 страници, след като липсваше всяко 3-4 мнение от тях.
Или за да дам примери от живота (както обичам) все едно както лани гласувахме, па някои е недоволен и хоп - дай да си сменя гласа, че вече мисля другаяче.  (rofl)
(не че не водихме този диспут още в началото на форума, ама лошо нема, приятно е да се обменят мнения)
И малко Offtopic, готиният македонски предизборен клип от 2008 г. (после ебанье нема каене)
Дегустирам ракия по домовете с материали на клиента.

Неактивен kle4o

• Публикации: 210
  • Activity:
    0%
« Отговор #61 -: Март 06, 2012, 11:02:59 pm »
Дано при тази логика тук да има по-голямо оживление от на други такива места.
Задачата  има и други решения, но за хора със афиширан социален опит, откриване на такива, надявам се, не би било проблем.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #62 -: Март 06, 2012, 11:23:57 pm »
Дано при тази логика тук да има по-голямо оживление от на други такива места.
Задачата  има и други решения, но за хора със афиширан социален опит, откриване на такива, надявам се, не би било проблем.

Логиката и опитЪт, не са за подценяване при подобни ситуации, особено сега във времената на Фейсбук и ТуЙтър.  :) Задачата е простичка, а такива задачки винаги имат много прости решения.  (nod)
Излез с някакво директно предложение де!  (y) Кажи си какво не ти харесва... още и как би могло да се подобри. Предполагам знаеш, че когато една дискусия е отворена публично и страните в нея са с идеални намерения и склонни на компромиси в името на доброто винаги може да се стигне до приемлив консенсус, който да не накърнява Правилата и интересите.  (y)

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #63 -: Март 07, 2012, 11:13:52 am »
Здравей Джони,
конкретно бих структурирал нещата на "Постоянни", "Средни" и ''Бързооборотни".
Публикации в П могат да се пишат след обсъждане, както напр. Scleri от години пише за почви, поливане, видове и прочие теми - който иска да чете, влиза там и не може да цапа, защото тази част е затворена. Материалите могат да бъдат актуализирани периодично, отново след обсъждане. За да няма сръдни може да има няколко статии и виждания по един въпрос - напр. почвите на този, на онзи и.т.н. Ролята на домакина е да убеди пишещите. За детайли нямам време, но това е общия смисъл. И разбира се, пак остава основният въпрос - защо да не мога да изтегля мой материал, когато поискам - щом няма дискусия, значи няма и да се загуби смисълът.
Най-лесно се решава въпросът с Бързооборотните Чат форми - те просто би следвало съвсем автоматично да се трият след къс период от време - ако остават, стават отлична среда (бързите думи рядко са премислени) за интриги, зависти, клюки и прочие неща, които ти афишираш като неприемливи за духа на твоя форум.
За средните може да се намерят също решения, но и ти и още няколко глави следва да помислят в тази посока.
Спирам дотук, за да не изпадна в ролята на ментор - просто и аз имам социален опит и наблюдения върху форумите - не само когато тръгват, но и след това.
Нека не се заблуждаваме - тук не се срещат кактуси, а хора, които се интересуват от такива - всичко останало може да ни разделя или обединява - от опита в практиката засега е по-скоро първото.
Твоят проект е по-прям от други подобни в някои отношения - казваш кой си, нямаш своя търговия с кактуси, бановете вижда всеки, за другото ще видим, а форумът ти изглежда засега почти като другите, та....

Надявам се да оцениш прямотата ми - ти си наред.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #64 -: Март 07, 2012, 06:19:42 pm »
Привет, Клечо,
Донякъде основната ми идея се доближава до структурата която предлагаш (май ми четеш мислите) ;), След като се натрупа малко повече информация, ще добавя и Раздели само за четене, в които ще бъдат преместени материалите които трябва да са там. (y) За сега остава неясно как ще бъдат отсявани тези статии за достоверност, но се надявам с времето и това да се нареди. Предполагам, че тази плахост която за сега се явява като бариера за повечето авторитетни кактусари от България да разпишат писалките си тук, в един подходящ момент ще премине. До тогава се надявам тук да се съберат достатъчно новобранци като мен, които ще задават въпроси и ще търсят информация и съвет.
Относно изтриване на материали съм изразил позицията си, освен това аз индексирам и популяризирам всеки по-голям материал из социалните мрежи и търсачки, и ако стане системно 'изчезването' на индексирани страници домейнът (форум/сайт) ще трупа отрицателен рейтинг. Но ако се наложи, и действително не се нарушава последователността и смисъла на дискусията ще правя и компромиси.  (y)

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #65 -: Март 08, 2012, 03:42:34 pm »
Здрасти Джони,
съчувствам на "недоумението" ти относно непишещите кактусари с опит и затова ще предположа, че е в действие мъдростта - "парен каша духа".
Интересно как може да се отговори на въпроса - защо да го правят?

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #66 -: Март 08, 2012, 06:38:54 pm »
Здрасти Джони,
съчувствам на "недоумението" ти относно непишещите кактусари с опит и затова ще предположа, че е в действие мъдростта - "парен каша духа".
Интересно как може да се отговори на въпроса - защо да го правят?

Ами това са по-скоро предположения и хипотези, недоумение ще стане ако се окажат неверни.  :D

На горещия въпрос "Защо да го правят?", ще изкажа пак предположения. ;) - Нямам намерение да заставям никого да пише тук, и за това не съм си го задавал този въпрос. :) Но ако някой случайно го направи, ще е защото е потърсил информация в мрежата и е попаднал тук, защото една от целите ми е този форум да стане "свърталище" на хора които обичат, отглеждат и се интересуват от кактуси.
Когато се съберат повече хора на едно място е логично между тях да има и по-знаещи , и ако те наистина са и добри хора, съвсем нормално е да споделят с останалите. Между другото това също го знам от практически опит.
Интересното е, че когато се създаде едно подобно общество от добри хора, то се сплотява и си помага взаимно и безкористно. Аналогично при "нашия" случей предполагам, че ще образува едно ядро от по-знаещи хора (авторитетни кактусари), които с идеалните си намерения ще помагат на останалите, и ще го правят, без да питат защо трябва. Ще има и ентусиасти като мен които ще отделят от времето си без да парадират с това и ще събират и споделят обобщена информация, които също ще го правят, без да питат защо. Ще има и такива които ще го правят от нарцистични подбуди, ще има и такива които ще го правят, за да се заяждат. :)

Неактивен exotica

• Група БЕК
  • Публикации: 1531
  • Activity:
    0%
  • Кактопат чепат
« Отговор #67 -: Март 09, 2012, 12:08:23 am »
Нямате против да се включа по последните нюанси на темата. ;)

I Имаме налице един модерен нов и високотехнологичен форум, посветен изцяло на кактуси и сукуленти.
II Имаме физически известен собственик и управител на мястото, който (1) по всичко личи, е много наясно с това, което прави (като цел, средства и реализация); (2) има техническата грамотност и владее инструментите, с които да поддържа и развива мястото; (3) изразява ясни намерения и уверява в тях; (4) ДАРЯВА мястото, издръжката и поддръжката му, и времето си за обществено полезни цели (в частност хобито, което ни обединява).
III Не мисля, че веднъж създаден и започнал да натрупва знания, един тръгнал начисто проект ще се провали. (y)
IV Тук е уютно и дружелюбно засега.

Петре, горенаписаното не е ласкателство. Постоях, посвикнах и ми харесва (и ме дразнят банерите). Не съм особено "напреднал" според въведената терминология (rofl), но ще споделям…

(09.03.2012 00:59: Ихаа! Включвам се във времето си за редакция, само защото го имам!)
« Последна редакция: Март 09, 2012, 01:00:23 am от exotica »
Поздрави, Андрей

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #68 -: Март 09, 2012, 01:08:14 am »
...
Петре, горенаписаното не е ласкателство. Постоях, посвикнах и ми харесва (и ме дразнят банерите). Не съм особено "напреднал" според въведената терминология (rofl), но ще споделям…

(09.03.2012 00:59: Ихаа! Включвам се във времето си за редакция, само защото го имам!)

Ще се опитам да ги намаля пустите му банери до 2! :)  (y) Практически ползата от тях е, че карам Google Adsence Boot да рови по-често тук, а не финансова изгода от кликовете върху тях. От справката за двата месеца през които форумът съществува от кликове по рекламите на Г съм изкарал 1.43 ЕВРО! :)

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #69 -: Март 09, 2012, 02:47:40 pm »
Заради кактусите се "социализирах" преди 4 години - организирах поръчки, писах, за каквото знам, подарявах, все с идеална цел.
Имаше форуми, клуб в София - и докъде стигнаха и защо?
Едни и същи хора все се опитваме да се сработим и все не става. Не мисля, че кактусите са ни виновни.
Сега знам само, че съм доста по-малко фен на формите на глобализацията.
По-малко контакти, но с коректни хора вършат перфектна работа.
И докога ще се дъвчат едни и същи неща, по познатият ни вече начин. 

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #70 -: Март 10, 2012, 07:45:44 pm »
Клечо, не знам какво да ти отговоря.. (think) Досещам се за какво става въпрос.
Срещал съм се доста често с г-н Разочарование.. обаче съм по-добър приятел с г-жа Надежда. ;)  (y)
Всеки има криви дни и периоди. Ще се радвам да се завърташ тук, па макар и периодично. ;) След година се надявам да е доста по-весело.  (handshake)

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
« Отговор #71 -: Март 17, 2012, 01:47:21 pm »
Заради кактусите се "социализирах" преди 4 години - организирах поръчки, писах, за каквото знам, подарявах, все с идеална цел.
Имаше форуми, клуб в София - и докъде стигнаха и защо?
Едни и същи хора все се опитваме да се сработим и все не става. Не мисля, че кактусите са ни виновни.
Сега знам само, че съм доста по-малко фен на формите на глобализацията.
По-малко контакти, но с коректни хора вършат перфектна работа.
И докога ще се дъвчат едни и същи неща, по познатият ни вече начин.

Kle4o,Не забрявай миналото преди 4 години, те остава между нас! Първо нека да ти кажа откровеност към теб: Не ми хареса обща поръчка на твой немски приятел Andreas Wesner! Защо ти създаваш проблемите на нови начинаещи колекционери на кактусите в България? Защо ти досаждаш пред тях? Защо ти лично не създаваш новия личен сайт на кактуси? А ти ползваш влизаш в чужд сайт и обидно е! Ако искаш да срещнеш с мен и ще говорим направо с диспут!
Админ,моля за извинението,не ми хареса тук с обидна дума пред твоя форум! Съжалявам!
Поздрав Галин Радков - Ботаническа Градина Балчик

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #72 -: Март 17, 2012, 02:36:25 pm »
Господа, в демократични времена живеем. Нека да заровим томахавките на войната и да не поглеждаме назад. (y)
По света винаги ще има конфликти, къде глобални, къде междуличностни, но целта на този форум не е да решава такива проблеми, по-скоро тук трябва с помощта на хобито което ни събира, да потушавамте такива конфликти. Разбира се, толерантността и компромисът също са важни при едно социално общуване.  (f)
Всеки има правото да общува и пише където си пожелае, най-добре за всички ни е, да забравим за стари дрязги и да гледаме напред, защото животът е късичък..  (bear)

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #73 -: Март 17, 2012, 02:42:00 pm »
................ защото животът е късичък..  (bear)
неможете да си представите колко е късичък и как няма значение, колко си велик или мижав  (whew)

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #74 -: Март 18, 2012, 11:56:15 am »
Здравей Джони,
моля те да изтриеш по-горното мнение, като безсмислено и с цел заяждане.
Ако смяташ, че моите по-горни мнения са неконструктивни, изтрий и тях.
Все още смятам, че форумите без хигиена са обречени и дано тук не е така.

Кактус БГ

« Отговор #74 -: Март 18, 2012, 11:56:15 am »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33