Здравей Джони,
конкретно бих структурирал нещата на "Постоянни", "Средни" и ''Бързооборотни".
Публикации в П могат да се пишат след обсъждане, както напр. Scleri от години пише за почви, поливане, видове и прочие теми - който иска да чете, влиза там и не може да цапа, защото тази част е затворена. Материалите могат да бъдат актуализирани периодично, отново след обсъждане. За да няма сръдни може да има няколко статии и виждания по един въпрос - напр. почвите на този, на онзи и.т.н. Ролята на домакина е да убеди пишещите. За детайли нямам време, но това е общия смисъл. И разбира се, пак остава основният въпрос - защо да не мога да изтегля мой материал, когато поискам - щом няма дискусия, значи няма и да се загуби смисълът.
Най-лесно се решава въпросът с Бързооборотните Чат форми - те просто би следвало съвсем автоматично да се трият след къс период от време - ако остават, стават отлична среда (бързите думи рядко са премислени) за интриги, зависти, клюки и прочие неща, които ти афишираш като неприемливи за духа на твоя форум.
За средните може да се намерят също решения, но и ти и още няколко глави следва да помислят в тази посока.
Спирам дотук, за да не изпадна в ролята на ментор - просто и аз имам социален опит и наблюдения върху форумите - не само когато тръгват, но и след това.
Нека не се заблуждаваме - тук не се срещат кактуси, а хора, които се интересуват от такива - всичко останало може да ни разделя или обединява - от опита в практиката засега е по-скоро първото.
Твоят проект е по-прям от други подобни в някои отношения - казваш кой си, нямаш своя търговия с кактуси, бановете вижда всеки, за другото ще видим, а форумът ти изглежда засега почти като другите, та....
Надявам се да оцениш прямотата ми - ти си наред.