Автор Тема: Предложения за организация на форумЪт  (Прочетена 113076 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
Re: Предложения за организация на форумЪт
« Отговор #45 -: Февруари 06, 2012, 10:36:13 pm »
Благодарение на БТК, днес 12 часа никой не успя да влезе у форума..  :@

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #46 -: Февруари 07, 2012, 09:31:19 am »
ако е БТК-то виновно с мед ще го намажем, аз си помислих, че вече някои го е хакнал форума  (:|
днес ще си ръчкам спокойна  :P

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #47 -: Февруари 07, 2012, 10:07:10 am »
Toчно БТК-то беше.   Даже на съпорта си бяха записали готово съобщение, че да не им се налага да отговарят на масовото звънене- "във вашето населено място има временни технически затруднения, които ще бъдат отстранени до 16:00ч"... после ъпдейтнаха до 18:00 часа, а като дойдеше часът добавяха по още един ... та да се стигне до 22:00часа".
Днес пак има индикации да за спичане.  Ама то само ми 1 месец остава от договора с мизерния оператор Виватолстолоб и после свободаааа  (party)

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #48 -: Февруари 09, 2012, 11:08:26 am »
Напоследък все около 3-4 минути минават докато зацепи с-мата за публикуване на написано мнение и да ми го публикува.  То ясно че и пинга на адсл-а е страхотен, ама при щъкането из темите и страниците не се забавя чак толкова много.   Да няма накачулени прекалено много автоматични проверки на ключови лоши думи и спам линкове преди публикуване на мнение и оттам да се бави така цялата работа?

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #49 -: Февруари 09, 2012, 05:02:10 pm »
Напоследък все около 3-4 минути минават докато зацепи с-мата за публикуване на написано мнение и да ми го публикува.  То ясно че и пинга на адсл-а е страхотен, ама при щъкането из темите и страниците не се забавя чак толкова много.   Да няма накачулени прекалено много автоматични проверки на ключови лоши думи и спам линкове преди публикуване на мнение и оттам да се бави така цялата работа?

От интеграцията с фейса може да се забавя.. иначе дори Аксиметя съм изключил. ;)

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #50 -: Февруари 22, 2012, 11:13:53 am »
Mного ми е тегаво зареждането на каквото и да е от форума, а ако пусна съобщение, публикуването става след минути мъчно зацикляне по което време аха- аха да спре изобщо да зарежда.   Все едно че имам нет през 1997-ма година.  Колкото и да ми е зле адсл връзката с никой от ежедневно отвараните от мен сайтове не се случва това, а  те са със сървъри не само в България а и в Англия, Норвегия и в Азия.   Парадоксално е че сайтовете в Азия и Австралия зареждат по- бързо отколкото този форум. Според мен е прекомерно мноооого накачен сайта с много тежки добавки. Не е само интеграцията с фейса, има интеграция с поне една дузина други сайтов,е ранкинг джаджи и целия този багаж явно е увиснал като воденичен камък.   А аз не съм го и интегрирал с фейсбука и се логвам по старовермския начин с конкретен логин за конкретен форум. А представям си ако минавах и през фейса каква "светкавица" щеше да стане.
Просто ми е много тегаво да гледам едно безконечно недозареждане даже за да премина от една тема в друга, а за това време бих презаредил 20-тина други страници.
Сигурен съм че и другитре забелязват този лаааааг. Ако не се бутне нещо за да се забърза работата аз ще редуцирам до минимум късането на нерви с тоя лааааааг.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #51 -: Февруари 22, 2012, 05:43:52 pm »
Доста странно! Ако, че доставчика ми е бъгав (БТК) много малко частни потребители могат да достигнат дори 1/5 от ресурсите с които разполага уеб-сървърот на който се хоства този форум. За да съм сигурен, че проблема не е при мен, аз използвам външни и независими статистики.

Ето част от тях какво казват: Page Speed на Гугъл.

Цитат
Page Speed—cactus-bg.com/forum/
The page Кактус БГ | ФОРУМ got an overall Page Speed Score of 79 (out of 100).
...
Already done!. There are no suggestions for these rules, since this page already follows these best practices. Good job!

Гугъл WMT

Време е да смениш доставчика си, ако питаш мен.  :P (y)

Неактивен Milena_Orchid

• Глобален модератор
  • Публикации: 1524
  • Activity:
    0%
  • Орхидея сред кактуси
    • M&J Cactus
« Отговор #52 -: Февруари 22, 2012, 06:58:10 pm »
Нямам проблем със зареждането на страниците дори когато съм логната през фейса, дори бих казала няма абсолютно никаква разлика. Явно проблема е в твоя нет...  :^)

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #53 -: Февруари 22, 2012, 07:22:56 pm »

Време е да смениш доставчика си, ако питаш мен.  :P (y)

То това е ясно и се действа по въпроса- след само 1 месец и вивасома няма договор с мен  (party) (party) (party)   Но пак не променя факта, че тук ми зарежда най-тегаво сравнено с други сайтове които чета ежедневно. Забелязал съм че най- лагващи ми са сайтове, които имат много флаш, но даже сайт изцяло изграден с флаш не ми бави като чакането след публикуване на мнение тук.  И стриймове на мачове с 1,8 мбит/сек си гледам с п2п программки и не лагва така.   
След месец с новия доставчик, като сравня как е вече ще имам яснота по въпроса и ако продължава лагването ще инициирам подписка за олекотена мобилна версия на форума която да се отваря лесно и през мобилни устройства  (devil)

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #54 -: Февруари 22, 2012, 08:34:32 pm »
току що дръннах и аз Пейдж Спийда на гугъл да видя според него ква е хавата и точно 79 от 100 си дава за този форум, за да сравня аджаба що така ме бави си пуснах контролни тестове с хоби кафето, един онлайн мениджър който играя и един астралийски кактусарски форум. Ето какво казва гуглето за тях

Цитат
The page Форум HobbyKafe.com • Начало got an overall Page Speed Score of 35 (out of 100)

The page Online Football Manager got an overall Page Speed Score of 95 (out of 100)

The page Australian Cacti Forum got an overall Page Speed Score of 94 (out of 100)

Но скивай на хоби кефето колко е зле резултата за скорост - само 35, а ми зарежда 3-4 пъти по- бързо от кактус-бг.  За чуждоземските пък какво като имат над 90 оценка, все пак са на доста отдалечени сървари и трябва яко да си лагва с моя нед, а мениджъра откакто му обновиха графиките стана доста по- тежък, но колкото и да бави пак зареждат с пъти по- бързо от тук.
Mай разковничето се крие не толкова в скоростта на нета а в послеписа на чичко гугъл скоростомера
Цитат
The Page Speed Score does not measure the time it takes for a page to load.
Сиреч скоростомера не очтита времето, което отнема на страницата да се зареди.   
А след всяко преминаване от тема в тема или очакване за публкиване на мнение има презареждане на страницата.

П.П. Австралийското какти форумче е това    :)
А онлайн мениджъра е това това

« Последна редакция: Февруари 22, 2012, 08:41:33 pm от el pistolero »

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #55 -: Февруари 22, 2012, 09:07:11 pm »
..
Сиреч скоростомера не очтита времето, което отнема на страницата да се зареди.   
А след всяко преминаване от тема в тема или очакване за публкиване на мнение има презареждане на страницата.

..

79 от 100 за БГ сайт си е повече от желано. Все пак тест сървъра е в щатите. При теб проблема е някаква каръщина :)   Току що пробвах и през мобилния глобулски нет, почти няма разлика.  (y)

Неактивен kle4o

• Публикации: 210
  • Activity:
    0%
« Отговор #56 -: Март 06, 2012, 01:29:05 pm »
Нека  споделя и аз малко размисли за форумите, като такива:

Има най-малко три страни в този вид общуване - този, който е домакин, тези, които повече дават и тези, които повече вземат. Подчертавам, че няма нищо лошо човек да е в която и да е от тях.
Специално мен ме отблъскват негативните практики:
- собственикът е добре да е известен и да преследва поне донякъде идеална цел
- не споделям правото на собственост върху моето мнение - бих желал да мога да го изтегля по всяко време, сам и без
  да се налага да се моля. 
- спецификата на форумите е такава, че тези, които могат да дават повече и да бъдат полезни рядко правят
  собствен форум и това специално ангажира собственика, как да действа за да има качество.
  Ако аз правя форум бих обсъдил с няколко съмишленици с опит как да се структурират нещата на входа.
- тези, които вземат повече би следвало да са по-скромни.

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #57 -: Март 06, 2012, 04:46:48 pm »
ние си мислим, че сме скромни  :$ аз търпя критика без да се сърдя  (angel)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #58 -: Март 06, 2012, 05:22:21 pm »
Нека  споделя и аз малко размисли за форумите, като такива:

Има най-малко три страни в този вид общуване - този, който е домакин, тези, които повече дават и тези, които повече вземат. Подчертавам, че няма нищо лошо човек да е в която и да е от тях.
Специално мен ме отблъскват негативните практики:
- собственикът е добре да е известен и да преследва поне донякъде идеална цел
- не споделям правото на собственост върху моето мнение - бих желал да мога да го изтегля по всяко време, сам и без
  да се налага да се моля. 

- спецификата на форумите е такава, че тези, които могат да дават повече и да бъдат полезни рядко правят
  собствен форум и това специално ангажира собственика, как да действа за да има качество.
  Ако аз правя форум бих обсъдил с няколко съмишленици с опит как да се структурират нещата на входа.
- тези, които вземат повече би следвало да са по-скромни.

Добре дошъл, Kle4o!  (y)
От кактуси все още не разбирам, но в социалната комуникация, организиране и общуване имам доста голям опит (от преди да го има Интернетя),  и точно за това съм пуснал и тази тема.  (y)
Отворените и демократични общности са местата които хората и за в бъдеще ще посещават. Поради тази причина в такива форуми и прочие, трябва да има прозрачност и доверие, а не интриги и скрити или зле прикрити междуособни войни. Ще бъдат изтривани мнения единствено противоречащи на Правилата. :)
Примерно несподелянето на мнението ти за "собственост" на мнение и възможността да го премахнеш по всяко време би нарушило  смисъла и съдържанието на дискусията, което влиза в конфликт с разбиранията за прозрачност.

Неактивен kle4o

• Публикации: 210
  • Activity:
    0%
« Отговор #59 -: Март 06, 2012, 07:28:20 pm »
Благодаря, Джони!
Разбирам горното като - "първо мисли, после пиши" и разбира се, че всичко написано ще остане със златни букви във вечността.
Мнението ти за интригантстването и междуособиците споделям и аз.

Кактус БГ

« Отговор #59 -: Март 06, 2012, 07:28:20 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33