Хей аркадашлар / превежда се от английски като приятели. / Разгоряхте пак балкански страсти.
Ами форумът за това е кръстен форум / от старогръцки - площад / защото е място където всеки може да каже каквото му е на сърце. Разбира се все пак трябва да има някаква тема, или теми, които да са основни и които да събират хората в един форум.
На базата на почти трийсет годишен професионален опит мога да ви кажа че българинът е човек който изпитва органическа непоносимост към всякакви закони и правила, но само когато се отнасят лично за него. Иначе с цялото си сърце и душа желае другите да спазват ежечасно и ежеминутно същите тези правила. Така че хайде да не се опитваме да си налагаме някакви кой знае какви строги правила за това какво може и какво не може да има в един форум.
Ами като не ви харесва една тема не се опитвайте да я забранявате, а просто не влизайте в нея. Аз също не изпитвам особена естетическа наслада от снимки на недоядени салати и нахапани кюфтета, и за това просто не влизам в тази тема. Който иска нека си качва и да си гледа каквито си иска снимки от каквито си иска мероприятия. Разбира се с изричното съгласие на всички изтипосани в снимките, и стига разбира се да не ме задължава и аз да ги гледам. Аз лично с удоволствие бих разгледал снимки от някоя изложба на кактуси например. В тази връзка не мога да не призная че са ми интересни и снимките от колекциите на наши колеги. Особено като си знам какъв неконтактен темерут съм, и за това едва ли някога ще ги видя на живо.
Познавам Нелка от доста години / за съжаление само виртуално / . Не знам какво точно я е провокирало, но трябва да сте сигурни че провокацията е била наистина безбожно голяма за да не издържи, и да напише тези, типично за нея, крайно здържани и крайно учтиви няколко реда.
И да не се увличам в характерното за мен философстване спирам да пиша. Само ще повторя. Когато нещо не ви харесва по-добре е да го игнорирате вместо да влизате в безмислена война с него. Стига разбира се да не сте се почувствали лично засегнати. Тогава всеки има право да се защити така както той смята за най-уместно.
Поне аз така мисля, и се опитвам да се държа в този, и в още един, два други форума където се отбивам от време на време.