Автор Тема: Времето е гадно нещо  (Прочетена 40760 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
Re: Времето е гадно нещо
« Отговор #150 -: Май 31, 2014, 09:00:21 am »
Промяната на климата е затрила цели цивилизации, казват.

Здравко, а ти не си ли мислил за някакво подвижно, отстраняемо остъкляване на твойта тереса, точно за такива периоди.
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #151 -: Май 31, 2014, 09:46:49 am »
     Драги Schmidt, понеже допреди три месеца ме "убеждаваше", че не е нужно да си правя оранжерия /макар и по друг въпрос в темата "Къде отглеждаме..."/, аз я направих тъкмо поради причината, която те ядосва /мен също, да си призная/ два месеца. Сега при нас вали от два дена без почивка. "Набива", както се казва. Всичко е кал до кокалчета. Но аз съм спокоен, защото кактусите ми си имат заслон. Ето това е една от причините да имам такова съоръжение. Естествено, че не е нужно всеки да тръгне да си прави - нуждата определя действието. Преди кактусите ми бяха разхвърляни на три места, с постоянен страх да не ги навали /от град и сега не съм защитен/, но едно е да ги навали бурния летен дъжд еднократно, което дори човек със селски манталитет като мен знае, че е добре, друго е да ги кисне 2 месеца и да гоним найлоните по терасите...
     С най-добри чувства  (sun)!!!

И въпреки че няколко реда нагоре ме сочат с "пръсти надолу", но наистина тази пролет стана "да си ..."  (y).

Неактивен Schmidt

• Публикации: 335
  • Activity:
    0%
« Отговор #152 -: Май 31, 2014, 06:15:33 pm »
Джордж ,много години отглеждам растенията си по този начин, но такава пролет не си спомням да е имало.И друг път съм умувал да се  направи някакъв малък навес  до 50см.,който може да предпази частично от дъжд ,но пак е слажно с монтажа и е невъзможно да се направи на балкона.За прозорците става да се направи такова нещо, но навесът трябва да е от прозрачен и от негорящ материал, защото над мен има още етажи и хвърчат фасове.От стъкло навес не мота да направя .Аз съм точно над входа.Имам остъклен балкон но там за нищо не става освен за зимуване.Много е топло лятото и растенията ставят много по- хилави от тези на пряко слънце и свеж въздух.
Ники не желая да ме коментираш по никакъв повод ! Много си нагъл.Тезата ми, че на пряко слънце кактусите стават с по- як епидермис , по-яки бодли и са по-устойчиви към вредители остава същата.Но явно ти отново трябва  да изопачиш нещата ,както на теб ти е угодно.
Междудругото при мен найлони не хвърчат,  хванати са здраво .

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #153 -: Май 31, 2014, 06:23:38 pm »
     OK! Няма проблеми - знаех, че така ще реагираш (happy). Пази нервите само.

Неактивен Schmidt

• Activity:
    0%
« Отговор #154 -: Май 31, 2014, 11:03:03 pm »
На психолог ли  се правиш? Отправяй " остроумните"си коментари към себе си!

Неактивен ilu6a

• Публикации: 178
  • Activity:
    0%
« Отговор #155 -: Юни 01, 2014, 02:11:17 am »
апрапо миналага година температурите бяха същите...валежите почти

Неактивен Schmidt

• Activity:
    0%
« Отговор #156 -: Юни 01, 2014, 05:00:39 am »
Нещо си се объркал за температурите и валежите .Аз си водя някаква статистика и миналият април беше по -топъл от май с температури  25-30 гр.за София.Имах доста изгаряния на кактуси ,тъй като слънцето печеше яко, а същевременно беше все още"ниско".Да те подсетя, че в средата на април тази година валя сняг.Такъв дълъг дъждовен и студен период ,като тази пролет ,почти два месеца( с изключение на миналата седмица ,когато имаше няколко дни със слънце без да вали).в София аз не си спомням да е имало.Имам кактуси, които са поливани само веднъж и то в началото на април.Не съм имал друг такъв случай никога.Днес сме 01.06.!Прогнозата е за още две седмици дъжд??
Друга година по това време кактусите растат интензивно, а сега.....нищо, молиш се да са сухи за да оцелеят.

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
« Отговор #157 -: Юни 01, 2014, 01:05:42 pm »
http://www.stringmeteo.com/synop/prec_month.php?rep_1113=1&year=2014&month=5&ord=br&submit=%D0%9F%D0%9E%D0%9A%D0%90%D0%96%D0%98
Тук се води статистика / макар и непълна за всички станции в страната/
Направих си труда да сравня данните за София за месеците април и май - 2013 и 2014г. по отношение на валежите. И те са :
Април : 2013 е имало 9 дни с валежи/32,5л/  - срещу 16 валежни дни/150л/ през 2014
Май : 2013 е имало 11 дни с валежи /32л/  - срещу 16 валежни дни /148л/ през 2014
Или обобщено през двата месеца - април и май миналата година е имало общо 20 дни с валежи , а за двата месеца на тази година дните с валежи са общо 32.
По отношение на количеството валежи , то ако за 2013 двата месеца са се излели общо 64л/кв.м , то за 2014 за двата месеца са се излели общо почти 300л.кв.м. или .... приблизително три пъти повече дъжд е валяло като количество тази година.
Интересното е, че и за моя регион данните не са много по - различни / почти са същите/  :)

Неактивен Schmidt

• Activity:
    0%
« Отговор #158 -: Юни 01, 2014, 04:33:28 pm »
 За това става въпрос.Но аз не съм следил официалната статистика, а си водя моя статистика.За съжаление тук не са дадени облачните дни и максималните температури, които са доста по-ниски от това което се обявява в прогнозите.например днес за София предвидиха от БАН че ще е 19 гр.макс.-а тя е 14гр. и така е почти винаги когато времето е динамично и има някакъв процес на захлаждане.А за температурите през миналата година и тази за април и май въобще не може да става сравнение.Има и нещо друго тук има няколко измервателни станции в" Младост" във" Враждебна" и "Надежда", но това не обхваща цяля София.За валежите има места, където е валяло порой и литрите са едни и на места, където по същото време, почти не е валяло-зависи от облъка и вятъра.Но общо взето валежите са в пъти повече от миналата година ,а и не само от миналата.И ако Спини е сумирал правилно разликата не е три пъти ,а е цели пет пъти,което не се нуждае от коментар.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #159 -: Юни 11, 2014, 12:47:17 am »
Eдна пролет върви тука, с максимални 15 - 20 гр., сутрин - 4-5-6, кога духа, кога вали, има и слънце обаче. Не че се оплаквам, ама да видите в какви условия се налага да творим.  :)

Планът за прираст и добив от кактуси и сукуленти пак ще бъде преизпълнен.  (nod) Млеконадоя от мамилести с млечен сок какти - и той, без съмнение. Нямам притеснения за качеството на рогата, вълната и четината също.  (rock)

Никой нищо не казва за доматити, няма данни и в темата за "Плодове" също..  :^)
== Лятото идва! ==

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #160 -: Юни 20, 2014, 10:39:31 am »
Ехооооо, варналии, как сте?????? Има ли някой от кв.Аспарухово, като гледаме и слушаме новините тръпки ни побиват  (:| (whew)

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
« Отговор #161 -: Юни 20, 2014, 11:19:35 am »
mokri sme :D o shte vyli v moment , no slabi4ko :)
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен bricki

• Публикации: 444
  • Activity:
    0%
  • новобранец ;)
« Отговор #162 -: Юли 05, 2014, 10:40:36 pm »
Част от пораженията след последната градушка...  :|

изпотрошени табелки и т.н.

Неактивен Schmidt

• Activity:
    0%
« Отговор #163 -: Юли 08, 2014, 07:15:30 pm »
В София беше кошмарно!Не ми мисли какво става с колекцията .Такова нещо не съм виждал.Над 4-5см град ,със силен вятър направо не ми се говори .Лошо ми става, като гледам  някои поражения.Истинсите щети ще се видят след 2-3 дни.Цял живот полагаш грижи  и в един" прекрасен" ден ......................
Както винаги никои не е отговорен за нищо в тая кочина ,където живеем.Няма вече оръдия за борба с градушките, няма нищо и резултата е на лице.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #164 -: Юли 29, 2014, 07:06:00 am »
Утре пак "горещници" - ще става 31 градуса за пореден път. През Юли е валяло само 2 пъти, мисля..  (sun)

Тая тема трябва да се казва Угодия няма..
== Лятото идва! ==

Кактус БГ

« Отговор #164 -: Юли 29, 2014, 07:06:00 am »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33