Автор Тема: Като станеш стар кактусовед  (Прочетена 25171 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен troll

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
Re: Като станеш стар кактусовед
« Отговор #75 -: Февруари 02, 2013, 02:39:11 am »
Някак си не мога да отмина темата за форумния шут.
 :)
Институцията "шут" е измислена много отдавна, дори, когато е нямало шутове.
Ако вие сте един владетел и имате двор е много интересно изказването на шокиращи мисли и най-вече реакцията на околните. Шута може да каже неща, които един владетел не може да каже. Шутове, които са си мислели, че могат да се шегуват с владетеля обикновено са имали инцидент със смъртен край. Шута е пробен камък, както впрочем и трола.

Нека ви дам пример за поведение.
Клеман!
Интересуват го кактуси и пише за кактуси. Аз мога да пиша за фадроми.
Айде Клеман не е типичния пример. Нека ви предложа друг - Асенси.
Асенси си пуска снимките на кактусите, някои, от който сънувам. Аз кат пиша за манджа не забелязвам някаква активност от негова страна, но същевременнно не е "стерилен" зима отношение и по теми около кактуси, обаче в дискусията, в спам зоната, със световно значение, трола дали е стар кактусовед или се е обръснал не съм го видял да пише. Но акко покажа кактус и го заинтересува се обажда. Начи чете.
С което, какво искам да кажа?
Мое да четете, мое и да не четете!
Мое да пишете, мое и да не пишете!
Аз искам просто да съм в културна обстановка, на хора дето могат да четат и пишат, а и да знаят кога и как да го правят.
 (rofl)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен kle4o

• Публикации: 210
  • Activity:
    0%
« Отговор #76 -: Февруари 02, 2013, 11:16:17 am »
Здравей Милена,
избрала си впечатляващ по достоверност и ниво източник - там животът е черно-бял - слагат етикет на всичко и нещата са ясни.
Не бих описал себе си като социопат - имам чудесно семейство, добри приятели, кръгове по интереси, водя клон на немска фирма, имам много реализации, грижа се за близките си и т.н.
Мотивацията ми да роптая тук е друга - да направиш форум означава да можеш да си добър домакин и след това всичко останало. Може да опиташ да привлечеш опитни и точни хора като Рангел например и да им се довериш, защото те могат, а ти не - всеки се занимава с каквото разбира. Като се научиш, натрупаш опит, можеш да се изявиш и ти - като в древногръцката школа - ученикът мълчи 3 години, после задава само въпроси, после участва в дискусии и накрая може да има свои ученици.
Почна Инка - питах я, имаше скрита картинка, почна клубът - питах, бях отхвърлен - там имаха славно минало, почна Джони - пак питах и видях, че вече знае. Появи се и приятелски кръг - езикът стана завален, свойски - почнаха купони, фукни....
Факт - форумът е частен, шефът може да прави, каквото му е угодно, просто си представете за миг, че хората имат неутрален терен за общуване, че има изложби, екскурзии, че има място за всеки, без да се налага да общува насила, че всеки може да си купува, каквото иска. Автоматично и здравословно форумът би се свел до тесен приятелски кръг. 
Възможно ли е? - все по-малко и форумите  с такъв стил намаляват възможността.
Това е - хем сърби, хем боли е моята.
« Последна редакция: Февруари 02, 2013, 11:25:06 am от kle4o »

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #77 -: Февруари 02, 2013, 01:10:09 pm »
     Пет пръстчета, а и петте-различни! Такива сме и ние: новите, старите; лаиците, снобите; интровертите, експанзивните; любопитните, любознателните; знаещите, незнаещите и, в крайна сметка- коктейл от характери. Всички Ние, по стечение на обстоятелствата, обитаваме една кооперация на улица "Кактус". За да съжителстваме нормално, трябва да се съобразяваме един с друг, нали? Правим ли го? Правим го донякъде. Обаче нашата работа стана като историята с маймуната, която като нямала какво да прави, си чесала, чесала гъза и накрая го разкървавила, та и ние така - дай първом да се изпокараме, да се наобиждаме "мъжката", пък после да се почне с обяснения, тиради, цитати, извинения, кърпене на толеранса - то като ти умре коня-трева много!
     Но да не забравяме, все пак, къде се намираме. Какво е "Форумът"? Място за изява, място за Себеизява! Всеки, от байното до Господина, иска да му се "чуе" гласо, напътствайки, порицавайки, хвалейки, отричайки, питайки, бърборейки... Друг е въпроса дали да се засягаме от хора, които не познаваме, или да търсим "плюса".
     Ако потърсим положителното, естествено, ще го намерим /това "гледната точка" е голяма работа ;)/. Хубавото е, че в спора се раждала истината; хубавото е, че се води диалог, а не скучен моноспектакъл. Така дори се поддържа "жив" форума, защото е тъжно да влезеш в "мъртъв" форум, с последна публикация отпреди години.
     Уви, мъдростта се заблуди и позволи на нервната ръка да напише излишни думи. Жалко наистина, но не е болка за умиране. Цярът го има - не се връзваш на СПАМ-зоната, не се палиш от прибързало заключение и крив епитет, а ако го направиш, то е защото все пак зад "профилите" със странни имена стоят Хора. Нека дискутираме, нека дори да се караме, така се решават споровете. Но, нека да се зачитаме като личности /а не като профили/ и да не слагаме веднага черния "хикс" на мнението и достойнството на другия с ненужно остри реплики.
     Никой не отрича авторитета и познанието на тези, които пишат в "правилния" раздел, извън СПАМ-а. Благодарение на Вас, ние незнайните и невежи, получихме и получаваме накуп знания и практики, натрупани с години. Вие сте като учителите в началното училище - имате важната отговорност да не хвърлите в заблуда първолака, а да го насочите към прогреса, независимо дали му се учи. Дали е така, това е друг въпрос. Аз съм доволен от Вас. Не, че сте длъжни да го правите, но най-малко прилича на дърти мъже да се карат като...
     Ама и Вие си струвате парите, ей :D! Хем не искате да четете СПАМ, хем отговаряте на "провокации" и палите с ряз (nod), а това, че се пише и в тема, различна от основната, не значи ли, че хората искат да общуват помежду си повече. Трябва ли за всяка тема да се отваря нов форум? На който му се общува, намира начин, който не иска-също. Не е ли Човекът социално животно?
     На всички нас: "старите" и "новите", "с табелките" и "без табелките", "с холандците" и "с чилийците", "събирачите" и "колекционерите", "троловете" и"нетроловете"..., взаимовръзката ни е ясна - обичаме, харесваме, гледаме, искаме да гледаме, отглеждаме кактуси.
     Дай сега новите потребители хептен да ги е страх да напишат две приказки, да не ги помислят за тролове, социопати и др., и да гледат само през джама. Картина има, звук няма.

Ако въобще някой го интересува, поръчах си лава, червено-кафява. Искам моите, ъъъ, кактуси, да живеят като по учебник. А дори и да не искате, другата събота ще покажа снимка на Лавата (wait)

Хубав уикенд желая на Вас! Think pink!

Eдна гатанка от мен:
     Дава  съвет, а съвет не приема;
     Иска съвет, а съвет не приема;
     Моли за помощ, а помощ не ще;
     Пише, пък не чете какво пише;
     Чете, пък не пише...
     Що е то: ТОВА СМЕ НИЕ!  (handshake)

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #78 -: Февруари 02, 2013, 02:08:26 pm »
Здравей Ники,
хубаво есе, браво!
Само, че аз пишах конкретно, с надеждата, че ще има и конкретни отговори, за да мога да размисля, прав ли съм, мога ли да бъда полезен и прочие.
Конкретен пореден повод бе лентата "последни публикации" - ако съм зает ден, два и искам да разбера какво е имало през пропуснатото време трябва да ровя като изоглав.
Списъкът с "последни публикации" беше фрашкан с мнения от спам зоната и така.
Сега ми се предлага , ако искам да отида на театър, задължително да мина през кафенето и това определено не ми харесва.
Тъй-като Шефът никога досега не се е съобразил с мое мнение, роптая. Това е.
Бъди внимателен с лавата, защото реже коренчетата на кактусите. Аз я използвам само за декорация отгоре.

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #79 -: Февруари 02, 2013, 03:22:29 pm »
...Има обаче и някои катализатори на процеса - Инка искаше да събере около себе си, както ентусиасти, така и клиенти (което героично отричаше). Ще го кажа малко по-широко - всеки частен интерес, който е замаскиран като общ, бива разкрит, рано или късно...

Това напълно подкрепям...
Сигурно повечето знаят, но тя не толерираше обяви, т.е. конкуренция.
Аз няма да пиша есета. Не ме интересува, кой какво семейство има и на какъв немски клон е работна издънка, или пък в кой клас е в момента  (think) само ще кажа, че е изключително грозно да се говори зад гърба на човек, който не присъства тук. Моля, не осирайте още едно място където на мен ми е приятно и въобще не ме интересуват мотивите и целите на Джони и Милена. Аз съм им благодарна, че направиха ново гнездо за кактусисти и аз мога да чета темите в които се изказва Склери, да разглеждам снимките на Асен, Таня,  Клеман и Андрей, да се кефя на подложките на боссос и да чакам с нетърпение Ник от Русе да напише само едно изречение в което да прочетеш 101 важни неща  :)

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #80 -: Февруари 02, 2013, 03:47:59 pm »
Моля, приемете, че неинтересът ни е взаимен.
Ако някой е бил почтен, би следвало да получи същото, иначе не.
Дали можете да правите разлика между коментар за човек и на неговите постъпки - мисля, че не.
В гнездо се мътят всякакви яйца - бъдете щастлива!

Неактивен nimich

• Публикации: 108
  • Activity:
    0%
« Отговор #81 -: Февруари 02, 2013, 03:55:00 pm »
Здравейте,

Съгласен съм с написаното от NIKI и най-вече призива за повече толерантност, липсата на какъвто изглежда че ни е национална черта. (Тука Трола може пак да се засегне на тема “аз съм българче”). Мисля че всички бихме искали да общуваме в “културна обстановка, на хора дето могат да четат и пишат”. Нека да дискутираме, да спорим, но да не излизаме от рамките на добрия тон. Нека има повече добронамереност и по малко форми на “самоизява”. Да не се делим на знаещи и незнаещи, на пишещи и четящи и всеки да се чувства комфортно ако иска да се изкаже по някоя тема. Все пак това е форум а не Wikipedia или “What  is..”

Аз лично, харесвам форума да е “жив” и шарен  и освен постове “въпроси и отговори”,  академични лекции на знаещите, фотографии на красиви растения и т.н. полезна за всички които обичат  кактусите информация, да има и постове за манджи, гроздова и фадроми. Аз например, разполагам с повече свободно време и напоследък, като вляза сутрин във форума, най напред преглеждам “изцепките” на Трола, за да си оправя настроението и след това преминавам към “по-горните теми”. Тук обаче, съм съгласен с позицията на Kle4o, че възниква един досаден проблем – от 10 последни публикации, напр. 7 се оказват  в спам зоната - лична кореспонденция между Трола и 7Джорджи от изминала нощ . Както казах, аз лично ги изчитам с удоволствие заради чувството за хумор и на двамата. (7Джордж, тук съвсем не искам да кажа че принизявам твоето участие само до спам зоната, чета с интерес и това което публикуваш в “по-горните” теми, от които Трола за сега страни). Но някой който не разполага с толкова време като мен, или си е в добро настроение и иска да прочете нещо свързано с кактусите, публикувано в негово отсъствие, трябва  да “поклика” доста с мишката докато се добере до това което е пропуснал и което го интересува. По този въпрос може би admin-a може да помисли за организация на “Последни публикации” (не съм специалист), за да няма роптаещи.

Клечо, прав си че е хубаво да се привличат хора като Рангел и като Инка, (независимо от предисторията с която не съм запознат), да има повече полезни дискусии и материали, но не мисля че ще “здравословно” да се ограничи форума до един приятелски кръг, нито че трябва да се делят участниците на учители и ученици. Това е форум и всички са равни не само “по регистрация”. Нека всички, независимо от опита си, да се чувстват комфортно като участници в този форум . Смятам че това е полезно за всички.

Поздрави на всички..

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #82 -: Февруари 02, 2013, 04:18:35 pm »
"Изцепки"! А! (muscle)
Ша видиш ти кат са видим в центъра на София между кактусите!
 (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)
Първо да се похваля!

имаме си тръни вече!
Не се притеснявам, че съм насял зеле, примерно.

А що се отнася до културния диспут ... аз съм участвал в много такива и по българските  (wasntme) форуми това не е размяна на мнения, а - караница в трамвай.
Щото свободата на някой свършва точно там, дето започва свободата на другия. Затуй трябва да се ограничаваме сами. На мен, например, са ми досадни поръчките, но ходя чат, пат да гледам.
 (beer)

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #83 -: Февруари 02, 2013, 05:10:32 pm »
Моля, приемете, че неинтересът ни е взаимен.
Ако някой е бил почтен, би следвало да получи същото, иначе не.
Дали можете да правите разлика между коментар за човек и на неговите постъпки - мисля, че не.
В гнездо се мътят всякакви яйца - бъдете щастлива!
За добро или за лошо понякога, когато най-малко очакваме живота ни поставя на колене, след което мирогледа ни се променя. Аз съм благодарна, че мен живота не ме пльосна по корем все пак и ми  даде  втори тото шанс, защото винаги лошото може да бъде и по-лошо. Бъди сигурен, чувствам се щастлива, по-щастлива, най-щастлива  :) И с риск да ти поникнат крила, обичам да чета и твоите мнения, като пропускам негативизма който струи от тях  ;)

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #84 -: Февруари 02, 2013, 05:36:39 pm »
Здравей Нели,
искрено ти желая да си щастлива.
Ако има някой във форума, който да мисли, че съм му направил нещо лошо - нека да каже.
Аз споря за принципи и права и ако тук имаше повече открити хора щяхме да сме далеч напред, но то държавата ни е на този хал поради същата причина, та форума ли.
Иначе не се притеснявай - от похвали не ми никнат криле отдавна.
Които искат сигурност пазят статукво, който иска развитие, не.

Неактивен bricki

• Публикации: 444
  • Activity:
    0%
  • новобранец ;)
« Отговор #85 -: Февруари 02, 2013, 06:09:03 pm »
Привет на всички!
Чета ви последните дни и се чудя какъв ви е проблема???
Май се получава като Закона за тютюнопушенето - все някой няма да е съгласен и доволен...
А тук всички сте прави за себе си!!!  (sun) Аз поне се опитвам от постовете да разбера кой - какво иска! Оправдавам и Трола, че поддържа връзка с БГ и има необходимост от такова общуване, оправдавам и Клечо, че иска конструктивен форум с изцяло насоченост към кактусите! Доколкото виждам и нивото на постовете си е високо и никой никого не е нагрубил!  :x Което говори много за хората тук!  (y)
Аз не познавам никого от вас и съм във форума заради кактусите!
Доволен съм, че като питам има достатъчно опитни хора да ми дадат съвет!!!  (bow)
Няма скоро аз да мога да давам съвети за кактусите, но мога да дам виждане по въпроса за форума...
Домакина добре е направил, че го е създал! И прозира причината - любов към тръните и мерак за развитие!
Има и други форуми, които са по-скоро за облаги.... май повечето сте се сблъсквали с такива  :|

Та от всичко чуто може би едно конструктивно предложение да внеса като за в другата тема за подобрение на форума: Както има абониране за теми, така да има и забраняване на теми, които "не искам да ми светкат постоянно", към които нямам интерес...
Така недоволните от манджи и т.н. просто ще си ги игнорират и те така...

Неактивен Bili

• Публикации: 76
  • Activity:
    0%
« Отговор #86 -: Февруари 02, 2013, 10:52:34 pm »
здравейте

и аз от доста време се чудя каква е тая разправия дето се вихри. И вече едва се сдържах да ви пиша но bricki ме е изпреварил :) Присаединивам се напълно към изказаното от него мнение  (y)
И най-вече кам предлоджението му защото наистина е много непрятно да виждаш последните 20 съобщеня които са само от спам-зоната и нищо свързано с кактуси & сукуленти ... което все пак е темата на форума и заради което го четем. Не знам за други но аз като видя само спам просто си излизам от форума (което се случва доста често напоследак :(  ).

поздрави
Bili

Неактивен nimich

• Публикации: 108
  • Activity:
    0%
« Отговор #87 -: Февруари 07, 2013, 12:54:30 pm »
Линк към специализиран речник, удобен за ползване при дискусии по темата:

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=599571

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #88 -: Февруари 08, 2013, 05:05:40 am »
От няколко дена се стискам и пиша по един пост на ден, та да не затормозявам ония, дето три клика с мишката им напрягат мозъка.
Клечо!
Остани си велик и чети внимателно кво е написал Склери.Можеш после да одобриш.
Аз затова емигрирах.
Да не търпя такива тъпанари.
 (rofl)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #89 -: Февруари 08, 2013, 05:19:04 am »
От няколко дена се стискам и пиша по един пост на ден, та да не затормозявам ония, дето три клика с мишката им напрягат мозъка.
....
Значи ние можем по цял ден да ръчкаме, блъскаме, късаме, бутаме, хвърляме и ритаме, вадейки си хляба, а някои и три клика с мишката им са много.  (n) Не се приема. Има едни цветенца отстърни на форума - цъкате по тях само върху интересуващите ви отдели, и не ходите в спам-зоната. Това е толкова елементарно, че не знам, трябва ли да го пиша. Ама айде, викам да си дигна малко бройката на постовете..  (happy)
 (f)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Кактус БГ

« Отговор #89 -: Февруари 08, 2013, 05:19:04 am »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33