Автор Тема: Като станеш стар кактусовед  (Прочетена 25177 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kle4o

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 210
  • Activity:
    0%
Re: Като станеш стар кактусовед
« Отговор #15 -: Януари 28, 2013, 11:47:37 am »
Scleri, право думаш!
Аз бих определил като "снобарска"мотивация:
- ако имаш нещо най-вече за да се фукаш с него
- ако колекционираш табелки, а не кактуси
Ако искаш нещо, защото то ти харесва и отговаря на твоята представа за естетика и красота, това е съвсем друго.
Впрочем, дискусията тук е с друга мотивация - спам да става...

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #16 -: Януари 28, 2013, 03:56:49 pm »
"Без семена с гарантиран произход / това значи полеви номер /" - това за жалост на практика рядко е вярно - гаранция е Франция:
- има семена събрани на място с даден полеви номер
- има семена, събрани от растения, растящи в културни условия със същия полеви номер
- има грешки, неволни или умишлени
- има хибридизация (пчеличките са работливи)
- има търговски интереси
Който гони ефект, залага на 3 неща - или отива сам на място, или сее големи количества (бройката е проорционална на надежността на доставчика), за да отсее горната проблематика или подбира правилните растения от някъде си.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #17 -: Януари 28, 2013, 07:10:35 pm »
Виж ся, Джон!
...
Начииии... колекционерите одят на място и колекционират, а другите дават 5 лева, за да ходят други , да колекционират, вместо тях.
 (rofl)

Дам. Но може да си избереш да не ставаш колекционер на кактуси, стани като мене обикновен събирач на кактуси и бъди рахат!  :D (y)

Неактивен debel65

• Публикации: 361
  • Activity:
    0%
  • живота ми е трънче
« Отговор #18 -: Януари 28, 2013, 07:17:05 pm »
Даа аз също предпочитам да имам красиви цъфтящи и здрави кактуси вместо табелки с много цифрички (rofl)

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #19 -: Януари 28, 2013, 08:39:24 pm »

Най често красивите здрави и цъфтящи кактуси си имат и табелки с имена и цифрички. Разбира се човек може да е парласпур / хубава английска дума която означава загубен неподреден хаймана / като мен, и след някоя и друга година да загуби или поне да разбърка табелките на доста от кактусите си. Това не прави кактусите второ качество. Както и едно зле гледано занемарено растение не става изложбен екземпляр само заради това че има табелка изписана от двете страни. Целта не са табелките, а трънчето край което са забучени, или поне така трябва да бъде.

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #20 -: Януари 28, 2013, 09:17:19 pm »
Джони, няма никакво значение кой как се нарича - колекционер ли, събирач ли, що ли.
Отдаде ли се човек искрено на нещо, се разголва - тези неща ни разкриват какви сме, без маска.
Трупа ли някой количество - кактуси, килограми или друго, значи има дълбок комплекс на непълноценност (поне така са писали в дебелите книги).
Ако човек е над тези неща не му е чужда естетиката и подбора, а няма и проблем да се контролира сам.
Разбираемо хората са на различен етап в своето развитие и всеки има право да е щастлив с това, което прави, но е хубаво да знае, че има и друго.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #21 -: Януари 28, 2013, 09:25:45 pm »
Джони, няма никакво значение кой как се нарича - колекционер ли, събирач ли, що ли.
Отдаде ли се човек искрено на нещо, се разголва - тези неща ни разкриват какви сме, без маска.
Трупа ли някой количество - кактуси, килограми или друго, значи има дълбок комплекс на непълноценност (поне така са писали в дебелите книги).
Ако човек е над тези неща не му е чужда естетиката и подбора, а няма и проблем да се контролира сам.
Разбираемо хората са на различен етап в своето развитие и всеки има право да е щастлив с това, което прави, но е хубаво да знае, че има и друго.

:D Значи ако правилно съм те разбрал, всички дето събират кактуси и са дебели са комплексари?  (rofl)

А какви са тези дето постоянно избиват комплекси?  (rofl)

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
« Отговор #22 -: Януари 28, 2013, 09:27:25 pm »

Кle4o,Интересно ми е това! Ти какъв човек сте? Какъв ти е проблема? Сами влизаш и обидна дума пред форума? Недей да бъзикаш добрите хора и начинаещи колекционери!

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #23 -: Януари 28, 2013, 09:31:57 pm »
...

Кle4o,Интересно ми е това! Ти какъв човек сте? Какъв ти е проблема? Сами влизаш и обидна дума пред форума? Недей да бъзикаш добрите хора и начинаещи колекционери!

Професоре, Клечо е истински колекционер, това всички го забелязват от постовете му тук. Той пише само за кактуси и е сериозен, ако не си забелязал!  :P

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #24 -: Януари 29, 2013, 12:14:16 am »
Добре де.
Начи всички искат убави кактуси.
Ма туй хората сме различни. некои не разбират толкоз добре хубавото, а и кво е "хубаво"?
Кво стана тука, начи?
Докато ние с Джон възпитано и културно се бехме фанали за брадите, щото той грозно ми завиждаше, че туй, дето той го прай за десет години, други го праят за 10 седмици докрета Склери и с присъщия си академичен стил обясни на Джони кое как е. Начи аз много харесвам Склери, ако дава примери със снимки на кактуси. Много ми харесва първия кактус. Другите са некакви полеви номера.
Дотук добре!
Пуснахме си брадите с Джон и гледаме кактусите на Склери... ъъъ... искам да кажа, че слушаме Склери.
И тук се появи Кле4о.
Той изнесе футболната надпревара извън стадиона.
Според мен, господа, целия проблем е, че някой, който се е занимавал 35 години с кактуси, се смята за нещо повече от тоз, дето се занимава от вчера. А единствено .... е виждал повече кактуси.
 (rofl)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #25 -: Януари 29, 2013, 01:23:55 am »
Здравей Джони,
понякога да обясниш е доста трудно, но в спам зона смисълът на думите се губи в количеството им и така. Впрочем лаком и дебел са различни неща, нали?
Здравей Троле,
някой дето от 35 год. има това хоби в актива си, има това и нищо повече - дали ще бъде оценено, зависи от него и от други. Може да има късмет да попадне на сродни души, може и да не.
Така е в живота.
Кой как разбира или не "хубавото" би била една чудесна форумна тема, но подозирам че няма да стане, защото почти никой не отговаря на написаното от другите по-горе или следват някакви мъгляви словоизлияния. Делови бe Scleri с 3-те снимки и е поразително, че не се задълбава в градивната посока, а всеки строи своя кула. В това има доста психология.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #26 -: Януари 29, 2013, 01:48:58 am »
Здравей Джони,
понякога да обясниш е доста трудно, но в спам зона смисълът на думите се губи в количеството им и така. Впрочем лаком и дебел са различни неща, нали?
....

Хей, Клечо!  (d)
Изненада ме с този твои късен или ранен коментар!  (y) Аз обаче се досЯщам, че ти много добре знаеш поговорката - "Почеши самаря, та (или ЗА) да са Усети магарето" :)
Дали е в спам зоната или в супер актуална тема - сарказмите, иронията и негативиЗъмЪт се усЯщат.. или пък не?! Всичко зависи пропорционално от дебелината на магарешката кожа и от това колко може да тегли магарето. ;)
Въпреки опита ти да ми отговориш с въпрос на въпроса, аз така и не разбрах кое е комплексиращото? Да се чувстваш задължен да се правиш на интересен, 'тилигентен и хумен или просто да се опитваш зле да си прикриваш негативизъмЪт? Това да си лаком и дебел е взаимосвързано и естествено, освен ако не си горд собственик на глисти..  :P
Въпросите ми бяха съвсем други.. цитирам се. ;)
Цитат
  Значи ако правилно съм те разбрал, всички дето събират кактуси и са дебели са комплексари? 

А какви са тези дето постоянно избиват комплекси? 

Троле, извинявай, че ти насрахме темата!  :x :P

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #27 -: Януари 29, 2013, 02:58:19 am »
Ма как ще се извиняваш?!?!?! (rofl)
Това ми е специялитет!
Да накарам другите да ми спамят спама!
Добре си дошъл (handshake)!
Кле4о!
 (handshake)
Ша прощаваш, ма още не мога да збравя мъката ти в онзи трамвай след работа! Не се сдържай! Така ще се повредиш. Изпей им една ария, но веднага слез на следващата спирка, че бърза помощ е по-бърза от полицията, а се някой ща накисне. Мамка им.
 (nod)

Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #28 -: Януари 29, 2013, 01:43:13 pm »
Здравей Джони,
негативизмът не е глобално отношение (поне не и при мен - имам много среди и се отнасям към тях различно), а отношение към.
Съжалявам, че мисля за форума ти по този начин, но практиката си е моя и поуките от нея, също.

Неактивен kle4o

• Activity:
    0%
« Отговор #29 -: Януари 29, 2013, 02:37:03 pm »
Здравей Троле,
Твой цитат:
"Според мен, господа, целия проблем е, че някой, който се е занимавал 35 години с кактуси, се смята за нещо повече от тоз, дето се занимава от вчера. А единствено .... е виждал повече кактуси."
Мисля, че грешиш - С гледане от кучето касапин не става". Занимаването с нещо дава опит (ноу хау) и това прави разликата между Москвич и Мерцедес. Мисля, че ясно - един нобелов лауреат по физика знае за физиката повече от един гимназист и т.н.
Не може гледната точка да бъде -  няма значение кой, колко се е трудил, старал, пробвал - всички сме равни тук. Равни сме по регистрация и по нищо друго. Останалото е вътрешна потребност и аз нямам нищо против твоята - спами си на воля.

Кактус БГ

« Отговор #29 -: Януари 29, 2013, 02:37:03 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33