Виждам, че не съм бил съвсем ясен в обяснението на моите виждания.
Начи!
1. Едно семе за да покълне се нуждае от топло и влажно и нищо друго.
2. Кат покълне може да кара още ден два на собствени ресурси.
3. 3-4-5-ти ден като се опита да се вкорени още може да кара на самообслужване, но за туй време вече му трябва светлина.
4. После трябва мандажа да му се осигури и светло.
вследствие на тез философски виждания аз кво правя?
Тургам семето на една сълфетка, перлит, камъни, паничка и отдолу му сипвам вода, като го затварям в херметичен плик да не избяга водата и понеже нагрявам цялата система вдигам много влажноста и температурата в плика.
семето се спуква и почва да расте.
обикновено го изчаквам ден, два и го засаждам, пикирам в почва за стартиране на семена, която е омешана с перлит на вкус и не е много степана. оставям я рохкава. Тя се степва като полея отгоре. А одолу слагам вода богато и слагам пробилите семенца, добре ориентирани там.
След туй, светене му е майката и то в топла стая, а влажното е вътре в плика и нема де да избяга.
Аз, лично, ако видя , че сутринта не е кондензирало на найлона отгоре му досипвам вода и му качвам температурата.
Та е редно да кажа според мен, че аз ся ще почна седмата седмица как се занимавам с кактуси.
А и освен туй насях 3 или 4 мамиларии за контрола на Джордж. Казвам 3 или 4 щото не съм сигурен туй семе ли е или боклук. Толкоз са малки.