До тук наредих следният списък:
1. Каталожен номер - цифри до 999 999
2. Полеви номер - цифри до 999 999
3. Семейство - букви - до 100
4. Подсемейство - букви - до 100
5. Триб - букви - до 100
6. Род - букви - до 100
7. Вид - букви - до 100
8. Подвид - букви - до 100
9. Вариация - букви - до 100
10. Снимка - за сега 1
11. Произход - букви - до 100
12. Хабитат - букви - до 100
13. Възраст ?
14 Дата на придобиване - дата 01.01.2013
15. Придобит от - букви - до 100
16. Трудност на отглеждане ?
17. Светлина ?
18. Поливане ?
19. Субстрат ?
20. Присаден на - дата 01.01.2013
21. Активен период ?
22. Период на цъфтеж ?
23. Оптимални температури през активния период - градуси 9°
24. Минимални температури през периода на покой - градуси 7°
25. Минимални температури през периода на покой - градуси 7°
26. Бележки - букви до 255
-----------------------------------------------
доста полета станаха, та не знам как ще се показват всички при прегледа, но това ще го мислим като ги наредя.
Нека някой (примерно Миленка) ми попълни вида на данните които съм обозначил с ?, щото примерно на Възраст какво ще се въвежда? На колко години е бил като сме го взели или нещо друго, че иначе малко трудно ще стане програмата автоматично да смята към текуща дата възрастта.
Мерните единици за Светлина, Субстрат как ще се въвежда и какви ще са? Периодите как ще се въвеждат? от дата до дата пр. 01.01-03.03 или май-юни
Достатъчни ли ще са по 100 знака за нещата които съм означил /не че ще ги нося на гръб, но трябва да ги знам при задаване на първоначалната таблица. Ако ги сложа ненужно големи ще се получи по-голям файл с базата, но вие кажете/
За сега нека се концентрираме в уточняване на списъка от полета за обичайните кактуси, на по-късен етап ще сложа допълнителна функция в която ще се водят на отчет семеначетата.
С
John решихме, програмата да е безплатна за всички регистрирани членове на форума, за другите ще измислим цена

Подаръци и благодарности в натура ще се приемат без ограничение