Автор Тема: Саксии за кактуси  (Прочетена 56003 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен rjf

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 225
  • Activity:
    0%
Re: Саксии за кактуси
« Отговор #75 -: Декември 28, 2012, 05:55:39 pm »
спини,супер са саксийките как ти издържат нервите да не ги напълниш до сега,аз съм голям фен на подобни интересни не често срещани неща ако бяха у мен до сега охооо...
..И няма да спра,когато се уморя
..Ще спра, когато постигна целта си!!

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #76 -: Декември 28, 2012, 08:27:05 pm »
Саксиите са трепач! И за отвънка стават, и за перваза, квадратни един вид, да се нареждат компактно с кактуси вътре. Трудно се разбира колко точно са големи. Камъка варовик ли е - астрофитуми, ариокарпуси, турбинита и др. ще им се кефят много.  (y)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен zmei4o

• Публикации: 911
  • Activity:
    0%
« Отговор #77 -: Декември 28, 2012, 09:00:38 pm »
на мен ми прилича на пясъчник  :)

ето идейки

Source

Source

Неактивен rjf

• Публикации: 225
  • Activity:
    0%
« Отговор #78 -: Декември 28, 2012, 09:24:17 pm »
ихаа,първия вариант със стълбичките е уникален,много добро хрумване
..И няма да спра,когато се уморя
..Ще спра, когато постигна целта си!!

Неактивен vladimir124

• Публикации: 58
  • Activity:
    0%
« Отговор #79 -: Декември 28, 2012, 10:29:26 pm »
Идеите са супер. БРАВО!!!

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
« Отговор #80 -: Декември 29, 2012, 09:25:54 am »
7george , камъка прилича на варовик , но е много твърд и няма нищо общо по консистенция с обикновения варовик , който е мек и много лесен за обработка. А иначе саксиите са много малки и в тях би могло да се сложи малко кактусче с малко коренче . През лятото ако ми се занимава може да им сложа по някое дребно , бяло мексиканче  ;)
zmei4o , идеята с вертикално забитите плочници е оригинална. Може да забия няколко напролет :)

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #81 -: Декември 29, 2012, 04:15:16 pm »
С риск да ме сръфа някой, че снимката и въпроса са леко извън темата, запитвам: "Сял ли е някой кактус върху керемида и ако "да"-какъв е резултата?". Снимката, видно е и за неопитно око, е на Семпервивуми, но за тях това е "саксията", която съм им предоставил за битуване! Поздрави!

Неактивен p_dachev

• Публикации: 161
  • Activity:
    0%
  • НЯМА НЕПОСТИЖИМА ЦЕЛ ИМА СЛАБ ХАРАКТЕР
« Отговор #82 -: Декември 29, 2012, 06:35:29 pm »
Варовикът по долу най вероятно е от този който носят от Карлуково.Продава се по строителните складове,за алпинеуми и градински декорации.Моят алпинеум е от същия камък,имам серпемвивум от няколко години засят в него и се чувства много добре,и една опунция компреса засята във варовикова саксия от варовик типичен за лудогорската област.Има най разнообразни варианти на варовиците в България от меки до твърди,от бели до жълти.
НЯМА НЕПОСТИЖИМА ЦЕЛ ИМА СЛАБ ХАРАКТЕР

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #83 -: Декември 29, 2012, 08:15:06 pm »
аз много си падам по семпервивуми и обичам да ги сея навсякъде  :) даже съм заразила и мъжът си, докато кажа на глас, че ще посея на оградата на барбекюто, той на часа беше се погрижил да ги наслага с малко пясък между керемидите. Аз бих се погрижила и за малко почва да има  :D сега следя с интерес развитието им - много стегнати растения стават.

този ми е любимец, едно топченце насято в пукнатината на камък без да насипвам някаква почва, каквото е довял вятърът това се разраства и е по-окосмен от майка и  :)
« Последна редакция: Декември 29, 2012, 08:26:33 pm от Neli Maneva »

Неактивен Andromir Popov

• Публикации: 1064
  • Activity:
    0%
« Отговор #84 -: Декември 29, 2012, 08:29:17 pm »
Аз също имам семпервивум,но по скоро съм чувал,че се използва сока от листата му при болки в ушите.

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #85 -: Декември 29, 2012, 08:38:37 pm »
аз много си падам по семпервивуми и обичам да ги сея навсякъде  :) даже съм заразила и мъжът си, докато кажа на глас, че ще посея на оградата на барбекюто, той на часа беше се погрижил да ги наслага с малко пясък между керемидите. Аз бих се погрижила и за малко почва да има  :D сега следя с интерес развитието им - много стегнати растения стават.
Нели, на тоя дувар му приляга отвсякъде да има такива растенийца по керемидите! Ти ги разбираш тези неща (f). И аз ако имах такъв, задължително щеше да се "окосми" така! Поздрави!

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #86 -: Декември 29, 2012, 08:43:07 pm »
Аз също имам семпервивум,но по скоро съм чувал,че се използва сока от листата му при болки в ушите.
и аз имам такъв, баба ни лекуваше ушите когато бяхме малки  (nod) сега имам няколко вида и ной-косматият от тях тази есен ми го стъпкаха, докато режат една кайсия. Керин ми е показвал снимки на своите и ако наистина са неговите ще са една невероятна колекция.

Неактивен vagrantsf

• Публикации: 497
  • Activity:
    0%
  • СВОБОДА , РАВЕНСТВО , ПИРАТСТВО !
« Отговор #87 -: Декември 29, 2012, 08:55:04 pm »
Eто ги и Кокалянските Семпревивуми ( малко по-нагоре по пътя за Самоков , около Дяволския Мост популацийте са по мъхнати .. като с памук , страхотни са за скална градина  :

Неактивен asensy

• Група БЕК
  • Публикации: 1288
  • Activity:
    0%
« Отговор #88 -: Декември 29, 2012, 09:35:09 pm »

Semprevivum leucanthum или Алпийска роза (май и някакъв дебелец още беше) се използва за кожни болести, брадавици и прочее. А сокът на Aloe vera се капе в ушите.

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
« Отговор #89 -: Декември 29, 2012, 10:09:29 pm »
 Тука бая се отклоняваме от темата , ама както и да е ...
 Сокът от дебелеца има наистина всякакви приложения в народната медицина. Това , което е по - интересно да знаете е , че ако закъсате някъде по баирите в летните жеги и нямате вода , спокойно можете да дъвчете листа от семпервивуми - те утоляват жаждата /изпробвано  (:|/.
Те са много готини растения и аз като vagrantsf обичам да ги снимам из баирите. Ето няколко снимани в Сливенския балкан :

Преди време дори си бях засадил няколко на терасата . Обаче са не особено дълголетни растения и затова сега предпочитам да им се кефя из естествената им среда. Много са атрактивни по керемиди , камъни , всякакви причудливи саксийки / тук споменах темата  :D :D/, по огради , алпинеуми .....

Кактус БГ

« Отговор #89 -: Декември 29, 2012, 10:09:29 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33