А пък аз, Neli Maneva, си представям, как се опитваш да ме провокираш, да ме изтролиш един вид.
Ма нидей така. Аз съм тоз, дето тролва хората.

Много новак в занаята, много нещо, ма трябва да ги насърчавам. Един вид да проведа обучение и да създам школа.

Ям първи домати през септември на куково лято!

Обикновено е края на май, началото на юни и не спирам до октомври, ноември и накрая изкопавам най-малкия и го сплагам в голяма саксия... ама то си става трудно.
За да отгледаш плодороден домат, трябва да имаш здрав и силен такъв и да го туриш в неблагоприятна среда да се състезава. Най добри резултати дадоха домати засяни сред тревата, в голяма саксия:

но пък се наложи защита да му правя:

Тази година всичко е наобратно. Отначало нямахме дъжд и беше много студено, после изведнъж почна да вали и не спря до сега. и сега за първи път се стопли. просто всичко се развива месец, месец и половина по-късно. Имам жълти листа по голямото дърво! То си мисли че иде есен.
На някои от розите съм изрезал по два комплекта пъпки. Пуснат ги и застудее и те спрат.
Само едно мини ми пълни сърцето защитавал съм го срещу студ, но не съм му резнал едно листенце.

Туй са двете Безгрижни красавици. Те са за 2 зона и сега садени и досега трябваше да цъфтят щото сфащат 5-10 градуса като топло:

Това е нокаут розов, презимувал:

Това е моя много спецялен гербер, който мрази топлото и слънцето. Нормално имат три цвята, но тоз като го сложих на сянка и на студено, ей го:

Начи, аз се канех да направя нова площадка и градини от другата страна на къщата и тези мини-та трябваше да са първите цветя. Така са от месец, май.

Домати и ягодки:

И накрая - Африкански виолетки в Африкаааааа т.е. в къщи, вътре:

Това ми е цветната градинка отзад:

А туй е един общ поглед отпред:
Кактусите са за друг подфорум!