Автор Тема: За Градината  (Прочетена 72869 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен troll

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
Re: За Градината
« Отговор #45 -: Април 18, 2013, 04:06:48 am »
За кви баби говорите хич не разбирам?!?!?!?
Уважавам староста, ма не я харесвам в тенджера или в легло.
 (rofl) (rofl) (rofl)
А аз съм гледал рози тук и пак ще гледам. Щото ми харесват и ми е кеф.
Боря се да гледам всяка година същите рози, ма ако не може - всяка година нови!
Ходя и чета за рози и си виждам грешките в протекцията и всяка година ставам все по-добър.
Мисля, че догодина ще ги опазя всичките. Таз година ги опазих и разсадих, ма ще видим, де.
Голямата ми грешка е, че строях ега ти бункерите. Макар топлоизолирани, те нямаха собствено отопление за да се превърнат в парници или отопляеми оранжерии, всички рози дето увих с онуй бялото дето диша и се полива през него са оцелели таз година макар, че не съм строил дървени структури, които да са покрити с нам си кво.

А тез саксии служат да поседят розите вътре докато ги натураме дето трябва, щото иначе бяха така и аз не съм сигурен колко време ще изтраят.

А последния път като бях в Големия разсадник имаше кактуси:

Мислех да им предложа аз да ги зареждам, ма ще изчакам другата неделя!
 (nod)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #46 -: Април 27, 2013, 04:02:52 pm »
     Нормалните хора садят домати и чушки в градините си, аз - столетници :D. Ех, ако климата на североизтока позволяваше да зимуват на открито, заедно с лимони, лянове и прочие екзотики...

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #47 -: Април 27, 2013, 08:17:59 pm »

пръв неочакван цъфтеж...  (f)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
« Отговор #48 -: Април 27, 2013, 10:57:21 pm »
kade shte seesh domati ako slojish Agav4etata na gradina ? :P
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен NIKI

• Activity:
    0%
« Отговор #49 -: Април 27, 2013, 11:04:58 pm »
kade shte seesh domati ako slojish Agav4etata na gradina ? :P

Ще ядем агавета вместо домати :D Лютеницата от агаве била много вкусна (rofl) ;)

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
« Отговор #50 -: Април 28, 2013, 12:19:14 am »
Агаветата са супер ! И аз много ги харесвам. Само дето като станат по големи и няма как да се пренасят. Ще ги сееш ли направо в пръста или ще ти стоят в саксиите ?

Неактивен NIKI

• Activity:
    0%
« Отговор #51 -: Април 28, 2013, 06:20:41 am »
Агаветата са супер ! И аз много ги харесвам. Само дето като станат по големи и няма как да се пренасят. Ще ги сееш ли направо в пръста или ще ти стоят в саксиите ?
     Това, всъщност, е дилемата! Ако ги насадя в земята, ще "подлудеят" и наесен трудно бих ги преместил, а така все още ще имам контрол над тях (nod). Тук, за сефте тази година, са в двора на старата ни къща, който е доста по-голям от малката градинката на новата, където досега летуваха, но докато ги преместя на 30 метра ме изподраха здравата ;)...

Неактивен SPINY

• Activity:
    0%
« Отговор #52 -: Април 28, 2013, 11:19:18 am »
Агаветата правят мощни корени , които могат да счупят саксиите. Когато искаш да имаш хубави , здрави , големи агавета трябва да си се примирил с мисълта , че ще дойде момент , когато ще изпуснеш контрола върху тях . NIKI въобще не искам да ти давам някакви акъли и да ти се бъркам в работата , но тъй като наистина ми харесват се надявам да не се сърдиш , че се опитвам да ти кажа какво бих направил аз ако имах твоите условия  :) :)  Та аз бих сял ако не всички то поне две от тях директно в пръста и към края на есента /началото на зимата бих ги изкопал и внесъл  вътре по корен .... на пролет пак ..... ще станат огромни , много готини и би ми трябвало или сговорна дружина агаве повдига или багер... :D  ....или отопляема агавена оранжерия.  ;) А може би всичко си идва на място с течение на времето . Желая ти успех и радост в отглеждането на тези готини растения !

Неактивен NIKI

• Activity:
    0%
« Отговор #53 -: Април 28, 2013, 11:37:09 am »
Агаветата правят мощни корени , които могат да счупят саксиите. Когато искаш да имаш хубави , здрави , големи агавета трябва да си се примирил с мисълта , че ще дойде момент , когато ще изпуснеш контрола върху тях . NIKI въобще не искам да ти давам някакви акъли и да ти се бъркам в работата , но тъй като наистина ми харесват се надявам да не се сърдиш , че се опитвам да ти кажа какво бих направил аз ако имах твоите условия  :) :)  Та аз бих сял ако не всички то поне две от тях директно в пръста и към края на есента /началото на зимата бих ги изкопал и внесъл  вътре по корен .... на пролет пак ..... ще станат огромни , много готини и би ми трябвало или сговорна дружина агаве повдига или багер... :D  ....или отопляема агавена оранжерия.  ;) А може би всичко си идва на място с течение на времето . Желая ти успех и радост в отглеждането на тези готини растения !
     SPINY, няма как да се разсърдя на човек, с когото мисля по един и същ начин (handshake). Ти просто си единия процент, който наклони везните в полза на директното засаждане в земята :D. В сряда, когато приключи работната седмица, ще се заема с това! Единственото, което ме спираше, както писах преди, е това, че ще станат доста големи и трудно мобилни.
     По принцип съм голям привърженик на откритото отглеждане на такива растения, но...това е положението ;).
     Как са твоите "планински диваци"? Напъпиха ли вече? Поздрави!

Неактивен SPINY

• Activity:
    0%
« Отговор #54 -: Април 28, 2013, 11:54:56 pm »
NIKI , `планинските ми диваци` са върхът ! (rock) (rock) (rock)  Напъпват яко. Ето ги педиотата :

Ще се ходи там поне два пъти през май и още толкова през юни. Голяма фотосесия ще пада  (y)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #55 -: Април 29, 2013, 03:04:59 am »
Трол много харесва!
 (y) (y) (y) (nod)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #56 -: Април 29, 2013, 06:48:27 am »
NIKI , `планинските ми диваци` са върхът ! (rock) (rock) (rock)  Напъпват яко. Ето ги педиотата :

Ще се ходи там поне два пъти през май и още толкова през юни. Голяма фотосесия ще пада  (y)
(y)

Spiny - отдолу има ли поне малко почва все пак, или  ги дресираш да виреят на гол камък... само питам, баира си  е твой.  Тва в средата нигриспинуса ли е напъпил?
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен SPINY

• Activity:
    0%
« Отговор #57 -: Април 29, 2013, 11:10:00 am »
 7george , от ляво на дясно са строени в следния ред :
P. knowltonii SB304 San Juan Co.NM
P. simpsonii v.minor RP41, Chaffee Co.COL
P. simpsonii v. simpsonii RP110, Burntfork, Sweetwater Co. WY
Основното е камък. Имат си и малко пръст , но не е повече от 30-35 % /приблизително  :)/. Пъпки няма само десния / от Уайоминг/ , но за сметка на това е с най-буен растеж.

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #58 -: Април 30, 2013, 12:00:36 am »
Определено ми е неудобно да пиша след Спини за градини ...
Аз извадих всичко без кактусите и бучнах навън, а доматите покрих, щото то като е топло е топло, но като си е студено си е студено. Последното съждение е брилянтно...

Неактивен NIKI

• Activity:
    0%
« Отговор #59 -: Май 01, 2013, 12:23:57 pm »

Изпълваш душата ми с радост, SPINY! Очакваме следващите фотосесии с нескрито нетърпение!!!  (nod)(y)

Кактус БГ

« Отговор #59 -: Май 01, 2013, 12:23:57 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33