Автор Тема: Наши Присадки :)  (Прочетена 182777 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Лофопорко

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 94
  • Activity:
    0%
Re: Наши Присадки :)
« Отговор #45 -: Май 30, 2012, 02:27:19 pm »
Това е спирт за горене. Другия ми е много скъп!

Неактивен Лофопорко

• Activity:
    0%
« Отговор #46 -: Юни 15, 2012, 01:23:11 pm »
и лекинко си продължавам с присадките  (rock)

]:)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
Внезапно дойде времето за първата ми присадка
« Отговор #47 -: Юни 26, 2012, 08:19:09 pm »
Днес докато си поливах трънчетата забелязах че едно ашладисано което имам (Подарък от Макс  (bow) ) има някакво загниване в основата. ;( Веднага го разрових и видях една грозна картинка, която вие сте виждали със сигурност.

Без изобщо да му мисля веднага хванах прецизно режещият инструмент за какти-присадки който ми подари наскоро Митко (Bossos), безскрупулно и хладнокръвно направих първата си присадка в опит за спасение на дареното ми трънче! ;)

Стискайте ми палци да съм успял! ;) (y)

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #48 -: Юни 26, 2012, 09:34:15 pm »
хи-хи и тебе те въоръжиха и ти запалиха фитила, също като мен  ;) стискам палци да се получи присадката  (y)

Неактивен Лофопорко

• Activity:
    0%
« Отговор #49 -: Юни 26, 2012, 09:49:31 pm »
Леле ;)
И един гипс отгоре и няма мърдане!
Късмет и успех!

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #50 -: Юни 26, 2012, 09:57:09 pm »
Леле ;)
И един гипс отгоре и няма мърдане!
Късмет и успех!

Благодарско!
Синтията си беше бая тутмачеста, та без найлони (парафилм) нямаше никакъв шанс да остане залепнала за по дълго време.
Всъщност за колко дена става "слепването" при нормални условия точно при тази подложка?  (think)
И кажи и ти техниката с гипсирането, може пък наистина да е удачна!  (nod) (happy)

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #51 -: Юни 26, 2012, 10:23:34 pm »
Чак с гипсиране не (бъзкиа се  :P ) , но съм виждал и една мързелива техника с лепене с "Каноконлит" и съответните му чуждоземски аналози  :)

Неактивен Лофопорко

• Activity:
    0%
« Отговор #52 -: Юни 27, 2012, 11:00:11 am »
Шегувам се разбира се!
Слепването става веднага или за ден при съвсем младите.Нямам опит с присаждането на толкова големи семеначета в/у перескиопсис.Също като Галин Моряка ги слагам когато са на около месец след засаждане или тъкмо поникнали.Може би трудно ще се разбере дали или не е слепнала добре.А ,ако не станала как ще се разбере на време при такъв 'Кристо Явашевски' дизаин?

С каноколит не съм пробвал ,но четох няколко писания по въпроса.
Става и с кухненско прозрачно фолио.То също диша.Малко по-слабо от парафилма ,но диша.Това съм пробвал и работи!

Ето едно от ариота-та правено на 30ти Май (назад в темата) вече расте!Разбира се сега ,ако го изпържа на слънце ще замине затова чак догодина на тигана.Сега лека-полека на сянка и умерено поливане!

Успех!
Кефа е голям!
Повечко опити и ще си изработиш собствена техника спрямо твоите конкретни условия!
 (y) (y) (y)

« Последна редакция: Юни 27, 2012, 11:06:15 am от Лофопорко »

Неактивен Галин Моряка

• Публикации: 124
  • Activity:
    0%
« Отговор #53 -: Юни 27, 2012, 02:58:29 pm »

Ето едно от ариота-та правено на 30ти Май (назад в темата) вече расте!Разбира се сега ,ако го изпържа на слънце ще замине затова чак догодина на тигана.Сега лека-полека на сянка и умерено поливане!

един съвет, прави ги през септември / октомври а не през май. сега напрактика губиш целия сезон, а през октомври си е супер, зазимяваш ги и напролет директно на  (sun) . пробвал съм го работи перфектно.

Неактивен Галин Моряка

• Activity:
    0%
« Отговор #54 -: Юни 27, 2012, 04:31:00 pm »
преди няколко дни като се поразрових и намерих тия снимки, мисля че тука е мястото да ги покажа. става въпрос за едни и същи растения предимно сулкоребуции присадени на о. компреса набрана от двора. присадките са правени есента на 2010 и са зазимени, пролетта на 2011 са посадени в общия съд и ето го резултата една година по късно.  прекрасни цъфтящи растения, сега който иска може да си ги вкорени на следващата пролет и всичко е ок!  ;)
ето и снимките с датите на които са правени
07.05.2011

и една година по късно
27.04.2012

Неактивен Лофопорко

• Activity:
    0%
« Отговор #55 -: Юни 27, 2012, 05:37:31 pm »
Така е!
Съгласен,губи се сезона.
През септември при мен е влажно,влагомера показва над 65% .Точно през този период не стават защото гъбясват.Старая се да не ползвам антимикотични препарати и нъц.....,духалки няма как,
шанса да стане работата е по-висок лятото при завареното ми местоположение/изложение.Влага е!

Тези снимки са много красиви!
Жестоки са!
 (bow) (bow) (bow)

Неактивен Valyo

• Публикации: 446
  • Activity:
    0%
« Отговор #56 -: Юни 28, 2012, 10:40:56 am »
Да ,сезонът може да се губи, но за определени видове. При моите астрофитуми схемата е друга: сеят се края на март-средата на април; през май се прехвърлят на перескиопсис и средата на юни-на постоянна подложка. Докато дойде време да отиват да спят, вече са колкото грахово/лешниково/ зърно. При желание, мога да покажа снимков материал. :)
Valyo

Неактивен Лофопорко

• Activity:
    0%
« Отговор #57 -: Юни 28, 2012, 10:56:44 am »
давай снимките моля!

Неактивен Галин Моряка

• Activity:
    0%
« Отговор #58 -: Юни 28, 2012, 11:16:38 am »
Вальо знам ги твоите астрота... много са добри имаш направо уникални екземпляри  :) ако говорим за присадки на перскиопсис, няма как да загубиш сезона защото най късно на втората седмица след операцията присаденото растение тръгва да расте като лудо и на практика нищо не се губи. идеята ми беше за другите видове подложки  ;) . и все пак нищо не може да се сравни с перскиопсиса като подложка, ти поне си виждал моите растения и знаеш за какво говоря

Неактивен Valyo

• Публикации: 446
  • Activity:
    0%
« Отговор #59 -: Юни 28, 2012, 12:12:06 pm »
Прав си за перескиопсиса! Абсолютно! Тази година ми хрумна и друга идея, която вече съм приложил на практика и ..става! При присадка на семеначе върху перескиопсис, като стане време за прехвърляне върху друга подложка, вместо да правя втора операция, просто срязвам перескито 4-5 мм. под присадката и го вкоренявам. След това го засаждам в почва и хем растението не си личи, че е на подложка, хем и се храни от добра коренова система. Снимковия материал ще представя другата седмица, че отивам за риба :D
Valyo

Кактус БГ

« Отговор #59 -: Юни 28, 2012, 12:12:06 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33