...
ако кажа, че съм я вземала от къртичина от гора сигурно ще ми се смеете. Обаче се оказа, че при нас почвата си е такава песъчливоглинеста и просто където и да дълбаят къртиците все такова ще извадят на повърхността. ..
Нели, при следващото ми преминаване през Кубрат, ще си накопая един два чувала от вашата пръст..
Това съм се заканил и на Галин Моряка.. 
то и без друго през Кубрат само профуча. Другият път ще минеш не на отиване за морето, а на връщане, да си омаламощен и да ти се почива не да бързаш да се топнеш и осолиш. За варненската почва гарантирам, че ще ти хареса повече от нашата. Като си говорим за почвени смески и като се каже, че една част градинска почва, незнам колко части листовка, пясък и камънак, аз правя моите смеси без градинска почва

и без друго като копаем листовката от гората набираме и от по-долният слой на почвата и ми се изравняват нещата

Това лято като си ходихме на село /на Калиакра/ ми се искаше направо от нивата да си напълня един чувал чернозем. Песъчливо, пропускливо и може да не му се добавя и листовка даже. Ама нямах място в колата от камънак. Късно есента се каним да отидем за риба и тогава ще си взема един чувал да си напълня