Автор Тема: Субстрати за кактуси  (Прочетена 105811 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
Re: Субстрати за кактуси
« Отговор #75 -: Май 16, 2012, 07:16:05 pm »
moje da se pravi pory4ka pri nego ili trabva da se hodi do plovdiv ? ili samo na teb prodava ? :P
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #76 -: Май 16, 2012, 07:29:56 pm »
moje da se pravi pory4ka pri nego ili trabva da se hodi do plovdiv ? ili samo na teb prodava ? :P

Предполагам, че ще се навие да праща по куриер. Който има интерес, да ми свирне да му метна телефона. (дано не го объркам като преди..   :$:P)

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #77 -: Май 16, 2012, 09:48:19 pm »

Не искам да ви убивам ентусиазма, но ...

До колкото си спомням човека има магазинче за консумативи, аксесоари и т.н. свързани с терариумите. Миналата година категорично отказа да се занимава с пакети и куриери. Колегите и колежките от един цветарски форум си организираха обща поръчка и един от тях докара с микробусче цялото количество в София. Там те си го разпределиха. 
Ние, кактусистите, миналата година имахме на разположение Краси / Симира / от Пловдив. Той се нагърби със задачата да изпрати по пощата, по влака, и по автобусите лава и пемза на доста от нас.
Не виждам кой от нас тази година ще се занимава с това. Така че лава и пемза ще имат само тези които се разходят до Пловдив лично. 

Дано да се окажа лош пророк, и човека да ни удиса на акъла. Ако все пак откаже да изпраща по десетина литра лава на всеки по отделно може би ще се навие да изпрати на един адрес сто, сто и петдесет / а може и повече /  литра, а след това човека живеещ на този адрес разпрати на останалите кой колкото си е поръчал.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #78 -: Май 16, 2012, 10:03:59 pm »
Важното е, че ще има лава и пемза в Пловдив. ;)  (y) В началото на следващата седмица ще се чуя пак с него и ще разпитам за условията му за доставка извън Пловдив. Иначе наистина за 5-10 литра лава или пемза няма кой да се навие да праща по куриери.

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #79 -: Май 16, 2012, 10:06:37 pm »
A клиентите му пък нама да се навият да му станат клиенти  (devil)

Вместо да почитат и да се стремят да увеличат клиентите си много родни пишман-търговци мислят, че клиента с нещо им е длъжен и трябва едва ли не той да се бори за благоволението на търговеца да му продаде (не подари) нещо си.   (n)

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #80 -: Май 17, 2012, 09:27:16 am »

Хубаво е клиента винаги да има право. Особено когато си клиент. Само че още иезуитите са го казали - " Целта оправдава средствата ".  Когато имаш едно ограничено количество стока което така или иначе ще се продаде сравнително бързо за какъв дявол ти е да се занимаваш с пакети и куриери заради една шепа любители на кактуси. Още повече че става дума за обемна и тежка стока с малка търговска надценка. Тоест печалбата е толкова малка че не оправдава средствата / труда / за нейното постигане. 
За това в случая аз не обвинявам човека.  Все пак той има магазин за терариуми и доставката на субстрат за кактуси не е основната му дейност.

Ако реши да изпрати добре. Ако реши че не му е изгодно ще трябва да се разходим до Пловдив. Все пак по-добре до Пловдив отколкото до Везувий, макар че втората дестинация лично на мен ми е по-интересна. 

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #81 -: Май 17, 2012, 09:41:08 am »

... Когато имаш едно ограничено количество стока което така или иначе ще се продаде сравнително бързо за какъв дявол ти е да се занимаваш с пакети и куриери заради една шепа любители на кактуси. Още повече че става дума за обемна и тежка стока с малка търговска надценка. Тоест печалбата е толкова малка че не оправдава средствата / труда / за нейното постигане. ..

Много точно казано. Който е на зор ще намери начини.  (happy)

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #82 -: Май 17, 2012, 10:53:21 am »
Мисля че бъркате хората единия има магазин за растителни препарати и материали, а другия от акваристките форуми с логото на "Теарариум Пловдив" му е приятел.   Миналата година след като г-на който внасяше големите разфасофки и пускаше по различните цветарски форуми съобщение да заявим какви количества бихме желали още преди да ги внесе, за да знае от кое колко да внася се направи на разсеян за няколко месеца след като внесе и въпреки актуализираните цени не изпрати нищо, като с 2 месечно закъснение на последния ми мейл каза, че му представлявало излишно усилие да праща по пощата и само с куриер щал да прати 40-кг (нищо че половин година преди това изрично го бях поломилил да изясни въпроса с транспорта) се отказах от всякакво пазаруване от него.  Смятам, че много неправилно се отнася към клиентите си, за които привидно драпа пращайки много съобщения във всевъзможни форуми, а после се оказва, че не цели продажба на дребно.  Много съжалявам, но не съм разбрал все още да има форуми на търговците на едро с инертни материали или те масово да следят и да си попълват складовите наличности от оферти пуснати по цветарските форуми.
А за няколкомесечното мълчание на въпроса за транспортирането какво да кажа-  зададох въпроса с транспорта още, като завявахме кой какво ще иска преди да бъде внесено, после след като беше внесена стоката отново си потвърдих поръчката...   поръчката като поръчка беше приета, но забавена с 2 месеца и без отговор защо, чак като запитах за 3-ти пък какво става си каза г-н търговеца, че няма да праща по пощата.
Добре съгласен съм- не му се занимава излишен труд е, ама защо не го обяви 6 месеца преди това когато спамеше по форумите с искане да му заявим количества и когато още тогава го бях запитал за това и после в офертата си отново го питах?    Аз лично изобщо нямаше да заявявам нищо нито да искам да купувам, ако беше си изложил всичките условия по продажбите на тези "скъпоценни" камъни още в началото, когато пускаше ориентировъчните оферти по форумите.
В последствие намерих приятеля му с терариума по съобщение в акваристки форум и през него си купих 20-тина кила лава и пемза. та това са две различни лица не са един и същи субект... въпреки, че са приятели най- вероятно, а може и да са съдружници.
Та се съмнявам сериозно да успеят да пласират биг- баг от 1 кубичен метър само от посетители на място в Пловдив.   А с куриер над 20-30 кг/литра цените стават соленки.

Неактивен GaBOSS

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 135
  • Activity:
    0%
  • Кактузар
    • НеСиПрав
« Отговор #83 -: Май 17, 2012, 05:36:16 pm »
Важното е, че ще има лава и пемза в Пловдив. ;)  (y) В началото на следващата седмица ще се чуя пак с него и ще разпитам за условията му за доставка извън Пловдив. Иначе наистина за 5-10 литра лава или пемза няма кой да се навие да праща по куриери.
Така и така почти през Пловдив минавам за Троян, ако се свържеш с тоя преди 24-25 май, както ти предложих и преди,  мога да мина да ти взема някое чувалче. /но иначе да ходя да взимам от Пловдив и да пращам по куриер - не ми се занимава :) /
Дегустирам ракия по домовете с материали на клиента.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #84 -: Май 17, 2012, 06:54:09 pm »
100% ще се възползвам от теб!  (beer)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #85 -: Май 22, 2012, 08:07:44 pm »
След препрочитане на статии за отглеждане на ариокарпуси, и снимки на хабитатите които обитават, аз реших да спретна една смеска за мойте нови варненчета. :) Тайната рецепта е съставена от три равни части на лава, пемза и балабанска глина и една шепа едър пясък.  (y)
Очаквам вашите коментари и забележки!  (y)

Неактивен Andromir Popov

• Публикации: 1064
  • Activity:
    0%
« Отговор #86 -: Май 22, 2012, 09:01:17 pm »
Джони в тая смеска,ако нищо друго няма какусите ти ще умрат от глад.Става за някои видове ,но много малко.

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
« Отговор #87 -: Май 22, 2012, 09:29:57 pm »
Ariocarpusite se kasvat "qdqsht kamani " 4ehite samo s kamyni gi gledat , no nqma pemsa , nito glina balckaska  . ne pomnq imeta , Shist moje be ..Kogato pomnq shte pishe :P

edno neshtu e siguren , nqma da umirat ot poluvaneto :P

eto na kakvo prili4a tqhna substrat 

kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен Andromir Popov

• Публикации: 1064
  • Activity:
    0%
« Отговор #88 -: Май 22, 2012, 09:39:02 pm »
Ако е само за ариокарпуси добави и зеолит

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #89 -: Май 22, 2012, 09:43:01 pm »
Ако е само за ариокарпуси добави и зеолит

Знаех си, че нещо съм пропуснал!  :$ Ще добавя и ще ги пресадя!  (y)

Кактус БГ

« Отговор #89 -: Май 22, 2012, 09:43:01 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33