Мисля че бъркате хората единия има магазин за растителни препарати и материали, а другия от акваристките форуми с логото на "Теарариум Пловдив" му е приятел. Миналата година след като г-на който внасяше големите разфасофки и пускаше по различните цветарски форуми съобщение да заявим какви количества бихме желали още преди да ги внесе, за да знае от кое колко да внася се направи на разсеян за няколко месеца след като внесе и въпреки актуализираните цени не изпрати нищо, като с 2 месечно закъснение на последния ми мейл каза, че му представлявало излишно усилие да праща по пощата и само с куриер щал да прати 40-кг (нищо че половин година преди това изрично го бях поломилил да изясни въпроса с транспорта) се отказах от всякакво пазаруване от него. Смятам, че много неправилно се отнася към клиентите си, за които привидно драпа пращайки много съобщения във всевъзможни форуми, а после се оказва, че не цели продажба на дребно. Много съжалявам, но не съм разбрал все още да има форуми на търговците на едро с инертни материали или те масово да следят и да си попълват складовите наличности от оферти пуснати по цветарските форуми.
А за няколкомесечното мълчание на въпроса за транспортирането какво да кажа- зададох въпроса с транспорта още, като завявахме кой какво ще иска преди да бъде внесено, после след като беше внесена стоката отново си потвърдих поръчката... поръчката като поръчка беше приета, но забавена с 2 месеца и без отговор защо, чак като запитах за 3-ти пък какво става си каза г-н търговеца, че няма да праща по пощата.
Добре съгласен съм- не му се занимава излишен труд е, ама защо не го обяви 6 месеца преди това когато спамеше по форумите с искане да му заявим количества и когато още тогава го бях запитал за това и после в офертата си отново го питах? Аз лично изобщо нямаше да заявявам нищо нито да искам да купувам, ако беше си изложил всичките условия по продажбите на тези "скъпоценни" камъни още в началото, когато пускаше ориентировъчните оферти по форумите.
В последствие намерих приятеля му с терариума по съобщение в акваристки форум и през него си купих 20-тина кила лава и пемза. та това са две различни лица не са един и същи субект... въпреки, че са приятели най- вероятно, а може и да са съдружници.
Та се съмнявам сериозно да успеят да пласират биг- баг от 1 кубичен метър само от посетители на място в Пловдив. А с куриер над 20-30 кг/литра цените стават соленки.