Там където растат повечето кактуси в естествена среда почти няма други или недай си боже листопадни дървета. Според мен с листовката ще си вкараш само излишни патогени, гъби, червей и прочие.
Но, може спокойно да не ми вярваш, защото съм нов кактусар. 
Мислиш ли, хм

?! Пешо, аз съм наслагал кактусите си във всякакви "субстрати". Всяка партида придобивки са в различна почва, просто защото ме мързи да си направя повече количество, пък и все нещо свършва. Експериментирам, независимо дали ще плача или ще се радвам през времето, в което те ще се развиват или ще мрат! Това с листовката е стар спор - сам виждаш, едни я отричат, а други - напротив.
Като цяло съм съгласен с тебе, но тъй като не съм вещ в отглеждането на кактусите и все гледам да нацеля рецептата без доктор, пробвам различни начини, воден единствено от желанието за красиви и здрави кактуси. Не рина пари с лопата, та да мога да се сдобивам по всяко време с нови растения и за това им слагам неща, които съм чувал и чел, че са ОК за тях.
Само ако имаше точна рецепта за субстрат...
А ти стига се слага край новите кактусари, щото вече надмина и старите

Щом нещата се случват безпроблемно при теб, при твоя начин, значи рамката е размита отдавна...
P. S. Поздравления за новия кактинеум! Много ми се хареса! Също и за пълната нова оранжерия