7george и el pistolero, благодаря ви за отзоваването

. Ако е удобно ще помоля за още малко съдействие. Кактусът ми е жив!!! Прекрасно е!!! Обаче какво му умира тогава?! Как така да му тегля ножа бе хора, сърце не ми дава, пък и ръката ми трепери

. Т.е., моля да ми обясните, ако имате възможност, как да разбера коя част от него е умряла и съответно каква е манипулацията. Какво се отрязва? После пресажда ли се и как се полива? Кактусът ми има кафяви петна от едната страна, които постепенно се спускат надолу към коренчето Виждам по снимките, че хората отрязват хоризонтално кактуса. ( Ужасяващи снимки, криминология учих, но така не съм се вцепенявала.) Ако пусне ново връхче/ разклонение какво да правя с кафявата част? През лятото когато беше на директна слънчева светлина наистина малко синееше на цвят. Сега е прибран вътре. След като е пострадал кога пак мога да го извадя навън, а също и ако се наложи да се отреже част има ли значение кога да се изнесе навън?
Може да не е цвете, ама ми е скъп като такова

. Сега ще опна и една бодлива тел около саксийката му, че да не го пипат без мое позволение!