да ти имам аз на тебе позапуснатата колекция 
А бе позапусната е меко казано, просто растенията ми са държеливи. Сега като ви разкажа сигурно ще ме оплюете, ама к'во да се прави. Във един момент от живота ми, преди 15-16 години, рязко загубих интерес към кактусите и спрях да полагам за тях каквито и да е било грижи освен поливане през лятото и прибиране през зимата, на сухо и доста студено /понякога около нулата/. Растенията, които виждате в тази тема не са пресаждани от 19 години. Даже имам един Ferocactus glaucescens, който оцеля на дъното на една саксия, без какъвто и да е субстрат повече от 15 години. Беше си пуснал коренчета и нещо смучеше от пластмасата. Сега е насаден де и видимо дава признаци на събуждане.
По въпроса за терасата - за щастие е на първи етаж над партер. При една буря ми беше отвяло половината растения на двора, включително и ацтекиума, дето го спряга Нели. Като резултат обаче се научих да правя присадки, защото се беше откъртил от подложката. Също така, при падането, върховете на един G. Cardenasium и на някакъв Ferocactus се увредиха и растенията пуснаха издънки.
Снимката е зле, просто да имате представа как е станало това с бурята.