Е как да не стават? Стават разбира се. Можеш да си светиш с тях. Ама не зная дали ти прави впечетление едно нещо: Фенерчетата със светодиоди имат по 9-15-21 светодиода. Ти виждал ли си фенерче с крушка с нажежаема жичка или халогенно дето има 5-6 крушки? А и на автомобилите турат за светене лед навсякаде само не за дългите светлини, а и за късите де. Аз си мисля, че би било добре да се сменят прожекторите по стадьоните с ЛЕД лампи с цел по голяма икономия, а и може да се изкрънка некоя програма от ЕС.
С което какво искам да изтъкна, че светодиодите са маломощни като източник на светлина. Все ни навират лумен пер ват параметъра. той за добрите класически крушки е около 15(т.е. 100 вата крушка свети 1500-1600 лумена), а при съвремените диодни лампи е около 100-110 т.е. за всеки похарчен ват свети 6-8 пъти повече. Обаче в магазина най-голямата ЛЕД крушка е 17вата и свети като 75 вата т.е. около 1100 лумена. струва 27+ КАД и като туриш таксите ей ти 31+ долара. ДРугия виц е трайноста им, откадето се получава голямата икономия.
В случая с ЛииВали говорим за лента, което е друг майтап, от гледна точка на люпилника, щото мощноста е такава, че за докараш светимост трябва да наредиш доста ленти. Даже може да ти се наложи да ги наредиш във вдлъбната повърхност за да докараш светлинно налягане на единица площ. За мангите даже не отварям дума.
В момента CFL и класическите флуоресцентни лампите нямат конкуренция като основен осветител. Човек може да се излигави с някоя УВ лампа а или б или черна светлина и един куп други щуротии.
Аз пускам на семките Вагнер и досега квот съм сложил е покълнало.