Автор Тема: Осветление, отопление... редосеялки и други джаджи  (Прочетена 145130 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
Re: Осветление, отопление... редосеялки и други джаджи
« Отговор #60 -: Ноември 13, 2012, 08:44:23 pm »
...
Плексиглас можеш да намериш в някоя фирма която се занимава с изработването на рекламни пана.
Иначе при нас имаше една фирмичка с пет квадратни метра магазинче която предлагаше такива по " екзотични" материали включително и плексиглас. Скоро не съм минавал през индустриалната зона, и не знам дали са оцелели в кризата.  Мога да се разходя да проверя дали още съществува, и ако я има дали продава плексиглас по размер, или трябва да се купи цял лист.

Добро подсещане, Склери!  (y) Обадих се на един приятел който се занимава с реклама и утре на пладне съм при него да мерим и режем.. ако не намерим парче 80 х 40 см ще пиша пак тук.  (y)

...
На Бриколаж-а и на Баумакс сещам се че имаше плоскости плексиглас. Има известни недостатъци този материял: лесно се драска и струва пари. Ако ми дадеш размер (1,7х0,7м няма да ти изпълня) може да питам в магазина, дали режат на размер или продават цели плоскости и каква е цената

Ако утре на пладне ти звънне телефоня да знаеш, че не съм успял да намеря в наше село. Размера е 80Х40 см.  (y)

Благодарско и на двамата за желанието да ми помогнете да си гледам остъклен новиот люпилник!  (bow)

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
Mitko pri men tuk ne rqsat plexiglas v Nito edin magasin shtoto ne moje da prodavat otpadatsi. moje da rejat samo ako kupish tsqlo par4e. tuk beshe pove4e ot 200 lev edno par4e.
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

guest8

• Гост
« Отговор #62 -: Ноември 13, 2012, 09:04:17 pm »
Mitko pri men tuk ne rqsat plexiglas v Nito edin magasin shtoto ne moje da prodavat otpadatsi. moje da rejat samo ako kupish tsqlo par4e. tuk beshe pove4e ot 200 lev edno par4e.
прав си, но ми се струва, че преди две седмици видях парчета в Бриколажа (1м.х0,5м.)
на Джони бих му препоръчал все пак някой фитолампа да си сложи в детското, нещо от рода на Sylvania Gro Lux, преди десетина дена пазарих няколко - 9 лв. пурата 18w

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #63 -: Ноември 13, 2012, 09:12:34 pm »
...
прав си, но ми се струва, че преди две седмици видях парчета в Бриколажа (1м.х0,5м.)
на Джони бих му препоръчал все пак някой фитолампа да си сложи в детското, нещо от рода на Sylvania Gro Lux, преди десетина дена пазарих няколко - 9 лв. пурата 18w

И метър на петдесет ми върши работа :) Знам как се реже плексиглас на размер. Направо вземи едно парче.  (y) (y)
Точно такива тръби съм приготвил T8 Silvania GRO-LUX :) НО, ако случайно минаваш наблизо до лампите вземи ми още три, да си имам и за следващата секция.  (y)

А това е четвъртата ламба която мисля да сложа - Ferplast TROPICAL LAMP T8 18W -лампа UV-B 5% 18W 60см.

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #64 -: Ноември 13, 2012, 09:32:56 pm »
Джони, погледни в ей тоя онлИне шоБ на фирма Микро Асу, специализиран за тези изделия, ето я секцията за плексигласа:
http://www.microasu.com/commerce/index.php/cPath/96

Преди години, като си правех капак за акварЮма дълго време се ровех по акваристки форуми з ада подбера правилният материал, който да е различен от ПДЧ, шперплат, фазер и други подобни дървено-хартиено-лепилни смеси.
Тогава разбрах за материала "разпенено ПВЦ" крои се и се реже лесно с макетно ножче, на местата потенциално податливи на огъване подсилих с лентички от същия материал, а свързването е супер лесно с пвц лепило 'Бизон' или друго препоръчано за тези материали.
Аз не пазарувах от онлайн шопа, защото с еоказа, че имат магазин в Бургас и си взех нужната квадратура под формата на 2 парчета, които ми отрязаха на място и платих само парчето което ми трябваше, а не цял лист.  От там си взех и ПВЦ фолио с което облепих за разкош  :D
Ето и секцията с плоскостите разпенено пвц, ако на някой му притрябва да си прави капак на аквариум или да си изгради люпилник изцяло от този материал:
http://www.microasu.com/commerce/index.php/cPath/101

А ето го и корпоративния сайт на фирмата, който е по- представителен от по- горните линкове към електронния им магазн: http://www.microasu.com/index.htm
Около Троян най- близкият им офис е чак в Плевен.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #65 -: Ноември 13, 2012, 09:37:29 pm »
Пистолеро, много ценна информация ни даде!  (y) 1+

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #66 -: Ноември 13, 2012, 09:45:20 pm »
Ха, сега видях, че и Джон е взел от тия шини за пури от кучата марка Вито.  Стискам палци поне половината да изкарат зимата... и ако случайно откриеш какъв им е проблема (по платката какво гърми най- често)  да ми кажеш, че имам тука 7-8 такива еднодневки спрели внезапно.
 Около 10 броя за 3 години съм си купил и имам здарви само 2-3. За сравнение от 3 Гро лукса за това време само един си замина едва тази пролет т.е.  на една лампа поне по 2-3 шини си приготви или просто следващия път си вземи не този тип 8) 
Аз ги вземах, защото ми бяха евтини по 4-5 лв, ама като сметнеш, че ако трябва поне 2-3 да смениш за 2-3 години, май по- добре да дадеш 10-15 лв за по- стабилна шина или направо 20-25 лева за цяло тяло за окачване на таван в което има вграден и отражател.

Неактивен bricki

• Публикации: 444
  • Activity:
    0%
  • новобранец ;)
« Отговор #67 -: Ноември 13, 2012, 10:02:17 pm »
Ха, сега видях, че и Джон е взел от тия шини за пури от кучата марка Вито.  Стискам палци поне половината да изкарат зимата... и ако случайно откриеш какъв им е проблема (по платката какво гърми най- често)  да ми кажеш, че имам тука 7-8 такива еднодневки спрели внезапно.
 Около 10 броя за 3 години съм си купил и имам здарви само 2-3. За сравнение от 3 Гро лукса за това време само един си замина едва тази пролет т.е.  на една лампа поне по 2-3 шини си приготви или просто следващия път си вземи не този тип 8) 
Аз ги вземах, защото ми бяха евтини по 4-5 лв, ама като сметнеш, че ако трябва поне 2-3 да смениш за 2-3 години, май по- добре да дадеш 10-15 лв за по- стабилна шина или направо 20-25 лева за цяло тяло за окачване на таван в което има вграден и отражател.

Напълно подкрепям!  (y) И аз имам няколко бракувани  :@
Джони, четворката може да ти е широка за този люпилник, но двойката става :)
Тук намерих за 28лв с отражатели и от тях си взех  (rock)
И мисля с една Гролукс и една обикновена пура да пробвам  ;)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #68 -: Ноември 13, 2012, 10:51:28 pm »
 ...

Хех.. няма ефтино и хубаво.  :D Избрах нарочно тези, заради липсата на дросел и по-малкото отделяна топлина. Като чуя за платка, се сещам за времето преди повече от 25 години, когато изкарвах по някой лев от ремонти на тИливизори и кас'тофони. Вероятно ще ми отнеме от 2 до 5 минути да разбера къде дефектират, ама едва ли ще ми се дохваща поялника.. :D Предполагам, че причината е в охлаждането на някоя от активните части.. и носи ремонт на 100%. Хех.. абе зимата иде, нощите дълги.. да не се заричам, ама ако не мога да им надделея ще си ги ремонтираме. ;)

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #69 -: Ноември 13, 2012, 10:56:14 pm »
Аз се съмнявах в едни кондезатори (по- едричките), ама нямам апаратура да замеря, ако знам кво е като нищо ще рециклирам 7 шини с калайджийския колофонизатор  (devil)
Иначе на проба- грешка ремонтирах и аз едни Респроми и Електрони, докато не заварих една отвертка на платката на единия и не ме шибна искра от остатъчно напрежение от кинескопа на друг  :D

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #70 -: Ноември 14, 2012, 07:24:35 pm »
Ето, че днес успях да спретна първото люпилно отделение. :) Груб монтаж на стени и ламби. Оставих го 20 см висок, като ако се наложи ще подлагам по парче фибран отдолу. ;)

Бургас докладва, че вече имам панорамно плексигласово стъкло!  (party) (dance) (y)

guest8

• Гост
« Отговор #71 -: Ноември 14, 2012, 07:46:21 pm »
Бургас докладва, че вече имам панорамно плексигласово стъкло!  (party) (dance) (y)
имаш, всичко имаш ти
близнах го с език - доста е солено  :@

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
« Отговор #72 -: Ноември 14, 2012, 07:50:58 pm »
Честито Кмете! Прибави де яйцето да се люпим пиленцето!  (d)

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #73 -: Ноември 14, 2012, 08:54:30 pm »

Като гледам цялата машинария се оформя учудващо добре.  Евала.

И пак в типично мой стил да намеря малко махна. / За младите и незнаещи чужди езици махна = кусур / на литературен български - недостатък /

На снимката не се вижда добре, но капака над лампите не бива да е от фибран. Топлината намаля силно к.п.д - то на лампите което води до намаляване на и без това недостатъчната осветеност. За това най-добре отгоре за капак опъни едно алуминиево фолио като направиш в него няколко вентилационни ивици. / Моят капак е от три ивици огледало като между тях има по половин сантиметър отвор за проветряване.  / 

Иначе височината е добра. Винаги можеш да повдигнеш малко дъното, а тази височина ти позволява вътре да сложиш и по-големи цереусовидни семеначета.

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
koga shte merish kolko gradusa stava vytre ? malko testove :P
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Кактус БГ

« Отговор #74 -: Ноември 14, 2012, 10:03:10 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33