При проблем с недостатъчна температура в люпилника, може да се добави една фасунга за нощна лампа и да се завие една 25 ватова крушка с нажежаема жичка- със сигурност ще отделя толина

Аз така съм направил в моя люпилник с двуканалното ми термореле. Вечер таймера спира осветелението, а то е единствения фактор, който нагрява през деня и стига температурата до 36- 38 градуса (затова единия канал на релето спира осветлението при достигане на 34 градуса и се включва отново при спадане до 27).
И така вечер темературата в люпилника рязко почва да спада до изравняване със стайната, която е около 17 грауса. Обаче съм вързал за втория канал на релето да се включва при падане до 18 C и да се изключва при диостигане на 22 С, фасунга с крушка с нажежаема жичка за нощна лампа от 25 ватовите, може и 40 ватова, но прекалено бързо ще нагерее и става дискотека с чувствителността на релето, което почва да включва и изключва по 5 пъти на минута.
Сега се сетих, че май е време да извадя люпилника от гардероба и да започна да му търся подходящото работно място за тази зима - чешките семки ще идват, както и залежалите ми непосети семена от миналата година

П.П. В старни от темата з алюпилниците, но все пак откъм температура засяга малко- от сетите ми преди 2 месеца семки на слъчнева светлина в почти херметични кутийки, които все още са непроветрявани имаше няколко вида (3-4) непокълващи маиларии от по- редки видове, е сега при липса на слънце, хладни температури и след 2 месеца киснене, те обратно на логиката да мухлясат и изгният, си пуснаха по някое семеначе, само от единия вид упорстват все още, но мисля че и те ще подддадът