Автор Тема: Психологията на един български кактусист  (Прочетена 16495 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
Re: Психологията на един български кактусист
« Отговор #15 -: Декември 14, 2013, 09:21:42 pm »
..
 "Ако всички бяха кактусари - колко прекрасна щеше да е земята ни, а ?"
Та си помислете по това ... ;)

П.П Сега някой да не вземе да се обиди  (n) Ако да, то да прочете отново темата и раздела.

(clap) Мда.. и аз още в самото начало съм се самоопределил като кактусар! ;) Мислих много преди да реша, де.. какъв точно етикет да си лепна, ето и вариантите които обсъждах сам със себе си:

1. Кактусател - почти като писател, ама на мен не ми хареса. ;)
2. Кактусач - може да се спряга с орач, копач, сеяч.. че и с ебач.. мислих много, а по късно почнах и да сея.. ;)
3. Кактусител - като Спасител на плажа.. пърдон на кактуси и кактусарки. ;)
4. Кактусорист - от тракторист.. - и тва не мо хареса де. ;)
5. Кактусьор - тук, много мислих, защото от периода 1991-2011 година се водех с професия пресьор на хидравличен шприц. ;)
6 и 7. Кактучител и кактуратор - те направо го отхвърлих. ;)
8. Кактухлотрошач - от тоз момент се отказах да троша тухли и открих лавата и пемзата.
9. Кактусианец - но се сетих, че съм землянин
10. Кактуземец - и тук мислих много,  но реших, че ще ставам кактусар!  (y) (d)

Неактивен practicar

• Списващи
  • Публикации: 225
  • Activity:
    0%
    • flickr
« Отговор #16 -: Декември 14, 2013, 09:34:20 pm »
 (rofl)  (y)  (y)
Когато имаш нужното и не дадеш необходимото оставаш с нищото и чак тогава разбираш колко малко е трябвало да дадеш.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #17 -: Декември 14, 2013, 09:45:17 pm »
..
Не се сърди, но не смятам, че "любезно общуване между възрастни" е възможно във форум.
Не мисля, че тук има много хора с мнение и може би затова си мислиш, че съм "обясняващ".
Ако не го питат, човек е по-добре да си мълчи. Дали може да има мълчалив форум е друга тема.
..   

Интересна гледна точка за образован кактусист, който вероятно е чел и библията на Иван Хаджийски. ;)

От моята гледна точка тук има много хора с мнение и то не защото и Клечо изказва мнението си. Между редовете на цитираното по-горе аз виждам и съвсем други неща.. интересно ми е дали само аз го забелязвам.  (rofl)

А това за устата го зная от моята баба, тя беше доста остроумна женица, нищо че беше неграмотна. Та тя така викаше.. "Ако едни уста не могат умно да говорят, най-добре е умно да си мълчат."

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
« Отговор #18 -: Декември 14, 2013, 09:46:37 pm »
Интересно , не си спомням да съм обидил някого в този форум.
А изразиш ли мнение различно от всеобщото ох-кане и ах-кане ставаш комплексар и социопат едновременно.
Всъщност, психоанализата е доста сложна материя , Джони.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #19 -: Декември 14, 2013, 09:49:45 pm »
Интересно , не си спомням да съм обидил някого в този форум.
А изразиш ли мнение различно от всеобщото ох-кане и ах-кане ставаш комплексар и социопат едновременно.
Всъщност, психоанализата е доста сложна материя , Джони.

:) Спини, никой не казва, че си обидил някой. ;0 (y) А за охкането и ахкането си прав. (y) По-добре е без тях.. ;)

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #20 -: Декември 14, 2013, 10:06:03 pm »
Вилнеят някакви нови щамове на грипни вирОси, викат им "шаблониране", "етикетиране" и "социогрупиране".  Критериите за точно диагностициране са неясни, лечението също ;)
Манията за вкарване в коловози и шаблони има ли си официално название, включващо ПАТИЯ?

А иначе дали са социопатки, социофитки, ако ще и социопапагали да са кактусарите, цветарите, акваристите, лекарите, автомобилистите, адвокатите, политиците, журналистите, писателите и машинистите, това май е нужно да се изследва и опише от квалифицирани люде, имащи нужните знания, ценз и безпристрастен, и обстоен поглед и анализ, почти както при описването, систематизирането на безброй таксономични родове и видове според някоя система, налагана от някои като уникална и изискващи всички да се съгласят и приемат "новата вяра" безпрекословно и ако може на секундата.    :)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #21 -: Декември 14, 2013, 10:32:39 pm »
...
А иначе дали са социопатки, социофитки, ако ще и социопапагали да са кактусарите, цветарите, акваристите, лекарите, автомобилистите, адвокатите, политиците, журналистите, писателите и машинистите, това май е нужно да се изследва и опише от квалифицирани люде, имащи нужните знания, ценз и безпристрастен, и обстоен поглед и анализ, почти както при описването, систематизирането на безброй таксономични родове и видове според някоя система, налагана от някои като уникална и изискващи всички да се съгласят и приемат "новата вяра" безпрекословно и ако може на секундата.    :)

Мда.. ето, че подхвана интересна тема в темата. :) Какви кактусисти са българските такива и защо не приемат научните трудове на световните катусумове? Защо в училищата децата ни учат български, а не старобългарски? Защо трябва да отричаме вместо да приемем нещата наготово след като сами не сме в състояние и незнаем как да ги "спретнем"? :) А, де?

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #22 -: Декември 14, 2013, 10:41:53 pm »
кактусолог
кактусофил
кактусофоб
кактист
кактузавър
кактумор
кактухолик
кактупат
кактузависим
кактуист
кактунавт
кактучо

А аз флизам фъф фофума основно за да разбера какъф съм и защо флизам фъф форума.
 (angel)

Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #23 -: Декември 14, 2013, 10:47:11 pm »
Едно от основните правила в дипломацията е да се научиш да говориш само по общоприети и за двете страни теми. Всички останали остри и противоречиви въпроси се решават от експертите. Може би е важно да решим ние дипломатичен или експертен форум ще сме.  На мен лично ах и ох не ми се слушат / по точно не ми се четат/. Нямам нужда някой да се възхищава на големия ми бодил.  Имам нужда от съвет как да го направя по-голям. Ако някъде нещо бъркам  да ми се каже право в очите. Сигурен съм че това може да стане и без да ми се обяснява колко съм тъп щом задавам такива елементарни въпроси. Така че ако успеем да се опазим от лични нападки светлото бъдеще  на форума ни е гарантирано. Всички останали спорове и противоречия, колкото и да са остри са полезни.

И за да опазя индианското си име - " Търсещия кусури" ще кажа че въпроса как да се нарича един любител на кактуси е един от въпросите по които едва ли някога ще имаме единно мнение. Аз например не приемам това кактусар. Наставката " ар", " яр" с помощта на която от глагол или съществително име се образува прилагателно за професия е с персийски произход и е навлязла в българския език през турския разбираемо по кое време. За това повечето стари професии звучат по един и същи начин - коняр, пъдар, говедар, златар, резбар и т.н. По-съвременните професии обаче са образувани с други наставки - оксиженист, планшетист, спортист, артист, балетист. Имената на някои хобита са образувани по същия начин. Например акварист. Само че това правило не е аксиоматично защото имаме и чертожник, инженер, учител и други които са образувани по съвсем друго правило. С една дума в българския език няма ясно и еднозначно правило определящо по какъв начин да се образува прилагателното описващо професи, хоби, занимание или някаква друга човешка дейност. Явно с течение на времето една или друга форма добива обществена популярност и става определяща. До тогава могат да съществуват паралелно няколко правилни форми.
За мен лично кактусар звучи малко пренебрежително и леко подигравателно като говедар например. Което разбира се не означава че съм прав. Най-вероятно в началото на моето хоби съм контактувал с хора които са наричали себе си кактусисти и съм приел това име за по сериозно. Така че аз ще съм си кактусист без да искам и от вас да сте такива. Вие спокойно може да сте си кактусари. Важното е че отмина още един ден и лятото е с един ден по-близо. 

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #24 -: Декември 14, 2013, 11:14:16 pm »
.. На мен лично ах и ох не ми се слушат / по точно не ми се четат/. Нямам нужда някой да се възхищава на големия ми бодил.  Имам нужда от съвет как да го направя по-голям. Ако някъде нещо бъркам  да ми се каже право в очите. Сигурен съм че това може да стане и без да ми се обяснява колко съм тъп щом задавам такива елементарни въпроси. Така че ако успеем да се опазим от лични нападки светлото бъдеще  на форума ни е гарантирано. Всички останали спорове и противоречия, колкото и да са остри са полезни.
..

Дам.. определено си прав и точно тази "техника" на общуване ще е полезна за всички. Хем да си го казваме "из очи", хем после да не си "дирим кусури".   (d) За да се получи обаче, има няколко фактора (или критерия) към които е препоръчителлно да се придържаме, ако че ги няма в правилата на форума. Първо трябва да се приемем за равнопоставени, после да спрем с негативните, иронизиращите и саркастичните коментари. ;) Да се напънем да бъдем толерантни по между си и съпътстващите ни проблеми в ежедневието да не се прехвърлят във форума ни под формата на тез неща дето ги писах малко по-нагоре.

Целта на този форум не е да си ги мерим на кой е по-голям.. нали?

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #25 -: Декември 14, 2013, 11:15:52 pm »
На мен ми правят рязко впечатление админските заядки с кле4о още от време оно.
По мои наблюдения има други форумци, които се ползват с благосклонността на г-н админа въпреки доста неадекватни изцепки и заядки, а на кле4о на всяко изказано мнение му се скача на нокти и се зачесват спорове.  Ако може добавете някъде правило, че на кле4o му е забранено да се изказва в този форум и да има свое мнение или ако има, то трябва да е еди си какво си и еди си какво си, угодно на еди си кой си.  ;)
Също като г-н Форд с неговият пословичен и революционен автомобил модел Т, който разяснява на потребителите многообразните модификации от които могат да си изберат: "Вие можете да получите “Форд-Т” във всеки цвят, при условие, че този цвят е черен."

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #26 -: Декември 14, 2013, 11:25:56 pm »

Клечо, ние тука в тойзи форум като една представителна извадка на обществото не можем да минем без представител и на прослойката от цитата на Джони. Вярвам че ме разбра какво искам да кажа. Не смея да го кажа открито щото знаеш какво ме чака след това.

Както и прогнозирах, "нещата" ескалират. ;)  Прегрупирането е вече факт. Склери, какво не смееш да кажеш открито? И какво е това което те чака, и за което Клечо знае? ;)

Неактивен asensy

• Група БЕК
  • Публикации: 1288
  • Activity:
    0%
« Отговор #27 -: Декември 14, 2013, 11:30:58 pm »
И за да опазя индианското си име - " Търсещия кусури" ще кажа че въпроса как да се нарича един любител на кактуси е един от въпросите по които едва ли някога ще имаме единно мнение. Аз например не приемам това кактусар.
...

Тази тема се дъвче във всеки новопоявил се форум и участниците в дъвкането трайно си стоят на позициите. Независимо дали се излагат опровергаващи факти.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #28 -: Декември 14, 2013, 11:44:58 pm »
На мен ми правят рязко впечатление админските заядки с кле4о още от време оно.
По мои наблюдения има други форумци, които се ползват с благосклонността на г-н админа въпреки доста неадекватни изцепки и заядки, а на кле4о на всяко изказано мнение му се скача на нокти и се зачесват спорове.  Ако може добавете някъде правило, че на кле4o му е забранено да се изказва в този форум и да има свое мнение или ако има, то трябва да е еди си какво си и еди си какво си, угодно на еди си кой си.  ;)
Също като г-н Форд с неговият пословичен и революционен автомобил модел Т, който разяснява на потребителите многообразните модификации от които могат да си изберат: "Вие можете да получите “Форд-Т” във всеки цвят, при условие, че този цвят е черен."

Къде прочете, че на който и да е е забранено да прави или коментира нещо което се допуска в простите правила на форума? Говориш за Професора, към който съм благослконен? А запита ли се, защо? Постави ли се поне един път на неговото място, и от там да погледнеш към заобикалящия ни свят? Ако те заведа на една експедиция в Мексико, колко кактуса независимо с какво име или синоним ще разпознаеш? Всъщност вие на живо познавате ли се? И по-интересното е, дали бихте искали да се познавате на живо. ;)

А за да разбия вярването и тезата за фордовете вече съм направил достатъчно.. ;) Можеш спокойно да се обръщаш към мен както си пожелаеш, примерно: психопат, педераст, тъпанар, идиот или каквото се сетиш. ;) Гарантирам ти, че няма да ти обръщам внимание, а написаното ще остане.  (d)

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #29 -: Декември 14, 2013, 11:47:34 pm »
Ако пишехме само за кактуси всичкощеше да е наред. Проблем е, че се правят личностни оценки.
Аз съм учен, на времето де, че е добре да се говори по темата. Може за малко и малко в страни.Може малко шега. Но винаги по темата.
А не за говорещите.
 (nod)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Кактус БГ

« Отговор #29 -: Декември 14, 2013, 11:47:34 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33