Euphorbia obesa
[smg id=716 width=800]
О! Имаш си момченце! 
Ето го моето момиче, всъщност бая баба вече. И тя не спира май целогодишно да цъфти.
31.05.2012 - Euphorbia obesa ♀

Всъщност имам и момиченце... само все не мога да запомня кое какво е
Тая зима едната се издължи и явно тя е момиченцето 
Имам лек проблем с опрашването им, защото нещо не цъфтят съвсем синхронизирано, рядко се засичат и когато това стане не се опложда по повече от един цвят- другите си окапват, но все пак предни две години правеха по една семенна кутийка, от които две, само едната успях да взема и в нея имаше точно две семки ![Злорадство ]:)](https://cactusbg.top/forum/Smileys/default/emoticon-0116-evilgrin.gif)
Taка, цъфнахме, вързахме ... и се оказа, че и двете "раждат", ама "мъжкото" роди повече
Аз си мислех, че както си му е рада само женските еуфорбии правят семенни кутийки, след като се опрашат с мъжките, но се оказа, че има нещо хермафродитно в тия диванета

Нямам други еуфорбии обеса за да правя експерименти или да ви лъжа нещо- само тези двете са ми, купувани са преди 4 години от хипермаркет- холандско блистерно производство. Цъфтят всяка година, всеки път едвам уцелвам да им съвапднат цъфтежите и правя опити за опрашване, но до предната година, както бях писал вече, връзваше само едно плодче, а сега за първа година след кръстосаното опрашване имам такъв добив... и то на двете расения, вярно едното само с едно плодче, а другото със 7, но защо изобщо връзват и двете??? Че и това, което
екзотика ми каза, че е мъжко върза масово, а женското пак единично плодче, както друга година
Аз никога не запомних кое, кое е, ама при наличието на две различни някак си не ми се струваше сложно- просто като вържеше едното плодче, значи то беше женското, а сега кое, кое е... и изобщо има ли пилот в самолета?... накъде отива тоя свят

Някой от Вас има ли информация за такава диморфност при Еуфорбиите и в частност при Обеса?