Автор Тема: Добре дошли в Кактус БГ!  (Прочетена 140891 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен melaleuca

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
Re: Добре дошли в Кактус БГ!
« Отговор #165 -: Декември 10, 2012, 07:37:38 am »
Благодаря за посрещането значи.Да се представя малко.Може да се каже че аз съм един съвсем начинаещ любител на кактуси и сукуленти .Любовта ми към тези растения се запали след срещата ми с един голям Варненски кактусар преди 10 години.Пламнах в огъня на любовта към тези растения и те така та до сега когато пак срещнах Дебелия и той ме покани в този форум.

Добре дошли!

Неактивен vagrantsf

• Публикации: 497
  • Activity:
    0%
  • СВОБОДА , РАВЕНСТВО , ПИРАТСТВО !
« Отговор #166 -: Декември 10, 2012, 08:01:04 am »
И пак : добре дошли на всички новодошли :-)  ( даже има рима ) !

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #167 -: Декември 12, 2012, 01:43:38 am »
След двуседмичен размисъл, реших да ви представя един нов потребител на форума който събра сила да се откаже от артистичното си амплоа. Надявам се всички тук да му простим простъпката.. и да го приемем като нов и истински кактус фен.

Цитат
From: ради керин
Sent: Friday, November 30, 2012 8:20 PM
To: Peter Sholekoff
Subject: Re: Здравей, Джони

Здравей...

Много съжалявам за всичко, което направих... Наистина много съжалявам.
Четейки из чуждестранните форуми, забелязах, че с уважение се отнасят към възрастните, затова направих тази фатална грешка. Съжалявам. Готов съм да се реванширам по някакъв начин.
Бих предложил да започнем от начало, защото сега нямам какво да крия.
Ще те помоля само това писмо да си остане между нас

Реших, че в този случей ще е по-добре да се направя на кръчмаря от филма "Дънди Крокодила", който решавал проблемите на всички в селото.. след като те му споделяли неволите си, той ги разгласявал на всички в селото и проблемите преставали да бъдат проблеми.   (rofl)

Ради, добре дошъл отново сред нас!  (handshake) Сега вече може да ни кажеш малко повече за теб.. като спестиш историята за банките.  :P

Неактивен kalinaalena

• Публикации: 1017
  • Activity:
    0%
« Отговор #168 -: Декември 12, 2012, 08:57:43 am »
На младите, а Керин е много, много млад /предлагам да не го наричаме дете/ трябва да се прощава.Още повече, че е направил грешка , защото обича кактусите не по-малко от нас и вероятно ще продължи да ги обича.Може след време да стане изявен кактусар, искрено му го пожелавам.Съгласна съм да го приемем отново и да забравим за "фаталната" му грешка.

Неактивен kerin2

• Група БЕК
  • Публикации: 131
  • Activity:
    0%
« Отговор #169 -: Декември 12, 2012, 09:32:40 pm »
Здравейте на всички!

За мен кактусите са повече от хоби... Открих едва когато бях на седем години. Масово започнах да купувам кактусите от цветарските магазини, но за жалост не можах да им предоставя необходимите грижи... Малко по-късно видях своето вдъхновение - цъфнал Stenocactus. Тогава вече имах своите умения да търся из интернет, та попаднах на старият кактусов форум (plantdream.com). За около половин месец успях да изчета всичко във форума. Много полезни бяха мненията на scleri, с огромно удоволствие четях (и все още чета) всичко написано от него. Когато се поограмотих по английски започнах да чета и чуждестранните форуми като cactiguide.com и форума в Румъния. Но забелязах нещо - нямаше никакви мнения на юноши. Това беше основната причина за моята грешка - да се направя на голям. Но както Вили спомена по горе (благодяря ти, Вили) много мразя да подценяват възможностите ми.
Искренно се извинявам на всички, които обидих, излъгах или нараних по някакъв начин... Наистина съжалявам.
За кактусарството какво да кажа - никога няма да се откажа от него.
Естествено, името ми е също ;) Скоро ще се навършат 7 години от моето "кактусово начинание". Това би трябвало да подсказва за възрастта ми...
Благодаря на всички, които ме подкрепиха в този труден момент, и най-вече на Джони, който отново ме прие в този форум. В идният сезон ще се реванширам на всички, които нараних. Още веднъж съжалявам и благодаря :)

Неактивен melaleuca

• Activity:
    0%
« Отговор #170 -: Декември 12, 2012, 10:51:53 pm »
Според мен,не приемам извинения! Преди няколко месеца той ме помолих мен и изпратих доста семена и растения от рода Опунция! Сега разбрах че е измамен и нямам какво да извинявам за тях! Предупредих те не се бъзикай във форума! Това е потвърждение на моя отговорност! Съжалявам Радо,не ми се занимавай повече за тях!

Неактивен exotica

• Група БЕК
  • Публикации: 1531
  • Activity:
    0%
  • Кактопат чепат
« Отговор #171 -: Декември 12, 2012, 11:45:47 pm »
Ради, радвам се, че виждам една мъжка постъпка от теб! (handshake) Признаването на такава грешка, при това честно и чистосърдечно, заслужава прошка. За теб лично не е важно, че си излъгал или засегнал много хора. Важно е, че си излъгал себе си и отклонил съзнанието си. Уверил си се вече, че "на лъжата краката са къси". И, че лъжата в най-добрия случай носи кратки и недостойни успехи.

Най-важното за един добър човек е да бъде себе си, да има и пази достойнството си, да е честен пред себе си и пред другите. Аз съм сигурен, че си и ще бъдеш такъв човек! Ще видиш, че това ще ти донесе много повече - и сега, и в бъдеще!

Приемам те обратно в контактите си! (nod) Исках да видя стремеж към самоусъвършенстване и израстване, а не мимолетни лигавщини на глезен пикльо. Браво! Горе главата - честно и достойно напред! (y)

Професоре, можеш да преосмислиш мнението си. (shake) Ради ти е (все едно) син - как би подходил към сина си? Опунциите ли са важни или формирането на една личност?
Поздрави, Андрей

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #172 -: Декември 13, 2012, 02:36:57 am »
Благодаря на всички за топлото посрещане.
Понеже аз не съм начетен кактусист, та се га чета. Но понеже тук се появява морално-етична тема просто не мога да пропусна.
Начи тез проблеми не са от вчера и са разработени в повечето религии, а и в морала като цяло.

Първо е разкаянието, а после са прошката и изкуплението.

керин2 е направил първата крачка.
Дадена му е възможност, щото е регистриран във форума.
От тук нататък следва да се държи, така както смята за необходимо.
Ех.... ще открие, че постъпките му ще го следват цял живот, но кой е безгрешен и колцина си признават вината.

Може би ще рзбере колко трудно е да спечелиш отново доверие, което си имал и ще го цени много повече.

Аз го укоражавам, но това е само първата крачка. По-трудното и по-дългото предстоят.
Давай керин2!
Ако успееш да накараш всички тук да забравят какво е било ще се възхищавам от теб, но не мисли, че ще е лесно.
Но и по най-дългия път се тръгва с първа крачка и тази крачка си я направил.
Много е важно да разбереш грешките си. АКо смяташ д а се извиниш на някой персонално за нещо е ОК. А после следва дълго време и ако един ден откриеш че си забраавил за случката, може би и другите ще са забравили, защото ти ще помниш най-дълго.
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен Valyo

• Публикации: 446
  • Activity:
    0%
« Отговор #173 -: Декември 13, 2012, 11:48:30 am »
Здравейте на всички!

За мен кактусите са повече от хоби... Открих едва когато бях на седем години. Масово започнах да купувам кактусите от цветарските магазини, но за жалост не можах да им предоставя необходимите грижи... Малко по-късно видях своето вдъхновение - цъфнал Stenocactus. Тогава вече имах своите умения да търся из интернет, та попаднах на старият кактусов форум (plantdream.com). За около половин месец успях да изчета всичко във форума. Много полезни бяха мненията на scleri, с огромно удоволствие четях (и все още чета) всичко написано от него. Когато се поограмотих по английски започнах да чета и чуждестранните форуми като cactiguide.com и форума в Румъния. Но забелязах нещо - нямаше никакви мнения на юноши. Това беше основната причина за моята грешка - да се направя на голям. Но както Вили спомена по горе (благодяря ти, Вили) много мразя да подценяват възможностите ми.
Искренно се извинявам на всички, които обидих, излъгах или нараних по някакъв начин... Наистина съжалявам.
За кактусарството какво да кажа - никога няма да се откажа от него.
Естествено, името ми е също ;) Скоро ще се навършат 7 години от моето "кактусово начинание". Това би трябвало да подсказва за възрастта ми...
Благодаря на всички, които ме подкрепиха в този труден момент, и най-вече на Джони, който отново ме прие в този форум. В идният сезон ще се реванширам на всички, които нараних. Още веднъж съжалявам и благодаря :)
Аз не знам в какво си съгрешил, просто не съм в течение на нещата, но искам да ти кажа нещо. Има в една приказка: Признат грях не е грях. Дали е така, нека всеки засегнат от форума сам да реши и прецени. На мен ми хареса това в теб, че намери сили да признаеш допуснати грешки и да се извиниш. А за това трябва и достойнство! Ти явно го имаш и аз те поздравявам затова. (y)
Valyo

Неактивен Andromir Popov

• Публикации: 1064
  • Activity:
    0%
« Отговор #174 -: Декември 13, 2012, 08:25:05 pm »
Какво да кажа .Първо най малко бих си помислил,че един човек от хората с които съм си писъл и даже споделял доста лични неща би се оказъл един измамник.Обаче след като  размисля,много добре знам че няма безгрешен човек.А след като разбрах ,че става въпрос за едно малко момче,което много обича кактусите и което се разкайва за допуснатите грешки,просто сърце не ми дава да не му простя.Добре дошъл при нас и не допускай предищните си грешки никога и тук не става въпрос само за кактуси а въобще за всяко твое начинание. (f)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #175 -: Декември 14, 2012, 12:57:52 am »
Точния цитат е "Признат грях - половин грях".
А и като ви чета, така ми се иска  и на мен да прегреша. А после, ще се разкая.
Само така ще бъда мъж и ще постъпя достойно и добре.
А и вие ще сте добри и ще ми простите!
Дори и да не знаете, какво съм прегрешил ...

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #176 -: Януари 01, 2013, 08:57:50 am »
Добре дошла  milena.orchid!
Ти дан'си клонинг на една "орхидея сред катуси", тъй да се рече?
 (rofl)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #177 -: Януари 16, 2013, 02:21:30 am »
Хм!
Учтивоста и възпитанието във форума е като катус посред зима на 1-2-3 градуса Целзии! На гол корен!
Добре дошла Силвия!
 (party)

Неактивен Milena_Orchid

• Глобален модератор
  • Публикации: 1524
  • Activity:
    0%
  • Орхидея сред кактуси
    • M&J Cactus
« Отговор #178 -: Януари 21, 2013, 09:01:46 pm »
Добре дошъл на fena74! (f) :)

Неактивен melaleuca

• Activity:
    0%
« Отговор #179 -: Януари 21, 2013, 09:13:08 pm »
Добре Дошли Иване! (bear) (inlove) (dance)

Кактус БГ

« Отговор #179 -: Януари 21, 2013, 09:13:08 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33