na mqsto , da slojish kupriva c Voda da fermetirat , sled 40 dni minavash na sito , i krai. Mirish samo tova losho ima pri nego
, raboti 4udesno i nai ve4e e 100 % bio 
Отварата от коприва я направих преди година, но не се бях престрашил да я ползвам. Преди една седмица най- накрая полях с отварата и се убедих, че това нещо е неприложимо за балконно отглеждане, колкото и еко да е, зловонието е нописуемо и почти неотмирисващо се вече цяла седмица. Преди да се сдобия с двор и оранжерия и да живея на поне 50 метра от мястото на приложение няма да повторя копривното третиране
mеlаleuca, щe ползвам препаратите за третиане преди зазимяването след месец. Ще направя киснене- поливане с тях поне два пъти през октомври.
Досега съм ползвал от фунгицидите: Дитан (недоволен съм от него), Топсин (върши работа, но прахообразните форми са ми неудобни за ползване), Превикур (за семеначета особено превантивно го ползвах, както и съм добавял при поливане на възрастни растения).
От Инсектицидите съм ползвал първо 1-2 вида незнайна марка купувани набързо от цветарски магазин, единият вършеше чудесна работа но му забравих името и не го намерих повече, но не беше и системен, после ползвах Лиросект ( от него съм най- доволен, но го спряха от производство) и последно ползвах Нуреле ( добре се справя и той но е доста силно миризлив за дълго време).
Сега отодох до агро-аптеката с цел да си купя Инфинито, като заместител на Лиросекта, който не се продава вече, а за инсектицид исках да купя Вертимек 018ЕК, който водят за заместител на Лироескт, но го нямаше в аптеката и затова попитах за Конфидор Енерджи дали имат в малки опаковки, но след като имаше само еднолитрови опаковки за над сто лева шишето (което ще е достатъчно за няколкогодино пръскане на 10 дка нива с кактуси) се насочих към третия си избор за инсектицид - Фюри. Не е системен, но се надявам с две третирания, че ще се получи нужното насищане и ликвидиране ако има нещо било то ларва или яйце на някоя въшка или акар долетели по въздуха до терасата или придошли с някоя холандса китка - не искам да допусна пак поголовното нападение от коренова въшка, което ме сполетя преди две години насред студената зима.