Мисълта ми беше друга ,може би не съм се изразил достатъчно правилно.Естествено ,че е добре да се спретне малка книжка от стотина страници ,друг е въпроса колко ще струва всичко това и има ли смисъл да се захваща някой с това ,тъй като нашият пазар е твърде ограничен. Трябват спонсори ,финансиране и т.н.Все пак след някакъкв положен труд, не би трябвало да си на загуба.Аз просто исках да кажа, че една измислена титла "табела" пред името ми не би трябвало да променя нищо. Би трябвало да е от значение, какъв си в действителност и с какъв умствен багаж разполагаш.Това,че някoи се кичат с титли само за да си чешат егото, правили ги по-компетентни в очите на околните?За съжаление в повечето случаи Да.
Дали бих станал различен в очите на околните ,ако си лепна нещо пред името ,като -автор на книга,председател на незнам какво си "академик"или член кореспондент на еди какво си.?Едно време през соца, се слагаха какви ли не табели по вратите-Образцов дом ,Инженер еди кой си ,народен, заслужил, герой на соц.труд и какви ли не абсурдни неща. Мисля ,че това време е отдавна в миналото . Клечо е прав ,че в момента в БГ ,учен и специалист е този ,които "усвоява" средства. Искам да ви кажа, че във всички ботаническите градини в София,състоянието на кактусите е плачевно! Там, където работят уж специалисти, нямат необходимите знания и направо ми е неудобно и срамно да виждам подобни занемарени растения. Искал съм да даря големи растения там, но бързо съм се отказвал. Единствената ботаническа градина, която е на ниво и се развива отлично за по-добро през годините е тази в Балчик!И то благодарение на труда и ентусиазмът на Галин-Браво за това, което се върши там.Лично се познавам с някои от шефовете в София и ми се обяснява ,че нямали средства за препарати и че заплатите им били ниски!!Аз съм просто колекционер като повечето от вас.Не мисля, че авторитет се гради със звания, а с практически опит и знания в дадената област. Иначе теоритици-писатели и цитатори ,колкото щеш.И може би нямаше да се стига до такива станни диалози, ако всеки път, когато тук съм чел постове със съмнително съдържание , тактично съм си мълчал с презумцията ,че няма смисъл да се конфронтираме.Да ,но се оказва ,че не е точно така , защото като няма коректив нещата поемат в грешна и невярна посока.Нали все пак сме тук да обменяме опит и мнения.И какво стана на края с конкретната тема която дискутираме няколко дни? Оказах се прав, че определени видове цъфтят през зимата ,когато кактусите спят.Бях подкрепен с конкретни факти от други колеги.За това, когaто си позволя да споря го правя с аргументи.А когато все пак не съм прав винаги съм си го признавал.