Днес е един спецялен ден за мен!
Затова си сипах два пръста (надълго) от любимата си шотландска ракия. Толко съм раззвълнуван, че забравих да си сложа лед. В скоби казано, това си е чист пинизлък, от моя страна. Аз никога не слагам лед. Туй е се едно Пешо да ме черпи боП, а аз да му сипвам вода или да му слагам лед. Аз мое да съм нов кактусар, ма не ручам доматите с колците все пак.
И тук стигаме до повода т.е. до причината за моето вълнение.
Ми току що си заръчах семена.
100 Echinocactus Mix
12-15 Echinofossulocactus Mix
100 Ferocactus Mix
100 Mammillaria Mix
100 Notocactus Mix
100 Melocactus Mix
Ще додат скоро.
Какво доведе до тази решителна крачка в моя живот (на кактусар, де).
Форумът, като цяло и в частност Склери. Неговите писания споделящи частица от огромния му опит и неговия изказ, словоформи и стил, които са носител и изразител на неговия светоглед, на неговата ценностна система и на неговия начин на живот. Разбира се всички писали тук имат своя принос и слагат определени ударения, но в основата бе Склери.
След зрял размисъл стигнах до извода, че и 20 години да садя лесни за садене кактуси, това няма да ми даде много плюсове в саденето на сложните. Затуй, решителноо изоставих търнокопа пред вратата и право в "А" група (ако има по-висока, просто не съм разбрал. Сори!АКо някой ме упъти съм готов за Бал.)
Един път зел туй решение се втурнах да го реализирам и тук пак имаше ... ъъъ ...некой изненади. Аз имах готов списък от доставчици от естествения хабитат на кактусите, но при доставка на семена от щатите за канада трябвало някои санитарни разрешения, които също се плащали. Това дотолко изкриви финансовата картина, че минах на местни представители на големите, а те не са с толкоз богати възможности. В същност, купих си от сичко. Това вече ме вади от графата на новите кактусари. Щото нема значение кво ще поникне. Даже колкото са по трудни семената по извиним е провала, а и всички се отнасят добре с провалилия се, де.
Така, че ... "Добре заварили в Първа какт. лига!"
е туй беше само за някои де.
Само едно нещо, така ме гнети. Баси разпознаването ша падни!

Представям си се в една гора с кактусчета и една чанта празни табелки и седя и се триумя.