Аз или купувам семена и ги садя навън или си купувам големи растения , даже с домати и си ги садя.

Винаги се разиграва един и същи цирк!
Първо аз имам място за 8 домата (на две места по 4 и то сбито) и като отида първите домати ги пускат към края на април. Това са растения отгледани с домати по тях около 40-50 сантиметра и са в саксии високи като №4, но по широки. Струват 8.49 и с таксите станаха 10. Аз се пенява, потя и смятам и накрая си купувам 2 или 4 домата и пакетче семена.
Насаждам двата домата и сичките семена от пакетчето, та да има.
В края на май, началото на юни са останали по магазините най-скапаните домати и аз като отида случайно за друго и цената е станала 1.99, а един път купих и по .99. естествено купвам всичките, които ми харесат.

И се прибирам и ги садя, но в туй време от 50 семена са поникнали поне 15 домата и се получава, че аз на двете места 2м Х 2м съм набухал 10-12 възрасни и 15-20 млади растения. Почвам да ги гледам много хубаво и започва дива борба вътре. Резултата е, че отвсякъде излизат клони, но домати има само по края.

Заричам се догодина да не правя така, но постъпвам по абсолютно същия начин.
Тази година може би ще е различно, щото имам богат фонд от събирани семена от различни сортове в момента вече имам 8 отлични домата, но може би ще си направя още едно петно, а може и в земята да туря семена.