Автор Тема: Ако си нов кактусар  (Прочетена 38178 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Neli Maneva

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
Re: Ако си нов кактусар
« Отговор #15 -: Декември 19, 2012, 02:17:55 pm »
към джоджена за другарче  слагам и магданоз, а за гарнитура на боба едно кисело зеле с пръжки, ох... окапах се  (rofl)

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
« Отговор #16 -: Декември 19, 2012, 05:02:55 pm »
Фасула ? Любимо ядене. Предпочитам го в най-простия му и неподправен вид - дори без домати. А за каквито и да е костно-месно-мазни добавки и дума не може да става.

Неактивен zmei4o

• Публикации: 911
  • Activity:
    0%
« Отговор #17 -: Декември 19, 2012, 08:06:21 pm »
Предложение: Направете тема 'Фасулософия' и ще може и статистика и критика да има за любимия БОБ (rofl)

Неактивен asensy

• Група БЕК
  • Публикации: 1288
  • Activity:
    0%
« Отговор #18 -: Декември 19, 2012, 08:12:45 pm »
Аз пък обичам рядък боб, тип манастирска чорба. Ако ще е гъст, то трябва да има кюфте. Колкото повече, толко по-добре.

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
« Отговор #19 -: Декември 19, 2012, 08:14:50 pm »
Аз пък обичам рядък боб, тип манастирска чорба. Ако ще е гъст, то трябва да има кюфте. Колкото повече, толко по-добре.

Прибави малко греяна ракия и винце! (d)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #20 -: Декември 19, 2012, 08:19:39 pm »
Некой ден ш ви споделя тайната ми рецепта за боП в гърне.  :D (y)

Неактивен melaleuca

• Публикации: 2283
  • Activity:
    0%
« Отговор #21 -: Декември 19, 2012, 08:24:25 pm »
Некой ден ш ви споделя тайната ми рецепта за боП в гърне.  :D (y)

Моята тайната рецепта е троянска бобена яхния! (d)

Неактивен exotica

• Група БЕК
  • Публикации: 1531
  • Activity:
    0%
  • Кактопат чепат
« Отговор #22 -: Декември 20, 2012, 12:39:01 am »
Хей! Оставете темата на troll! Има ли нещо някъде писано във форума за това какво да направи някой, който за първи път се сблъсква с кактус в живота си?! Да яде боб преди това ли? И да опита всички бобени рецепти преди да махне изкуствените цветове и да свали щрихкода или стикера "негодно за ядене" от дупките на саксията, ако има такива…
Поздрави, Андрей

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #23 -: Декември 20, 2012, 03:12:19 am »
Хей, благодаря exotica!
Аз че съм трол и ви тролвам, туй мисля на всички е ясно!
Обаче!
Тук няма матеряли какво да правиш, ако не разбираш нищо, а у теб внезапно се е събудило катусовлечението.
Аз съм с огромен опит във форумите и тукашния е хубав, но затворен.
 (bow)
А за да е повече от хубав един форум се нуждае от принципни противоречия, които не го развалят де. нещо трябва да го движи напред.
Ся аз не съм достатъчно подготвен да сазръ дали имате движещи противоречия в кактусологията.
обикновено трябва свежа кръв.
Трябват мутации.
В най-лошия случай, половината ще се отделят в друг форум. Ма това е хубаво. Още един форум за кактуси, ма с друга гледна точка.
Всеки кактусар с форум!
Досега само Нели Манева се сети, как е била едно време и сега екзотика забеляза, че няма неща за новите. Ма то е щото вие май не искате нови. А няма нищо по-хубаво от разпространяването на знания. Да виждаш как с времето хората, които напътваш стават все по-добри и по-добри. Даже по-добри от теб!А същевремено хората около теб поделят същите ценности.
Естествено проблем е матерялната база. Но ако искаш, начин се намира,
А аз си говоря за боб с вас, щото там съм най-добрия.
И искам и аз някъде да съм най-добър, де.
 (rofl)
Впрочем аз слагам много малко чубрица и повече риган. Не развалям бобта с блажно. Но го сервирам с пръжки (по културно - бекон) и с квото друго ми се яде. Режа вътре пресен чесън. То и кебекарите го правят.
Е срам, не срам, чат пат правя и извръщения. Примерно готвя отделно зеле и ги мешам. Ма туй да си остане между нас.
Границите в готвенето са две. Въображението и собственото тегло и второто няма значение.
 (rofl)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #24 -: Декември 20, 2012, 03:18:08 am »
exotica!
Кво беше тва за изкуствените цветове!
Аз си купих две кактусчета .... може би ... ъъъ.. "присадени". След туй търсих и гледах, че се правят таквиз неща особено с еуфорбия.
Та ако има нещо дето смятате, че не е така е добре да го зная де.
 (wait)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #25 -: Декември 20, 2012, 04:42:11 am »
Освен туй форумът не извън времето и извън пространството.
Случват се неща, които засягат и кактусите.
Ей го! В петък, някои чакат края на света!
Е Наса излезе със съобщение, че ще е след 4500 години.
Изобщо, стават разни неща.

Неактивен debel65

• Публикации: 361
  • Activity:
    0%
  • живота ми е трънче
« Отговор #26 -: Декември 20, 2012, 06:46:09 am »
Седнах днес да прегледам темата набързо и се получи нещо много неясно.Нещо от типа на Здрасти аз съм нов любител на кактуси обичам боб със или без наденичка махам етикета с червено вино и бар кода и ще пийна за края на света който няма да настъпи поради факта че това не са лепени цветове а присадки назраве и чубрица с джоджан.Но пък сте готини и ви обичам (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #27 -: Декември 20, 2012, 09:41:59 am »

Тролчо, не си много прав като казваш че форума е ориентиран към по - опитните кактусари и придобива малко характеристиките на затворен клуб.  Винаги с най-голяма радост сме посрещали новодошлите. То това е малко перверзна радост. В смисъл голям кеф че още един изгоря. Не съм само аз тоя  дето в неделя няма да си лежи на дивана, а ще прави почвени смески и ще си боде ръцете да пресажда кактусчета.
Има доста теми в които сме дали съвети и как се прави почвена смес, и как се пресаждат кактуси, и как се поливат, и всякакви други тайствености които интересуват начинаещият кактусар. С най-голямо удовлетворение отговаряме на въпроси, и с още по-голямо удовлетворение даваме съвети. Но това със съветите си е наша българска черта. Кажи на някой добър ден на улицата и той ще те посъветва веднага как да си го направиш по-добър.  Просто не сме се сетили да направим отделна тема за начинаещият кактусар, а сме разпръснали материалите по другите теми.

А бобеца върви или на манастирска чорбичка / както го обича Асен / , или с кокалче. Средно положение няма.  В краен случай вместо пушено кокалче може да се използва наденичка. Колкото по-пикантна толкова по-добре. Отстрани богата доматена салата през лятото, или кисело зеленце зимъска. И както казва Мелалейка една малка / по българските стандарти / студена ракийка. Аз съм фен на червеното вино, и в частност на стария български сорт Мавруд, но за съжаление бобеца и Мавруда имат органическа непоносимост един към друг.

Р.р. - И да не забравите на зеленцето малко червен пиперец, и олио да сложите.

Още едно Р.р. - Какъв край на света като има долу в бъчвите толкова горчив пелин. Както е казал твореца. / Справка творчеството на дует Ритон. /

Неактивен vagrantsf

• Публикации: 497
  • Activity:
    0%
  • СВОБОДА , РАВЕНСТВО , ПИРАТСТВО !
« Отговор #28 -: Декември 20, 2012, 11:18:42 am »
Присъединявам се към  debel65  - темата ми е бозава / манджа с грозде ( балкански специалитет )  - лети се хаотично през кактуси , фасули , краят на света ( да ви е честит ) .. шпековано с една песен various artists  посветена на застреляните деца в щатите - хммм  (think) дали пък LSD-то не е прокиснало мозъците на американците , че се стрелят през месец - два а през интернет си купуват какво ли не да се гърмят.

Неактивен asensy

• Група БЕК
  • Публикации: 1288
  • Activity:
    0%
« Отговор #29 -: Декември 20, 2012, 06:15:55 pm »
Това си е спам зона. Всеки пише каквото му дойде. За отглеждането на кактуси теми нагоре дал Бог. Само да се потърсят. Дори и да не се порови, ако човек попита винаги ще му се отговори. Ако на някой не му се занимава, тогава насреща е Склери. Това неможе да му се отрече. Съвет не е отказал. За което му се възхищавам.

Кактус БГ

« Отговор #29 -: Декември 20, 2012, 06:15:55 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33