Ето резултата от онзидешната ми среднощна касапница

То хубаво се бях надъхал да сека, ама се оказа, че ПЕСП-овете ми леко са се съсухрили след едноседмичното ми отсъствие и неполиване, та наблегнах предимно на джусберти за подложка и съответно по- едрички семеначета и детки, които да лепя на тях. Имаше и една матукана, нуждаеща се от животоспасяваща операция още месец след като я бях купил пролетта, но все отлагах, а тя цяло лято линееше, та сега я клъцнах и ленах на един ехинопсис пък да видим.
Операцията започна с едни сладки вариегатни астрофитумчета, чиито дупета също бяха залепени... за всеки случай

После преминах на една Цинтия, едно Отрегокактусово издънче, друго от монстрозна Мамилария, една сулкоребуциева мини детка лепнах на ПЕСП и така.
Техники най разнообразни по метода "едно към гьотере" я с подостряне на подложката, я без, я под наклон, я на подложка без корен, която е току- що отсечено пънче. Пристягането и то не противоречеше на споменатият, утвърдил се вече при мен метод- я с парафилм, я с ластик, я с двете, а и на една е без нито едното от двете- едно розово астрофитумово дупе така го оставих.
Накрая ми останаха връхчетата на джусберти с които да си подсигуря след вкореняването и израстването им бъдещи подложки за пролетна скалпелотерапия.