Автор Тема: Наши Присадки :)  (Прочетена 182868 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен scleri

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
Re: Наши Присадки :)
« Отговор #150 -: Септември 01, 2012, 09:42:10 pm »

Определено им хвана цаката на тия ашладисвания. Стягай сега постоянните подложки, ластици и други консумативи щото догодина всичкото това изобилие ще трябва да се качва на нещо по-стабилно.

guest8

• Гост
« Отговор #151 -: Септември 01, 2012, 09:55:03 pm »
scleri, и трябва да избутат зимата, Hylo и ПЕСП са малко капризнички в периода ноември-април
uncle, обмисли варианта масивна сеитба на юзберти, ще ти трябват догодина

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #152 -: Септември 01, 2012, 10:33:04 pm »

Определено им хвана цаката на тия ашладисвания. Стягай сега постоянните подложки, ластици и други консумативи щото догодина всичкото това изобилие ще трябва да се качва на нещо по-стабилно.

Подготвям се аз.. 13 ехинопсиса от "Кактусът на Мама" съм разсадил в единични саксийки, Еми от Ловеч ме дари с още толкова ехиноцереуса..  (nod) Интересното е обаче, че след като видях ферокактусите на Галин Моряка със среден размер на волейболна и футболна топка да си растат на "пепсове", вече съм почти спокоен и няма да бързам да местя "боздуганчетата" на други подложки. (y)

Неактивен Milena_Orchid

• Глобален модератор
  • Публикации: 1524
  • Activity:
    0%
  • Орхидея сред кактуси
    • M&J Cactus
« Отговор #153 -: Септември 03, 2012, 09:36:54 pm »
Имам един въпрос: защо лофофората се цепи така?

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #154 -: Септември 03, 2012, 10:42:37 pm »

Соковете които идват от подложката и идват в повече. Същото може да се случи и при кактус на собствен корен когато при първата поливка напролет се полее по-обилно. Не е задължително и при всички видове, но Лофофорите и Астрофитумите се цепят като презрели пъпеши.

В твоя случай трябва да намалиш поливането.
При ашладисването върху ПЕСП има един проблем през зимните месеци свързан с това че ашладисаното трънче иска да спи, и няма нужда от соковете на подложката, а тя / ПЕСП-а / зимата няма нужда от покой и корените и си функциониратнормално. Майсторлъка е да уцелиш поливането така че да не исъхне подложката без присадката от своя страна да страда от излишъка на сокове. 

Неактивен Галин Моряка

• Публикации: 124
  • Activity:
    0%
« Отговор #155 -: Септември 04, 2012, 12:58:39 pm »

Соковете които идват от подложката и идват в повече.

В твоя случай трябва да намалиш поливането.

Майсторлъка е да уцелиш поливането така че да не исъхне подложката без присадката от своя страна да страда от излишъка на сокове.

много точно казано!  (bow) като за начало поограничи малко поливането на перскиопсиса, със времето горното ще се развие бързо и този проблем ще изчезне, още другото лято ще може да го поливаш яко! а перскиопсиса обича вода  ;) специално за таз лофофора, мисля че като изкара един сезон ще е достатъчно голяма за да я вкорениш, няма смисъл да стои повече на подложката. колкото и странно да звучи от мен мися че някои растения като това не бива да се присаждат.  :) :P . за поливането зимата наистина е майсторлък, много зависи от зимите какви ще са, аз си имам моя система и поливам от 1 до 3 пъти поне, пак казвам зависи от зимата и присадката  ;)

Неактивен Галин Моряка

• Activity:
    0%
« Отговор #156 -: Септември 04, 2012, 08:34:03 pm »

Подготвям се аз.. 13 ехинопсиса от "Кактусът на Мама" съм разсадил в единични саксийки, Еми от Ловеч ме дари с още толкова ехиноцереуса..  (nod) Интересното е обаче, че след като видях ферокактусите на Галин Моряка със среден размер на волейболна и футболна топка да си растат на "пепсове", вече съм почти спокоен и няма да бързам да местя "боздуганчетата" на други подложки. (y)

много е важно какво искаш да постигнеш.... за някой растения постоянната подложка е перскиопсис и нищо друго, за други не е!!! с времето ще се научиш за кое и как, не ми се иска да ти казвам на готово всичко  ;) понеже това ще ти повлияе и няма да натрупаш свой опит който да споделиш после с мен, а аз искам да науча нещо и от тебе.... така ще сме си полезни и двамата  :). перскиопсиса не се гледа лесно.... затова много хора го мразят...... но с него можеш да постигнеш чудеса ако знаеш как  ;)

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #157 -: Септември 10, 2012, 08:15:34 pm »
Най- накрая му дойде времето през този сезон и аз да проверя остротата на скалпелите и МОРИ-те (той палецът ми усети едното още пред магазина  (rofl)), както и еластичността на паралелните филми ( мерси Митко)  :)
Не, че не лепнах преди месеци пак няколко дребосъка, но беше само загрявка- ей, сега започва истинският касапски трилър- ще хвърчат глохиди и парчета епидермис в доволни количества в моята транжорна  (devil)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #158 -: Септември 10, 2012, 08:30:17 pm »
Вади снимки де!  (y)

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #159 -: Септември 10, 2012, 09:30:16 pm »
Кви снимки бре- утре т'ва.... аз сега подгрявам, за да е прецизно всичко  :D    Утре на светло ще се види кво що- сега до полунощ поне ще има калцоне  (rock)

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Activity:
    0%
« Отговор #160 -: Септември 10, 2012, 09:35:39 pm »
Ето моментното състояние на мултиграфт експериментът от клипчето на Капитан Гочев!  (y)

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #161 -: Септември 10, 2012, 09:39:30 pm »
Ето моментното състояние на мултиграфт експериментът от клипчето на Капитан Гочев!  (y)

вие само ракия ли пихте на тази среща, бира за вас нямаше ли? :D и аз искам да си поръчам такава елхичка за коледа  (angel)

guest8

• Гост
« Отговор #162 -: Септември 10, 2012, 11:59:18 pm »
ПШ, и аз искам такава космата SR, дето е на върха на елхичката  (wasntme)

Неактивен Галин Моряка

• Activity:
    0%
« Отговор #163 -: Септември 11, 2012, 11:05:23 am »
ето малко присадки на пепс от лятото, някой са на семеначета(нови видове), други са на големи растения. :) и мерси на змей4о за снимките

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
« Отговор #164 -: Септември 11, 2012, 01:36:26 pm »
shte mojesh li da pravish edno klip4e ako edin den imash vysmojnost kak se pravi "Clean" ili "Klin" ne snam kak se pishe m ne snam dori dali ne go byrkam tova duma :P  ?

kogato pereskiopisis umre i go vkara v edin drug.

Kolko vreme predi da prisajdash slojish preskiopsis da se vkorenqvat v 4ashi ?
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Кактус БГ

« Отговор #164 -: Септември 11, 2012, 01:36:26 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33