Дългоочакваното ми сдобиване с лава се сбъдна! Понеже искам и аз да бъда "модерен кактусовъд", та затова, преди една седмица и половина пратих запитване до две фирми, споменати от вас в предишни постове. "Кварцови пясъци/Q-sands/ ми отговориха почти мигновено/!/, нещо, за мен учудващо, но факт. "Мимоза" не ми отговориха.
От "Q-sands" си закупих: Лава, червено-кафява, 3-8 мм, 10 кг. Цена - 7,56 лева с ДДС. Е, доставката ми излезе малко "златна" /~16 лв./, но няма как. Все пак пратих куриер на ЕКОНТ да ми я закупи от София и да ми я донесе до Русе. Но съм много доволен, че моите кактуси ще си кусат "деликатеси" като лава, вермикулит, зеолит, керамзит, а не само пръст от беленска къртица, янтренски пясък и косовска керемида

.
Между другото, в Mr. Bricolage мярнах някаква лава за барбекю. Нали съм любопитен - отворих кутията да видя що е туй, ама то едни парчетии, колкото орех големи. Не зная дали стават и те за кактуси, но и да стават, трябва да играе чука. Една кутия беше май 3 кила. Та, ползвал ли е някой от нея, `щото да си купя една кутия барем /ако е удобно, нека някой отговори/. Ако става за нашата цел-ето в Mr. Bricolage има лава, нали и други хора търсите тази "ценност" /забравих да снимам кутията поне/.
P. S. Моя позната каза, че лавата ми приличала на кучешка храна! Още се чуди защо съм дал толкова пари за едни камъчки /хайде иди обяснявай/

.

Това е един литър лава 3-8 мм! Един литър лава тежи ~1,1 кг.